בת שנתיים -עדיין לא מדברת

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

04/05/2001 | 17:37 | מאת: פטי

שלום רב: יש לי ילדה שבחודש הבא ימלאו לה שנתיים ועדיין לא מדברת, כשאנחנו מאוד מתעקשים איתה אז היא חוזרת על מילה או שתיים, אבא, מאמא, אך גם זה לא הכי ברור. היא מבינה אותנו טוב, ואפילו עושה פנטומימה של חיות(דג, אריה וכאלו שלא צריך לדבר ) לקחנו אותה לבדיקת שמיעה והיא שומעת טוב. יש לה קול כי היא צועקת ומשמיעה צלילים, אז למה היא אינה מדברת? מתי עלי להתחיל לדאוג? בתודה מראש

04/05/2001 | 19:05 | מאת: פרידה קורנברוט

אם הילדה מתקשרת תוכלי להיות יותר רגוע, יחד אם זאת יכול להיות שיש קשיים בשליטה על אברי הדיבור ובשימוש מכוון שלהם, רצוי שתפני לקלינאי תקשורת ותקבלי הדרכה ייחודית להכוונה לעידוד וקידומה של ביתך, יכול להיות שיהיה מספיק בשבילך לקבל הדרכה כיצד לעודד את ביתך לעשות שימוש בתקשורת מילולית. יש כמה הבטים שניתן לבדוק ולתת לך תשובה באשר לעיתוי לדאגה, לפי שאלתך את כבר דואגת ולכן רצוי שתפני ותקבלי הדרכה אישית ותדעי "מתי לדאוג", ואם בכלל יש מקום לדאגה. בגיל שנתיים מרבית הילדים מסוגלים להגיד מספר רב של מילים וגם לחבר שתי מילים יחד, על פי תאורך ביתך מאחרת ורצוי לבדוק כעת מה הרקע, במיוחד לאחר ששמיעתה נבדקה. בהצלחה!

13/05/2001 | 12:29 | מאת: איילת

אני מציעה לךלפנות למרכז להתפתחות הילד של קופת החולים על מנת לערוך איבחון מדוייק ואמין.

איילת, כוונותיך ודאי טובות, לצערינו ובמציאות של היופ התור לאיבחון בהתפתחות הילד הינו של מספר רב של חודשים, בדרך כלל מעל חצי שנה. לכן, רצוי, במקרה זה לאפשר לקלינאי תקשורת לחוות דעה ובמידת הצורך לתת לאיש מקצוע להפנות לאיבחון, טיפול הדרכה או צרוף שלהם, על פי הצורך הספציפי, ללא "ביזבוז" זמן.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה