בעיות בדיבור אצל ילד בן 4

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

03/06/2001 | 14:23 | מאת: רונית

הילד שלי בן 4, לפני כמה חודשים הוא עבר איבחון (פעם נוספת) בהתפתחות הילד של קופ"ח ונמצא אצלו איחור של כשנה בדיבור, קושי בשליפה, בתכנון המשפט, היגוי לא ברור ואוצר מילים חסר בעיקר במבעים. בבית אנחנו לפעמים מבינים אותו ולפעמים מנחשים, לפעמים הוא מתעצבן שאנחנו לא מבינים ואז אנחנו עושים את עצמנו מבינים. הוא התחיל טיפול אצל קלינאית תקשורת אולם לפתע הפסיק לשתף פעולה ולכן החלטנו על הפסקה זמנית. לפני שלושה חודשים פניתי לקלינאית אחרת. עם הזמן לאט לאט הוא התחיל לשתף איתה פעולה. כיצד אני אדע שהטיפול אומנם יעיל? כיצד את מציעה לי לעבוד עם הילד בבית? והאם כדאי לעבור לטיפול של פעמיים בשבוע? אני גם כן דואגת לילד כיצד הוא מתפקד בגן בפעולות הדורשות ביטוי עצמי(יש המלצה להעבירו לגן משולב). מהניסיון שלך מה קורה עם ילדים כאלו בגיל ביה"ס, האם יש מיקרים שהילד מצליח להתגבר על הבעיות . מתנצלת על השאלות הרבות , זה בגלל שהבעיה של הילד מעסיקה אותי ואין לי אינפורמציה בעיניין.

האם פנית לקלינאית שע\מטפלת בבנך כדי שתשיב על יהם, לפחות באופן חלקי ואישי לגבי בנך? בעקרון הקלינאית צריכה לתת לך מידע והדרכה לטיפוח השפה בבית. כעת אני ממליצה לך לרכוש ספר שעוסק בפיתוח שפה, באופן מאד ספציפי. םפר זה מציג את שיטה הנן לפיתוח השפה אצל ילדים עם עיקוב התפתחותי, ספר הנן ניתן לרכישה דרך האגודה הישראלית של קלינאי התקשורת, תורגם ומופץ ללא רווח, כשרות לקהל. טל לקבלת פרטים ורכישה: 9217815-03. באשר לשילוב במערכת הלימודים רק מישמכיר את הילד יטכל להגיד לך, בעקרון הגן המשולב מאפשר לילד לקבל טיפול ספציפי לקשיים שלו, במשך כל שעות פעיולת בגן וגם עובדת איתם גננת מיוחדת שמכיאה יותר לעומק את צרכי הילד ועןבדת עם קבוצה קטנה של ילדים, עם עזרה, כך שהילד מקבל עזרה וחינוך על פי צרכיו. מאד מומלץ וכדאי לאפשר לידל, אשר זקוק לכך, לקבל ר\את החינוך האינטנסיבי והמיבנה, מוקדם ככל האפשר ולא להמתין לביה"ס, שם הדרישות והקשיים יכולים להיות גדולים. הגן המשולב אמור לענות על צרכין המיוחדים בגיל הצעיר, בו עדיין ניתן לקדמו לשפר את יכולת הלמידה וההצלחה בביה"ס. בהצלחה בהמשך הדרך!

05/06/2001 | 09:47 | מאת: רונית

תודה לך, מאוד עזרת.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה