זיכרון קשי למידה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

13/06/2001 | 00:02 | מאת: לוקיטה

איני יודעת אם הנושא שאני רוצה לשאול עליו שייך אליכם אם לא אודה לכם אם תפנו אותו לכתובת הנכונה. קראתי את הכתבה על "יצירת תאי עצב חדשים - הזיכרות והלמידה" אני היום בת 60 מתקשה תמיד בלמידה ובזיכרון, כדי להבין ולדעת את מה שאני לומדת עלי להשקיע המון מאמץ ועקשנות. אני כל הזמן מנסה ללמוד משהו חדש והמאמץ לא הולך ונעשה יותר קל השאלה שלי האם ניתן לעשות משהו כדי לשפר את המצב בדרך קונוונציונלית משום שניסיתי בכל מיני דרכים אלטרנטיביות ולא עזר האם יש דרך ליצור תאי עצב חדשים? אני מאוד אוהבת לקרוא וללמוד, ומשתדלת לא להישבר אודה לכם בתקווה לוקיטה

14/06/2001 | 06:31 | מאת: פרידה קורנברוט

אני מברכת אותך על שאינך נשברת מול הקושי. ניתן ללמוד אסטרטגיות קוגניטיביות חדשות, זה נושא חדש בנושא של למידה ודרכי למידה ותוכלי לשאול בנושא זה פסיכולוגיים קוגניטיביים או חינוכיים. כמה שידוע היום, לאחר גיל 12, אי אפשר ליצור תאי מוח או עצב חדשים, אבל ניתן כן לשפר את הקשרים והפעילות שלהם, וכן לשפר את התפקוד הכללי או התחום מסויים. אל תתיאשי ותמשיכי להפעיל את הראש, זו הדרך הטובה לשמור על הקשרים התפקודיים. בהצלחה!

23/06/2001 | 01:54 | מאת: לוקיטה

שלום פרידה תודה לך על העידוד אכן איני מתייאשת אבל לא אכחש שלפעמים אני די מאוכזבת ביחוד כאשר אני לא מצליחה להבין מה רוצים ממני או ללמוד אנגלית לקרוא ולכתוב לדבר מעט איך שהוא אני מצליחה לתקשר באנגלית ושוב תודה לך אנסה להתעניין אם יש עדיין משהו לעשות בעניין אצל פסיכולוגים קוגנטיביים או חינוכיים כמו שהיצעת שוב תודה לוקיטה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה