קושי בבליעה?

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

03/06/2001 | 21:07 | מאת: עמליה

פרידה שלום רב, בתי בת שמונה וחצי חודשים ובעלת התפתחות תקינה. היא בררנית בכל הנוגע לאוכל ובשלבי גמילה אחרונים מהנקה. שמתי לב כי אין לה כל קושי לבלוע מזון מרוסק בעל מרקם אחיד, אולם היא נרתעת ממזון המכיל בתוכו "גושים" וכשאוכלת אוכל מוצק יותר היא נוטה "לאגור" את המזון בפיה ולא בולעת אותו! האם עלינו לפנות לבדיקה, ומה דעתך באופן כללי? תודה על תשובתך, עמליה.

05/06/2001 | 07:09 | מאת: פרידה קורנברוט

נשעה מתוך תאורך שביתך מתפתחת לפי הקצה שלה. לילדים קל יותר " להתמודד" עם אוכל בעל מרקם אחד, בשלב ראשון. תני לא אוכל שיאפשר לה לטעום מקרמים וטעמים שונים ו"תגלי? מה היא אוהבת. תני לה אוכל רך כדי שתלמד ללעוס 0כמו אפרסק מקוף ומישמיש ללא חרצן) גם עוגיות קשות לעידוד הלעיסה והתנועה של הלשון בפה. האכילה אותה ותני לה גם להאכיל את עצמה, כשהריכוז שלה סביב האוכל ולא עם טלויזיה או מסיכים אחרים. האוכל הינה חוויה מעניינת ורצוי לעודד את הסקרנות הטבעית והרצון להדמות למבודר.תתקדמי על פי הקצב שלה, ללא לחץ. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה