קליטת שפה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

28/05/2001 | 17:48 | מאת: דני

בני בן שנתיים וחצי וסובל מירידה בשמיעה . הוא מוגדר כירידה בינונית בשמיעה . ללא מכשירים הוא נמצא בחלק התחתון של הבננה. ובעזרת מכשירים הוא שומע בין 10 ל -20 דציבל בממוצע. שאלתי היא - האם הילד מסוגל לקלוט שפה נוספת בזמן הקרוב מאחר ואנו עוברים למדינה שונה עקב העבודה

29/05/2001 | 06:37 | מאת: פרידה קורנברוט

בנך ודאי בטיפול של קלינאי תקשורת, ואם לא , כדאי להשיב על שאלתך לאחר שמישהו מקצועי יתרשם מהשגיו בתחום השפה ובמידה והדיבור שלו מפותח. ברור ששפה נוספת מהווה קושי נוסף לבנך ואולי רצוי להתחיל כבר לחשוף אותו לשפה החדשה ולראות את תגובותיו. רצוי בכל מקרה, במידה וחושפים אותו לשפה נוספת שזה יעשה בעקביות, בעקרון של אדם אחד-שפה אחת, כדי לאפשר לו לצפות מראש על השפה המדוברת על ידי אותו אדם או, במידה וזה נעשה בתוך משחק, לדבר איתו על השפה החדשה וללמד אותו מילים, במקביל לעברית. ודאי ילדים חיידים להסתגל לצרכי העבודה והסביבה, ויש לעזור להם. אם ילדיך מפותח בכל מובן אחר אין למעשה שום בעיה ברכישת שפה נוספת, אבל כדאי להתיעץ ולהעזר בקליניאי תקשורת המכיר את בנך ובמידת היכולת אשר מכיר את השפה הנוספת. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה