בת 3 ועדיין לא מדברת נכון

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

23/05/2001 | 21:41 | מאת: חן

בתי בת ה-3 , עדיין לא מדברת בצורה שוטפת היא לא מבטאת את ההברה "ט" לדוגמא:טלב ולא כלב. המשפטים שלה נתקעים באמצע ואז היא אומרת" אמ.. אמ... "ומשחקת עם הלשון. היא גם אומרת משפטים שממש לא ברורים. יש לציין שהיא ילדה מאוד פיקחית בעלת אוצר מילים גדול ועשיר. היא הבכורה במשפחה (אחריה אחיה בן 2) . לפני כמה חודשים לקחתי אותה לרופאת התפתחות היא אמרה שאין מקום לדאגה והדבר יסתדר מאליו . אך המצב נמשך ולא משתנה, אלא להיפך , לפעמים אני מרגישה שהיא נסוגה בדיבורה. המפליא הוא שהדבר לא מפריע לה במעון היא בעלת ביטחון ומאוד חברותית. אני פשוט דואגת כי שנה הבאה היא תלך לגן רשות - שבו כולם מדברים שוטף,ואני מפחדת שהדיבור יפגע בה ובביטחון שלה. מה אפשר לעשות ע"מ לעזור לה? תודה .

23/05/2001 | 21:55 | מאת: מאיה

איפה אפשר לקבל מידע על תסמונת אספרגר?

24/05/2001 | 06:51 | מאת: פרידה קורנברוט

חפשי בספרות של פסיכיאטריה של הילד, אולי פשוט תקלידי את השם בחיפוש של האיטרנט ותיראי מה יוצא. אם לא, פני לסיפריה.......

12/01/2002 | 09:13 | מאת: רוני

תמצאי מידע באתר "אפי" - תסמונת אספרגר- http://repertoire.ls.biu.ac.il/Asperger/amuta.doc כמו"כ באתר של אלו"ט-www.alut.org.il תרצי עזרה שאלות או עצות מוזמנת לפנות - [email protected]

אם הילדה מוכרת למכון להתפתחות הילד תוכלי לחזור ולפנות אליהם, לשם קבלת טיפול, לאחר שיעשו הערכה חוזרת של התפתחותה. תוכלי גם לפנות לרופא הילדים שלה, בקופ"ח ולבקש הפניה לקליניא תקשורת, וכך גם תקבלי טיפול בשבילה במחיר מסובסד או ללא תשלום. תוכלי גם לפנות באופן פרטי, לקלינאי באיזור המגורים שלך, שמות וכתובות תקבלי באגודה הישראלית של קלינאי התקשורת 9217815-03 פני בהקדם מכוון שבגיל זה רצוי שביתך תוכל לתקשר עם סביבת באופן עמצאי, אם דיבור שיהיה ברור ככל שניתן. בהצלחה!

28/05/2001 | 17:54 | מאת: רחל

בתי כמעט בת שנתיים ( ביולי ) ועדיין אינה מדברת כלל חוץ מבכי או צחוק, היא אינה מוציאה שום צליל מהפה. יש לציין שהילדה מבינה הכל.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה