פורום פיזיולוגיה של המאמץ

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
הפיזיולוגיה של המאמץ עוסקת בתהליכים המתרחשים בגוף כפועל יוצא של מאמץ ופעילות גופנית. פורום פיזיולוגיה של המאמץ מיועד לאנשים בריאים וכן לחולים במחלות כרוניות, המעוניינים להביא לשינוי ולהתייעלות המערכות הגופניות שלהם, לשפר יכולות ספורטיביות מחד ולהתגבר על מגבלות בריאותיות מאידך. הפורום עוסק בביצוע של פעילות גופנית בהתאמה אישית מתוך הבנת הקשר שבין תמונת המצב הגופנית העכשווית לבקרה של מערכות הגוף השונות. הידע והמחקר הפיזיולוגי עוזרים לנו להתגבר על הגורמים המגבילים את התפקוד היומיומי שלנו בזמן מנוחה ובעת מאמץ גופני, ובכך לחזק את פעילות הלב, לטפל בסוכרת ויתר לחץ דם ולשפר את איכות ותוחלת החיים שלנו.
1309 הודעות
1221 תשובות מומחה

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ

02/02/2014 | 20:05 | מאת: דולי

בשבוע האחרון היציאות שלי רכות ונוזליות, אין זה שלשול ממש אלא צואה אם קצת יותר מים מהרגיל. האם יכול להיות שצריכה רבה של פירות וירקות ולחם מלא היא זו שגורמת לכך? או אולי לחם מחיטה טרום נבוטה הוא זה שגןרם לכך.. אילו מאכלים אפשר לאכול בכדי לייבש את הקיבה? גזר ותפוח זה טוב??

לגבר ממוצע מומלצת קצובה של כ- 30 ג"ר סיבים ביום. סבים תזונתיים בריאים וחשובים מאוד, אולם כמות גבוה מידי של סיבים יכולה להפריע בספיגה, הסיבים המסיסים במים יביאו לספיחת נוזלים וריכוך הצואה, עודף סיבים ישמש מצע גידול לחיידקים וגזים ויכול לגרום גם לגירוי ודלקת. תוכל לחפש מחשבונים באינטרנט ולבדוק אם אכלת יותר מידי סיבים.

01/02/2014 | 20:49 | מאת: נדב

היי חורש הרבה זמן לא דיברנו,מה שלומך? רציתי להתייעץ איתך בנוגע לצריכת ברזל כתוסף אני צורך ברזל כתוסף כבר כמה כמה חודשים ,חשוב שאציין שאני צימחוני כבר כבר לשנה ולפי בדיקות הדם האחרונות שלי לפני חודשיים המצב תקין. רציתי לדעת האם לדעתך אמור להיות הפסקות תקופתיות בצריכת ברזל,למשל צריכה לסירוגין שבועיים כן שבוע לא?וכו.. תודה

הי נדב, המטרה של שימוש בתוסף, היא להשלים את החסרים ואז להגיע לנוסחה מתאימה שבה אתה מצליח לצרוך מספיק ברזל עם התזונה היומיומית שלך. תעשה בדיקות נוספות לברזל והמוגלובין בעוד חודשים ותראה אם יש חסר. לרוב אפשר להגיע לרמות מתאימות גם עם תזונה צמחונית בקרב גברים, אצל נשים המצב יכול להיות שונה בגלל המחזור החודשי.

30/01/2014 | 22:49 | מאת: ליאור

אם אני מתאמן כבר מספר שנים בחדר כושר ויש לי 2 מטרות ולא מטרה אחת. 2 המטרות הם : שיפור יכולת ספורטיבית על מגרש הכדורגל, והעלאת מסת שריר. איך אני אומר להתאמן באימון חדר כושר?

מציע לשלב אימונים מחזוריים עם אימוני כוח מתפרץ ותרגילים פונקציונליים. זכור שמסת שריר גבוה מידי לא תסייע בכדורגל.

30/01/2014 | 22:43 | מאת: ליאור

באחד התגובות שלך רשמת : טיפ לסיום תיסוף מגנזיום ומעט קראטין יעודדו התאוששות שרירית וימנעו פציעות. 1. איך תוספים אלה מוניעים פציעות? 2.והאם שחקן כדורגל כמוני בן 20 צריך תוספים אלה? ומדוע כן/לא? תודה חורש

קריאטין מסייע להזין את השריר באנרגיה (ATP) ולכן יכול לסייע לשריר במהלך תהליכי הפיזיולוגים של התאוששות ממאמץ. למגנזיום תפקידים רבים, בין היתר מאפשר הרפיה טובה של שריר לאחר כיווץ ולכן יכול למנוע כיווץ כרוני-טטני של סיבי שריר שעסטיי להאט את חילוף החומרים של השריר בסיום המאמץ.

30/01/2014 | 12:47 | מאת: ניסן

חורש שלום האם זה נכון לומר שאם אני נמצא בכושר גבוהה אז אחוז האנרגיה שמגיעה מהשומן גודל וגודל ואם כן אני פחות ירגיש רעב מאדם רגיל היות והסוכר לא מתבזבז ולכן אולי ניתן לאכול הרבה פחות פחממות בימים שאני לא מתאמן

ניסן, נכון באופן חלקי: אדם בכושר נמוך עם סינדרום מטבולי ומכאן רמות גבוהות של אנסולין בדם ישרוף אחוז ניכר של פחמימות במנוחה, בעוד שאדם בריא, בכושר סביר ישתמש במנוחה במיוחד באנרגיה שומנית. עלייה ברמת הכושר לא תביא במקרה של האדם הבריא יעילות אנרגטית טובה יותר ומעבר מאנרגיה פחמימתית לשומנית, בעוד שבמקרה הראשון כן. במהלך מאמץ, עלייה בכושר, תביא לניצול טוב יותר של אנרגיה שומנית כבר בשלבים מוקדמים יותר וגם במאמץ גדול יותר. מאידך במאמץ גבוה יותר תצטרך יותר פחמימות, כדי להשלים יותר גליקוגן (סוכר) כבדי ושרירי.

30/01/2014 | 12:00 | מאת: קרן

שלום, בת 32, על הקשקש של טרום סכרת. התחלתי להגביר את כמות ההליכות בשבוע מפעם אחת לשלוש, ואף רכשתי הליכון ביתי. אשמח לתשובה לגבי שתי שאלות- 1. האם הליכה על ההליכון עדיפה מאשר בחוץ במדרכה, מבחינת בלימת זעזועים? או שההפך נכון? 2. האם הליכה מהירה בקצב של 7.5 קמ"ש כ50 דקות היא מוגזמת ותזיק לשרירים? (הגוף קצת כואב אח"כ). תודה, מקווה שלא התשתי :)

09/02/2014 | 18:07 | מאת: חורש

הליכה על הליכון טובה יותר מהליכה על כביש, אך טובה פחות מהליכה על חול לצורך בלימת זעזועים. ההוצאה הקלורית נמוכה יותר על הליכון. כאבי שרירים היא תגובה נורמלית לאחר מאמץ, ויכולים ללמד על תגובה חיובית של התפתחות השרירי, כל עוד נמשכים לא יותר מיממה ויש התאוששות, לא נוצרת דלקת ויש תחושת אנרגיה במהלך האימון הבא.

לקריאה נוספת והעמקה
10/02/2014 | 11:32 | מאת: קרן

מדוע הליכה על ההליכון פחות אפקטיבית? אני אכן מרגישה פחות מאמץ על ההליכון

29/01/2014 | 22:08 | מאת: דרורי

שלום אני צריך לעשות אקו מאמץ בבית חולים עקב בעיית מסתם , מסתם מטרלי שצנח בבדיקה הדופק עולה למקסימום שלו והקריולוג שמטפל בי מאשר לי לעשות אירובי מתון ביום יום ... השאלה שלי אפילו שאני בבקרה עם מיטב הרופאים האם הבדיקה יכולה להיות מסוכנת..?? תודה דר

בבדיקת מאמץ קרדיאלית, עם או בלי אקו, מספיק לעלות את דרגת המאמץ ל-85% מהמקסימום, או עד לשלב שבו את מבקשת לסיים. הבדיקה מתבצעת בפיקוח רפואי ובניטור של מצב הלב, במקרה שלך אפשר לקבל מספיק אינפורמציה גם בדרגת מאמץ בנונית, כך שאם קיים חשש אפשר לעלות גם למאמצים פחותים מ- 85%. אם הקרדיולוג שלך חוש שצריך לבצע את בדיקת המאמץ בתנאים מגבילים רצוי שיכתוב זאת בהפניה. בהתאם לאמור הסיכון הוא נמוך מאוד.

28/01/2014 | 00:16 | מאת: זיו

ידוע שחשיפה ללכלוך ברמה מסויימת מיטיב עם מערכת החיסון ומפתח אותה. האם גם כאשר אנו נמצאים במקומות לא הכי מריחים טוב או ליד אנשים מסריחים ( יש כאלו מדי פעם) , אנו מחזקים את המערכת החיסון בכך? המלוקולות של הריח יוצרות אצלנו תחושה של הריח המסויים, אך גם אנו שואפים חלקיקים אלה היישר לגופינו במידה מסויימת. האם יש בכך לבנות מערכת חיסון טובה יותר??

זיו, לא מדויק, המערכת האולפקטורית (חוש הריח), יכול לקלוט חלקיקים גם בריכוז קטן מאוד, שלא מביא לתגובה חיסונית, הריח הוא תלוי גם בפרשנות- לדוגמה ריחות גוף, מאחלים או בסמים יקבלו פרשנות שונה בתרבויות שונות וריחות לא טובים של רעלים מסוימים כלל לא יביאו לתגובה חיסונית הולמת, כך שאולי חשיפה לריחות מסוימים תביא להסתגלות טשטוש חוש הריח אבל לא בהכרח לאפקט הגנה

26/01/2014 | 23:11 | מאת: ליאור

אני בן 20 משחק כדורגל בקבוצה. מתאמן פעמיים בחדר כושר על מנת לעלות משקל. אני לוקח שייק חלבון לאחר אימונים. רציתי לדעת מה יותר חשוב להכניס לגוף מספר דקות בסיום משחק של 90 דקות בשעות הצהריים? 1.האם משקה איזוטוני 2.שייק חלבון+פחמימה קטנה נ.ב אני שותה משקה איזוטוני במחצית המשחק. שבוע טוב, ממני ליאור

משקה איזוטוני יאפשר, התאוששות טובה יותר לאחר האימון ולהחזיר את הנוזלים והמלחים שאיבדת במהלך הפעילות, שייק חלבון ימנע איבוד שריר. תוכל להשיג תוצאות דומות, עם עלויות זולות יותר אם תכין משקה איזוטוני בעצמך (ראה פוסטים קודמים) ותגיע עם כריך טונה בסיום האימון.

24/01/2014 | 13:42 | מאת: צביקה

הי דוקטור, בן 35. בשנה האחרונה, כמעט כל 3 שבועות, יש לי פציעה אורטופדית חדשה. אני בקיא ברזי האימון, מתאמן בצורה מדורגת אך בכל זאת שוב ושוב נפצע. פעם בכתף, פעם בירך, פעם בשרירי היד, וכו'. גרוע מכך, זמן ההתאוששות ארוך מברגיל. זה אף פעם לא קרה לי בעבר. לדוג', לפני חודש התאמנתי במשקולת, חיזוק הבייספס, מאז, במשך למעלה מחודש, אני עדיין סובל מכאבים באותו המקום בזמן פעילות, ולו הקלה ביותר (תנועת עשיית שריר). זה נע משריר הקיבורת, ועד לקטע שמחבר בין האמה לזרוע. עשיתי צילום אולטראסאונד במקום אך הכל תקין. כתף ימין אותו הדבר. אני נח כבר חודש מפעילות גופנית בגלל זה וללא שיפור ממשי. מה עוד ניתן לעשות? אשמח לקבל המלצה. תודה.

בהנחה שאתה אדם בריא אני ממליץ לבחון מחדש כל אחת מהסוגיות הבאות: 1. את תוכנית האימונים שלך ודרך הביצוע שלה 2. אם יש תסמינים חריגים נוספים כמו עייפות יתר, שינה לא טובה 3. הסתכלות וניתוח ביומכאני של יציבה, טווחי תנועה 4. תפריט תזונה 5. בדיקות דם עדכניות כולל ספירת גם מלא וביוכימיה כולל cpk, LDH ויטמינים B12 D. טיפ לסיום תיסוף מגנזיום ומעט קראטין יעודדו התאוששות שרירית וימנעו פציעות.

לקריאה נוספת והעמקה
23/01/2014 | 11:29 | מאת: adva

אני מעוניינת לדעת האם מומלץ שלחות בטפמ' של 30 מעלות? האם ניתן לקיים בטמפרטורה כזו אימונים אינטנסיביים? האם יכולות להיות השפעות נוספות על הגוף באימון בטמפרטורה כזו. תודה רבה

אני לא ממליץ אם מדובר בשחייה תחרותית ועצימה. הגוף "יבזבז" אנרגיה בניסיונות לא יעילים לצורך ויסות חום. אין בעיה אם מדובר בשחייה מתונה.

26/01/2014 | 09:33 | מאת: adva

22/01/2014 | 20:57 | מאת: דן

אני דווקא אוכל את כל אבות המזון ודואג לאכול הרבה חלבון הגירעון הקלורי שלי בא בעיקר מספורט של שעה וחצי ביום(הליכה מהירה) וקיצוץ בחצי מהפחמימות. השאלה שלי היא כזאת-במידה ואני צורך את אבות המזון בצורה נורמלית אבל צורך גם סוכר(ועדיין בגירעון של 1000 קלוריות) לאורך היום האם הסוכר עצמו יבלום את שריפת השומן או שאמשיך לשרוף שומן למרות שסוכר נצרך במשך היום?

ראה פוסט קודם

22/01/2014 | 14:10 | מאת: פזית

שני אימונים בשבוע של שלוש שעות רצופות כל אחד באומנויות לחימה (ג'יו-ג'יטסו ואייקידו), בריא או אינטנסיבי מדי?

זה תלוי ברמת האינטנסיביות של האימונים, אם זה אפשרי, ממליץ לפצל לפחות את אחד האימונים.

24/01/2014 | 09:10 | מאת: פזית

כי אין לבחור המדובר יותר משני ערבים פנויים בשבוע. מקסימום אפשר לחתוך את אחד האימונים לשעה וחצי במקום שלוש. האימונים די אינטנסיביים. מה בעצם הנזק שיכול להיגרם כתוצאה מאימון כזה ארוך? והאם אפשר להתגבר עליו בעזרת תזונה?

22/01/2014 | 09:58 | מאת: איל

אני מתאמן למרתון ובעת בדיקה להתאמת נעליים אובחן שיש לי pronation. האם מומלץ לעשות רפידות או לקנות נעל מתקנת

זה תלוי במידת הפרונציה בריצה ואם יש קליניקה של כאבים בברך, קרסול או דלקת. אין ספק שמדרס ייתן התאמה אישית יותר. אשמח לראות ניתוח הליכה/ריצה שלך ולהנחות אותך בהתאם.

16/01/2014 | 13:27 | מאת: עידו

שלום רב.. התחלתי להתאמן לפני שלושה חודשים..אימונים אינטנסיבים וגם שתיתי שייק חלבון גיינר.. שדרך אגב הייתי שותה אותו והיה לי אחרי זה פיפי בתדירות ממש גבוה..בקיצור עשיתי בדיקות דם שיגרתיות שאני עושה מגיל צעיר כמו cpk ועוד.. למשל לפני חצי שנה כשלא הייתי מתאמן הוא יצא לי 184 שזה תקין.. ועכשיו אחרי יצא לי 5,000, הרופא התקשר אליי ואמר לי לחזור על הבדיקה שוב.. יצא לי גם AST(got)-112f , LDH-594 .. רציתי לדעת האם הם יצאו גבוהים בגלל הcapk? האם זה בגלל שהתאמנתי אימונים שהיו קשים עליי? ובאמת השרירים שלי היו תפוסים כמה ימים וגם בזמן שעשיתי את הבדיקת דם האם השייק חלבון ששתיתי גם השפיע? יש סיבה לדאגה? מה מומלץ לעשות בנוסף? אני יחזור על הבדיקות בעוד כשבוע וחצי ובלי להתאמן.. תודה רבה!

סביר להניח שמדובר בערכים חריגים הקשורים לאימון יתר ופציעה של סיבי שריר ורקמות רכות. לא נראה סביר שיש קשר לתוסף הגיינר, אם מגיע מחברה ידועה ומהימנה. אכן מומלץ לנוח מספר ימים ווליס ור על בדיקות הדם, אם חזרו לנורמה, תוכל לחזור להתאמן, אבל בהדרגה הפעם.

לקריאה נוספת והעמקה
15/01/2014 | 10:27 | מאת: צביקה

הי דוקטור, בן 35. בשנה האחרונה, כמעט כל 3 שבועות, יש לי פציעה אורטופדית חדשה. אני בקיא ברזי האימון, מתאמן בצורה מדורגת אך בכל זאת שוב ושוב נפצע. פעם בכתף, פעם בירך, פעם בשרירי היד, וכו'. גרוע מכך, זמן ההתאוששות ארוך מברגיל. זה אף פעם לא קרה לי בעבר. לדוג', לפני חודש התאמנתי במשקולת, חיזוק הבייספס, מאז, במשך למעלה מחודש, אני עדיין סובל מכאבים באותו המקום בזמן פעילות, ולו הקלה ביותר (תנועת עשיית שריר). זה נע משריר הקיבורת, ועד לקטע שמחבר בין האמה לזרוע. עשיתי צילום אולטראסאונד במקום אך הכל תקין. כתף ימין אותו הדבר. אני נח כבר חודש מפעילות גופנית בגלל זה וללא שיפור ממשי. מה עוד ניתן לעשות? אשמח לקבל המלצה. תודה.

17/01/2014 | 05:03 | מאת: שניאור

תראה , אני גם כמוך בחור חזק מאוד אך הגוף שלי לעיתים מגיב בכאבים או נוקשות לתרגילים מסויימים. כמה עצות לי אליך- דבר ראשון לעשות חימום טוב, הרמת משקולות ללא חימום יעיל יכול להוות קרקע פורייה לפציעות. שמתי לב שדווקא במכונות בהם דפוס התנועה מוגבל הסיכוי לפציעה גדול יותר כיוון שהרבה פעמים מבנה הגוף או הגמישות אינה תואמת את תנועת המכונה. דבר נוסף לגוון בתרגילים ולבחור אותם באופן מושכל, למשל מדי פעם להחליף את התרגילים לכתפיים מלחיצת כתפיים להרחקת כתף או חתירה לצוואר. במצב כזה שריר המטרה נשאר זהה, אך פחות עומס קבוע מופעל על שרירים מסייעים ובעיקר על המפרק ( זה כי התנועה היא שונה בכל תרגיל ותרגיל). אתה גם יכול לבצע בעיקר תרגילים מורכבים, בהם העומס נופל על שרירים רבים, והתנועה טבעית יותר. פשיטות רבות מדי של הזרוע לשריר הטרייספס יכול לעורר אצת רבים דלקות במרפק או סתם כאבים. אותו דבר תרגיל הפרפר במכונה אף עליו היו לי מתאמנים רבים שדווחו על כאבים במפרק הכתף לאחר שימוש בו. אגב, אחת מהסיבות שאני לא מסתובב עם תוכנית אימון בחדר כושר היא בגלל הסיבה שלעיתים אני משנה לפי ראות עיני. גם הזמן בו אני נח בין אימון לאימון משתנה אצלי לפי ההרגשה. אם יש לך זכרון מינמלי אתה אמור לזכור בגדול מה המשקלי עבודה שלך, ועל מה עבדתץ באימון הקודם ומה עליך לבצע באימון הנוכחי. כך שהיצמדות אובססיבית לתוכנית מקובעת היא קצת בעוכרינו . בהצלחה !!!

14/01/2014 | 21:41 | מאת: ערן

שלום חורש היה לנו היום משחק כדורגל נגד קבוצה מקצועית מרוסיה. כל שחקן בקבוצה הרוסית מעל מטר 80 לפחות, כל אחד יותר גבוה מהשני וכל אחד יותר חזק מהשני. זה היה נראה כמו משחק נוער נגד משחק בוגרים. האם הצוות המקצועי בוחר את השחקנים לפי הגודל והגובה? או שפשוט השחקנים הרוסים יותר גבוהים מהישראלים? תודה

לרוסים מסורת רבת שנים של סלקציה של אתלטיים ובעלי כישורי גופניים גבוהים. הם בוחרים בצורה זו דורות של ספורטאים בענפי ספורט מגוונים בהתאמה למה שתופסים כיתרון בתחום ספורט מדובר, כך שמתעמלות יהיו בעלות מבנה קל, חזק וגמיש, מרימי משקולות יהיו נמוכים ומוצקים וכיו"צ. כנראה שהם תופסים בגובה יתרון בכדורגל, מה שנכון, כל עוד שזה לא בא על חשבון זריזות וקואורדינציה, שברוב המקרים נפגעת במצבים כאלה.

13/01/2014 | 22:57 | מאת: דן

אני דווקא אוכל את כל אבות המזון ודואג לאכול הרבה חלבון הגירעון הקלורי שלי בא בעיקר מספורט של שעה וחצי ביום(הליכה מהירה) וקיצוץ בחצי מהפחמימות. השאלה שלי היא כזאת-במידה ואני צורך את אבות המזון בצורה נורמלית אבל צורך גם סוכר(ועדיין בגירעון של 1000 קלוריות) לאורך היום האם הסוכר עצמו יבלום את שריפת השומן או שאמשיך לשרוף שומן למרות שסוכר נצרך במשך היום?

הגירעון הקלורי יגרום לירידה במשקל ושריפת שומן, אבל במידה פחותה ממצב שבו הדיאטה הייתה כוללת פחות סוכרים פשוטים באותו גירעון קלורי של 1000 קק"ל. הסיבה- סוכרים פשוטים מעודדים הפרשת יתר של אינסולין שבתורו מעודד מסלולים ביוכימיים לבניית חומצות שומן ואגירתן.

13/01/2014 | 03:12 | מאת: דן

נניח ויצרתי גירעון קלורי שלילי יומי בסיך 1000 קלוריות ליום,אבל במשך היום אני צורך סוכר קולה נסטי וכאלו אבל אני בגירעון שלילי של 1000 קלוריות האם זה נכון שאני ארד מסת שריר ולא שומן כי צריכת סוכר במיוחד שהיא מתפרסת על כל היום מעכבת שריפת שומן? או שאם אני בגירעון קלורי תמיד ישרף שומן למרות צריכת סוכר במשך היום?(כגון קולה) אשמח לפירוט.

בדיאטה, יש חשיבות כמובן לגירעון הקלורי, אך גם לתצרוכת מאוזנת של אבות המזון, כמו גם התפלגות שלהם ופיזורם במהלך היום. ככל שהגירעון הקלורי יהיה גדול יותר כמו גם הדיכוי התזונתי של אבות מזון חיוניים, חמצות אמינו חיוניות, ויטמינים חומצות שומן וכיוצ, כך יהיה פרוק מוגבר יותר של מסת גוף יבש ושריר. לכן במקרים הנל גם קצב הירידה במשקל יהיה מהיר יותר, בכלל פרוק מוגבר של שריר בנוסף לרקמה השומנית. לצערי דיאטות מהסוג הנל עדיין פופולריות בקרב ציבור רחב, בגלל הירידה המהירה שיוצרות במשקל, אולם הן מביאות לשחיקה של קצב חילוף החומרים הבסיסי ומכאן, שכמעט תמיד עולים חזרה במשקל ועוד מעבר למה שהיה לפני הדיאטה. לא מומלץ!

12/01/2014 | 22:04 | מאת: ניסן

חורש שלום: 1. האם ישנו מצב שאם אדם ילך למשל כל יום שעה במהירות מסוימת אז הוורידים יתרגלו להתרחב ולהיות בקוטר מסוים ולחץ הדם יגיע לרמות נמוכות ומסוכנות 2.האם ישנו דופק במנוחה שממומלץ לאנשים לא להגיע אליו במילים אחרות האם ישנו מושג של רמת כושר גבוהה אך לא בריאה

ניסן, לחץ הדם תלוי בתגובת העורקים הפרפרים ולא במצב הורידים. מצבים של נפילת לחץ דם, יכולים להתרחש, ביוחד בהפוגה בתוך אימון או בסיום אימון, למספר שניות כאשר יש ירידה מהירה בתפוקת הלב והשהייה בזמן התגובה של כלי הדם. זה קורה במיוחד במצבים של חוסר איזון, מחלה, היפוגליקמיה או בהשפעת תרופות. אני לא בטוח שהבנתי את השאלה השנייה, אבל נכון שהתאמת הדופק היא פרטנית, בהתאם לקריטריונים פיזיולוגיים של גיל, רמת כשר גופני ומצב בריאותי. אמון בעצימות גבוהה מאוד מעבר לדופק הפיזיולוגי, אינו רצוי ויכל לסכן את בריאות הספורטאי.

13/01/2014 | 22:40 | מאת: ניסן

הבהרה זה שבזמן אימון יש דפקים שעדיף לא להגיע אליהם זה מוכר כוונתי היתה האם ישנו מצב של רמה נמוכה מדי לדופק במנוחה לי אישית יש 45 (הולטר לב) ושמעתי שיש כאלה שמגיעים גם ל35 במילים אחרות האם יש כושר גבוהה מדי שהוא לא בריא

12/01/2014 | 06:58 | מאת: שבי

שבוע טוב אם שחקן כדורגל באמצע משחק מבצע לדוגמא מאמץ לכמה שניות כמו עלייה להתקפה, ספרינט להגנה ואז מהוא מתנשף ועייף למספר שניות. שחקן שכזה, צריך לשפר את היכולת האירובית? או את היכולת האנירובית? 2. האם בחוסר כושר שכזה יש מרכיב חשוב של סבולת כוח? תודה

כבר שנים רבות ידוע שגם לעוסקים בענפי ספורט שמרכיבי הכושר העיקריים שלהם, הם אירוביים, נדרשת גם יכולות בתחום האנאירובי. במקרה המדובר אני ממליץ על אימוני הפוגות וקצבים משתנים כדי לעלות את סף חומצץ חלב. סבולת כוח לא תזיק, אם תשתלב בקומפוזיציה של אימון על מחזורי עם אלמנטים אירוביים.

12/01/2014 | 06:36 | מאת: שבי

2. אני מבצע לכל פלג גוף עליון תרגיל אחד חזה-לחיצה כתפיים-לחיצה גב-משיכה יד קדמית-כפיפת מרפקים ו3 תרגילים רגלים: סקוואט , תרגיל הנורדי, ותאומיים. 3X10 כל התרגלים. רציתי שתיתן לי תרגיל טוב לזוקפי הגו שמתאים לשחקן כדורגל? תודה

שבי תוכל לקבל הרבה רעיונות, עשה חיפוש ב google על ערך של "spinal erectors exercise"

12/01/2014 | 02:39 | מאת: מישהו

האם דיאטת חלבונים מורידה מסת שומן או שרק נוזלים?

12/01/2014 | 20:14 | מאת: חורש

אם המאזן הקלורי שלילי תרד מסת השומן

11/01/2014 | 17:59 | מאת: אלי

היי , אני סובל ממגרנות כבר תקופה, וכרגע אני נמצא בסדרת בדיקות לגלות מהו המקור לכך. זה כאב ראש שמטריד ומציק אך שמתי לב שכאשר אני שותה קפה הכאב מופחת משמעותית. האם במקום כוס קפה ניתן לקחת כדורי קפאין המיועדים לספורטאים? זה יותר נוח לי כי לפעמים אין לי גישה להכנת כוס קפה של ממש. ישנו מינון המתאים לשליש כוס קפה ממוצע מבחינת כמות הקפאין? או שאולי ניתן לחצות כדורים?? המטרה שלי היא לחלק 2-3 כוסות קפה לכמה שיותר פעמים בכדי ליצור אפקט מתמשך ... איך בדיוק הקפאין גורם להפחתה בכאב, זה רק בגלל התרחבות של כלי הדם בראש? היכן ניתן לרכוש כדורי קפאין? צריך אישור מהרופא לכך?? תודה רבה !!

מנגנון התהוות של מיגרנה כולל שינויים חדים בכיווץ והרפייה של כלי דם גולגלתיים. הקפאין משפיע על כניסת יוני סידן לשריר החלק בדפנות כלי הדם ובכך משפיע על כיווץ כלי הדם והגברת לחץ הדם בגולגולת. יחד עם זאת, הקלה זו עלולה להיות רגעית בלבד ולאורך זמן אף להחמיר את המיגרנה. לכן אני ממליץ למצוא דרך את הדרך הפנימית של הגוף ללמוד לאזן את עצמו. נניח פעילות אירובית יומית קבועה, נסה להוריד את הראש מתחת לגובה הברך, ותבדוק אם זה מקל על כאבי הראש. כמובן שעליך להשלים את הבירור ולשלול מצבים אחרים (אנומלייה של כלי דם, בעייה צווארית ...)שעלולים לגרום לכאבי הראש. אם כל זה לא עוזר יש קבוצות של תרופות שיכולות להיות יעילות מאוד.

08/01/2014 | 11:45 | מאת: זיו

האם יש איזה משהו שניתן לעשות בכדי למנוע גזים בבטן? סוג ספורט, אוכל כלשהו??

הצטברות של גזים בחללי מערכת העיכול היא בדרך כלל תוצר לוואי של פירוק סוכרים על ידי חידקים ובקטריות במערכת העיכול שלנו, או בליעת גזים. ידוע שיש מזונות שמשמשים מצע טוב יותר מאחרים כמו גם בתלות של האיזון בין סוגי החידקים במערכת העיקול. מספר טיפים כלליים מעבר לכך ממליץ להתייעץ עםדיאטנית: ישנם חומרים ממשפחת הפחמנים האורגניים שיכולים לספוח אליהם גזים, בולעים אותם ככדורים וניתן לרכוש בבתי מרקחת, יש אפשרות להשתמש באינזימים שמפרקים את התאית של הצמח, להפחית מוצרי מזון שמעודדים יצירת גזים כגון קיטניות, קרוב מבושל וכיו"צ, לשפר את האיזון של מערכת העיקול ולהגביר צריכת חיידקים "טובים" אפשר לקנות קפסולות עם חיידקים פרוביוטיים. אם כל זה לא עוזר לבדוק רגישיות או אי סבילות למוצרי מזון מסויימים. ככלל פעילות גופנית משפרת את התנועה הפריסטלטית של מערכת העיקול, מעודדת עיכול טוב יותר, מונעת עצירות וגזים.

07/01/2014 | 22:59 | מאת: שבי

אמרת שהמטרה של שייק חלבון לאחר אימון חדר כושר זה לספק את אבני הבניין לצורך בניית השריר. יש הרבה שחקני כדורגל שלוקחים שייק חלבון גם אחרי אימון כדורגל. ארי באימון כדורגל אנחנו לא תמיד גורמים להרס שריר, אז מה המטרה של שתיית שייק אחרי אימון כדורגל? סוכר? עליית משקל? תודה

שבי, אחרי אימון מאומץ, גם אם בעל מאפיינים אירוביים ואנאירוביים, ספרינטים בכדורגל, הגוף יכל להפיק אנרגייה מהשריר עצמו: התהליך נקרא גלוקונאוגנזה שרירית. ניתן למנוע את התהליך אם נספק לשריר מנה מותאמת של חלבון ופחמימה.

07/01/2014 | 22:51 | מאת: אנה

חורש אני רוצה לעשות את התרגיל הבא לחיזוק הבטן: https://www.youtube.com/watch?v=YnElRruLW54 3 סטים של 12/15 חזרות זה מתאים לתרגיל הבא? והאם תרגיל זה מספיק לחיזוק הבטן של אחת שעושה ספורט כמו ריצות חצי קלימוטר ורכיבת אופניים? תודה לך

אנה, מדובר בתרגיל די מתקדם לחיזוק של אלכסוני הבטן, ארבע מותני ושרירי גב. תוכלי לשלב אותו בתוכנית אימונים מורחבת לאחר תקופת אימון שבה ביצעת בהצלחה תרגילי בטן וגב שמרניים יותר, בהתחשב בכשירותך הגופנית.

07/01/2014 | 21:45 | מאת: מישהו

אני כרגע נמצא בתקופת חיטוב(הורדת אחזו השומן) אני עשיתי תוכנית למשך 60 ימים כל יום הליכה מהירה שעה אחת. אחרי 20 יום מעלה לשעה ו 20 דקות ואחרי 20 יום מוריד פחמימות מארוחה אחת ביום. אנהי ממשיך לאכול כרגיל בתקופת החיטוב חץ ממתוקים שקיצצתי בצורה משמעותית. השאלה שלי היא כזאת: אני הבנתי שאפר לרדת רק חצי קילו שומן בשבוע נטו האם זה נכון? או שבמידה שאתה מקצץ עוד יותר בקלוריות ועושה עוד יותר ספורט אתה יכול לשרוף גם יותר מחצי קילו שומן בשבוע? הבנתי שאם אתה יורד יותר מזה אז זה נוזלים של הגוף ושרירים או שיש לך דרך לתת לי טיפ כיצד לזרז מעט את תהליך ההרזיה כדי שאוכל לרדת קילו שומן בשבוע. אני השמנתי ב -8 קילו בן 23 ואני פשוט עושה חיטוב לפני שאני נרשם למכון כושר(יש לי כבר רקע באימונים) פשוט השמנתי בשנתיים שלא התאמנתי בכלל. יש לך טיפ או יותר נכון האם זה שאני יאיץ את הגירעון הקלורי(על ידי ספורט) אני ישרוף יותר שומן נגיד קילו בשבוע?(רק שומן)? לדוגמא: במקום ללכת שעה ו 20 דקות ביום אני אחרי זה נגיד בערב אליך עוד שעה נוספת?

באופן עקרוני, ככל שהגירעון הקלורי גדול יותר, כך נאבד גם אחוז גדול יותר של מסת גוף יבש (שריר). ניתן להשיל גם יותר מחצי קילו של שומן בשבוע במהלך דיאטה, אבל זה נכון שאז יהיה קשה יותר לשמור על המסה השרירית. הדרך הטובה ביותר למנוע זאת היא להתאים את הצריכה הקלורית לערך חילוף החומרים היומי הבסיסי (BMR) וליצור גירעון קלורי כתוצאה מפעילות. אני ממליץ לשלב כבר בשלב הזה גם אימוני התנגדות, כדי לעודד תהליכי בנייה ולדכא את הפרוק של השריר.

05/01/2014 | 21:11 | מאת: שבי

שלום רב אם אני רוצה להכין משקה אנרגיה טוב. האם חצי ליטר מיץ תפוזים + חצי ליטר מים ורבע כפית מלח זה משקה אנרגיה מתאים? תפוזים זה טוב? כי הוא טעים 2.האם תוספת של שייק חלבון (עם התזונה הרגילה) לאחר אימוני כוח ואירובי יחד, מתחילים לעלות במשקל? שאלה שלישית בקשר לאגוזים ושקדים, אומרים שהם שומנים? אבל איפה השמן פה? 1.מתי מומלץ לצרוך את השומנים הבריאים האלה? 3 שעות לפני אימון חדר כושר? או בחלון ההזדמנויות שאחרי האימון? והאם השומנים האלה משמינים ? כי אני חייב להשמין!!!! תודה רבה ופורום שלמדתי ממנו בלי הפסקה .ועדין לומד

שלום שבי, 1. אכן כדי להגיע לריכוז מתאים של פחמימות לספיגה מהירה במערכת העיכול כדאי למהול מיצי פירות ביחס של 1:1, תוספת של רבע כפית מלח לליטר משקה תאפשר להגיע לריכוז מלחים מותאם לספיגה מיטבית של מערכת העיכול. כדי לשפר את הטעם, אפשר להוסיף ממתיק מלאכותי, אני לא ממליץ במקרה הזה על סוכרלוז, כי הוא יכל לעקב מעט את הספיגה. 2. שיק חלבון אכן, יכל למנוע תהליכי פרוק שרירי לאחר אימון. 3. אגוזים ושקדים מכילים ערב רב של חומצות שומן בריאות והם יכולים לשמש כמוקור אנרגיה מצויין גם לצורך דיאטת השמנה. 100 גרם יכילו לערך 600 קלוריות.

28/12/2013 | 23:40 | מאת: בני

חורש מה המטרה שאנשים שותים שייק חלבון אחרי אימון? משהו אם סוכר הבנתי אבל תוכל להרחיב בבקשה?

לאחר האימון, מתרחשים בו זמנית תהליכים אנבוליים של בניית שריר ותהליכים קטבוליים- הרס שריר. שייק חלבון בסמוך לאימון כוח יכול לספק את אבני הבניין לצורך בניית השריר, למנוע תהליכי פרוק שרירי, ולעודד יצור של הורמונים אנבוליים, מובן שרצוי לצרוך גם פחמימה.

25/12/2013 | 17:34 | מאת: מישהו

אני שוקל להתחיל להתאמן לעלייה במסה אבל רוצה לעשות סייקל-לקחת סטרואידים אנבולים. לתקופה לא ארוכה האם קיימות סכנות לשימוש לתקופה קצרה ואם כן מה הן?

חוץ מהעובדה שאתה עובר על החוק, בכך שאתה משתמש בחומרים אסורים, את מסכן את בריאותך בחשיפה לחומרים מסרטנים: אתה מגדיל את הסיכון לסרטן הפרוסטטה, סרטן עצמות, סרטן האשכים, סרטן הכבד והרס של תאי כבד. ככל שהחשיפה ארוכה יותר וריכוז החומר הפעיל גבוהה יותר רמת הסיכון גבוהה יותר.

23/12/2013 | 17:08 | מאת: ירדן

במהלך למידה מהספר "הפיזיולוגיה של המאמץ" מאת שחר נייס וד"ר עמרי ענבר נתקלתי בדבר לא מובן בנושא אינסולין. בספר ישנו ניסיון לענות על השאלה כיצד צריכת הגלוקוז מהדם על ידי השרירים בזמן מאמץ יכולה לגדול על אף הירידה ברמת האינסולין. בספר נאמר שהתשובה נמצאת בעובדה שזרימת הדם, ועמה כמות האינסולין והגלוקוז הזמינים לשרירים הפעילים, גדלים בזמן מאמץ. כיצד יכול להיות שנאמר תחילה שרמת האינסולין יורדת בזמן מאמץ ולאחר מכן נאמר שכמות האינסולין עולה יחד עם זרימת הדם וכמות הגלוקוז? האם זוהי טעות או שהבנתי לא נכון? אשמח לתשובה, ירדן.

בזמן פעילות גופנית אכן יש ירידה ברמת האינסולין במחזור הדם, רמת הגלוקוזה במחזור הדם עשויה מעט לרדת ולעלות, בתחילת המאמץ, אך אמורה להשאר יחסית יציבה במאמץ אירובי רציף. השימוש בגלוקוז על ידי השרירים אכן עולה ויותר גלוקוז נכנס לתאים ככל שהמאמץ עצים יותר, אך הסיבה לכך לא תלויה כלל באינסולין. במהלך הפעילות הגופנית יש שפעול של קולטני Glut 4, לדופן התא שיכולים להכניס את הסוכר לתא בזמן הפעילות ללא צורך באינסולין. כלומר הפעילות חומרת מסלול עוקף אינסולין.

20/12/2013 | 02:12 | מאת: אופק

האם לאנשים שאוהבים לרוץ או רצי מרתונים וחצי מרתונים התרגיל הבא בח.כ מתאים? כמובן שיש לי תוכנית מסודרת לשרירי הרגליים זה התרגיל: http://www.youtube.com/watch?v=31e6GckNmeY תודה על התשובות הנפלאות

אופק, התרגיל נועד לחיזוק פושטי אגן שריר עיקרי העכוז הגדול ושרירי ליבה מיצבים. השרירים הנ"ל אכן פועלים וחשובים במהלך ריצה. כמובן שחשוב לבצע גם תרגילים לשרירים נגדיים.

15/12/2013 | 22:27 | מאת: אופק

שלום רב, אני עוסק בריצות מרתון. לאחר ריצה ארוכה כזאת, השרירים שלי ובעיקר שרירי הרגליים תפוסים בצורה בלתי רגילה ואני צריך לנוח כמה ימים כדי להתאושש. כדי להקל על הבעיה, הומלץ לי לקחת כדורי מגנזיום לאחר פעילות עצימה זאת. השאלה שלי אם ישנה השפעה של זה על המערכות הפנימיות ומה המינון המומלץ בברכה

באופן עקרוני, תופעות הלוואי של צריכה עודפת של מגנזיום הן מועטות - בעיקר שילשול, כי עודפי המגנזיום יספחו מים חזרה למעי ופשוט לא יספגו. צריכה מומלצת שלושה ימים לאחר מרתון היא בין 600 ל- 1000 מ"ג ביום מפוצל למנות של 200 מ"ג.

11/12/2013 | 01:09 | מאת: ניסן

ככול שאנו נמצאים במקום גבוהה יותר לחץ האוויר נמוך יותר כלומר במילים אחרות פחות חלקיקי חמצן כלומר יותר קשה לרוץ האם בזמן סופה שגם אז לחץ האוויר יורד בצורה דרסתית אני יחווה קושי בריצה יותר מיום רגיל

ניסן, החלק הראשון נכון, לגובה ושינויים בלחץ הברומטרי יש השפעה על צפיפות האויר ועל קליטת החמצן בדם, אולם ככל הידוע לי, השפעות אקלימיות של סופה אינן מורידות משפיעות על צפיפות האויר או קליטת החמצן-הרוח הנגדית כן...

10/12/2013 | 16:59 | מאת: ספיר

האם תחושה של חוסר אנרגיה להתאמן בחורף רווחת מאוד? מדוע זה קורה מבחינה פיזיולוגית? כיצד בכל זאת ניתן להתגבר על כך ? תודה !!!

מיעוט שעות אור מוריד מרמת הממסרים העצביים במוח שיוצרים תחושה טובה והנעה לפעולה (ירידה ברמת הסרוטונין, אנקפלינים ונוירואפיניפרין) מכאן שאנשים רבים סובלים מדיכאון חורף, באופן פרדוקסלי דווקא פעילות גופנית סדירה, בעיקר פעילות אירובית שמערבת קבוצות שרירים גבדולות תחזיר אותם לנורמה. הפתרון הוא להקפיד על רצף של פעילות יומיומית, כדי לא לאפשר לתגובה הכימית לרדת יתר על המידה, למצוא מוטיבטורים חיצוניים, כמו חבר לפעילות, פעילות בקבוצה או מאמן אישי.

07/12/2013 | 20:20 | מאת: שיר

שלום אני מתאמנת מזה שנים בחד"כ, עם מישקלים יחסית קבועים. לאחרונה בזמן אימון אני מרגישה לחץ כואב בעיניים, שממשיך גם לאחר האימון. יש לציין שאני לא מרימה משקלים גבוהים מדי, אלא משקלים שאני רגילה אליהםף ועושה כ 12 חזרות. מה יכולה להיות הסיבה והאם יש מקום לחשש מפני פגיעה בראיה?

שיר, יש חשיבות רבה למשקל ודרך האימון שלך ביחס לתגובה הפיזיולוגית ועלייה בלחץ תוך עיני. מחקרים מלמדים שפעילות גופנית אירובית ואנאירובית יכולה להוריד את הלחץ התוך עיני, אולם הרמת משקל כבד, תוך כדי עצירת נשימה וכיווץ חזק של שרירי הבטן (תמרון ולסלבה) יכלה לעלות את הלחץ התוך עיני ולעלות את הסיכון לגלוקומה. לסיכום הקפידי על נשימות בזמן האימון ותורידי משקלים.

06/12/2013 | 15:55 | מאת: אבי

היי מה נישמע? העניין הוא כזה, לפני כמה ימים עשיתי כמה 5 סטים עם משקל כבד וב2 האחרונים הרגשתי כאב בקרקפת בחיבור שבין אונת המצח לאןנת הקודקוד פחות או יותר במרכז הראש. עכשיו אני גם מרגיש כאב מסויים במנוחה וקצת יותר חזק כאשר אני מרים משקלים נמוכים. רציתי לשאול האם זה וריד בקרקפת שהתנפח וגורם לכאב? האם אפשר לקבל מזה שבץ מוחי? איך ניתן בכל זאת למנוע מצבים שכאלו??

האם הכאב מחמיר כאשר אתה מוריד את הראש מתחת לגובה הברך ? האם הכאב שטחי על העור והאזור רגיש למגע? אני מציע לך לפנות בזמן הקרוב לרופא המטפל שלך להמשך בירור לפני שאתה ממשיך להתאמן כדי לשלול מצבים המסכנים את בריאותך.

06/12/2013 | 11:04 | מאת: דוד

שלום. אני בן 30 עוסק בספורט שחייה וחדר כושר (אירובי משקלים מתונים)באופן מתמיד כל חיי. לאחרונה החלה תחושה באגודל של יד שמאל וחשבתי שזו דלקת בגלל עודף שימוש ב- טלפון נייד או מחשב. אחרי כחודש לפחות כבר התחושה היא בכל היד לפחות עד המרפק. אני פשוט מרגיש את נוכחות היד שלי כל הזמן. לפעמים יש הרגשה מוזרה ש"האצבעות לא מסתדרות" ופשוט אני לא יודע מה לעשות עם ההרגשה. בעבר לפרקים חולפים היו לי מדי פעם הרדמויות של כף רגל, בוהן ברגל או יד במהלך פעילות בלבד בעיקר בצד זה גם כן (תופעה של שנים). עוד סימפטום זה סוג של רעד ביד שמאל במיוחד כששמדובר בפעולות סטטיות כמו אחיזה של חפץ למשל. מה יכול להיות האבחון, מה הגורמים? האם זו דלקת? סתם לחץ בעבודה ובחיים? או אולי משהו מורכב יותר תודה

דוד, מסוג הדברים שקשה מאוד לאבחן בפורום אינטרנטי, האם יש חום וכאב? האם משתנה לאחר מנוחה או מאמץ? בוקר או לילה? האם בדיקות הדם תקנות, כולל מדדי דלקת? האם האזור חם? האם יש גם חולשה? כמה זמן זו התחושה שלך? נדרשת אבחנה מבדלת. אני מציע לגשת לרופא המשפחה שלך כדי לסייע לך להבין, אם יש צורך בבירור רפואי נוסף אורתופדי, או נוירולוגי.

05/12/2013 | 21:51 | מאת: שי

שלום בן 40, לא מעשן, עודף משקל, בעבר התעלפויות, ביצעתי את הבדיקות בעקבות דפיקות לב (אם כי יחסית לתמיד ביום הבדיקה לא היה במיוחד). יש לו תור לרופא שהפנה אותי, אך עלי להמתין, ואשמח לקבל קצת רקע והסבר על התוצאות ומשמעותם. הולטר לב: NORMAL BEAT TOTAL...: 108635 ABERRANT TOTAL......: 1 PREMATURE NORMALS...: 16 PREMATURE ABERRANTS.: 1 SVTS................: COUPLETS............: TRIPLETS............: SALVOS..............: VTS.................: BRADYCARDIA.........: 1 MAXIMUM HEART RATE..: 143 MINIMUM HEART RATE..: 50 MEAN HEART RATE.....: 76 DROPED BEATS........: QRS TOTAL...........: 108718 PAUSES..............: PACED BEATS.........: הערות_....._ משך הבדיקה: 23 שעות ו-23 דקות קצב בסיסי: סינוס שנע בין 50 ל-143 לדקה (ממוצע 76) הפרעות קצב חדריות: VPB בודד. הפרעות קצב על חדריות: APB'S מעטים-16 כולל : COUPLETS APB'S מבחן מאמץ: יש לציין שהתחלתי את המבחן בדופק 112 (לא יודע למה) ולאחר 10:13 דקות הגעתי לדופק 169 והבדיקה הסתיימה (אף שלא הגעתי לדופק המקסימלי), אומנם הרופא כתב ללא קוצר נשימה, אך הרגשתי מאמץ נשימתי, אולי זה טבעי. בסיכום נרשם: ללא כאבים בחזה, ללא קוצר נשימה, צניחת ST גבולית מעבר לשינויים בסיסיים (יש לי גלי טי הפוכים), קרוב לוודאי שלילי. בהערכה רבה ותודה נ.ב. האם ניתן לומר מה הכושר הגופני שלי לאור התוצאות דלעיל?

שי, אני לא קרדיולוג, אך לכעורה ההולטר לא מלמד על תוצאת חריגות וגם לא בדיקת המאמץ. צריך להשוות אותו גם ליומן הפעילות שלך, האם עשית פעילות גופנית באותו יום, כאשר הדופק עלה ל- 143? אני מניח שאתה רוצה להבין מה הסיבה להתעלפויות ולדפיקות הלב, אני ממליץ לבצע גם אקו לב- האם היו גם התקפי חרדה? אם כל האמור תקין לפנות גם לנוירולוג. הכושר הגופני לפי מבדק המאמץ ביחס לגילך הא בינוני -נמוך.

08/12/2013 | 22:09 | מאת: שי

שלום אין לי את הפירוט של ההולטר אז אינני יודע באיזו שעה היה דופק 143, אך ממש לפני שהחזרתי את המכשיר, עליתי 4-5 קומות ברגל, אם זה חופף לזמן שעליתי מדרגות, זה יכול להסביר. את מבחן המאמץ התחלתי בדופק 112 ? האם זה יכול להיות כתוצאה מלחץ? ואיך זה משפיע על המבחן עצמו אם מתחילים אותו ב 112 ? האם המבחן אובייקטיבי? עשיתי בעבר מבחן מאמץ ולראשונה הפעם נכתב צניחות ST גבולי, מה זה מלמד? למה רק קרוב לוודאי שזה שלילי? האם אני יכול להיות רגוע בוודאות שאין כל בעיה? ומה הסיבה שהמבחן הפסיק בטרם הגעתי לדופק המטרה? מהו המדד שלפי המסקנה שאני בכושר בינוני נמוך? תודה רבה

05/12/2013 | 20:53 | מאת: יעל

שלום, אני בת 31 . 1.65 ושוקלת 80 קילו. אני לא בכושר ורק מתחילה, והולכת על הליכון במהירות 5.5 במשך שעה והדופק שלי במהירות הזאת נע בין 160 ל- 165. הבנתי שמה שמראה שעון הדופק מבחינת כמות הקלוריות שנשרפו הוא לא מדד אמין. אבל האם תוכל בבקשה לומר לי מהו טווח הקלוריות שבו על פי הנתונים שלי אני יכולה לשרוף בשעה של פעילות כזאת עם דופק כזה? הכוונה נגיד, בין 300 ל 450.. סתם כדוגמא. תודה מראש

06/12/2013 | 18:53 | מאת: יעל

שכחתי לציין: שעון הדופק של פולאר שמוזן עם הנתונים שלי מראה שבשעה אני שורפת 650 קלוריות, אבל ברור לי שזה לא מדוייק.

03/12/2013 | 00:14 | מאת: מתן

ערב טוב אכן הניסיון הקודם לצרף את התוצאות לא צלח. הופניתי להולטר לח"ד עקב מדידות מוגברות ו/או גבוליות במרפאה. בן 39, לא מעשן. יש לציין שאני הולך לישון בשעות המאוחרות של הלילה, וקם בהתאם. מצ"ב סיכום הפענוח, אודה אם הרופא יוכל להסביר לי את הממצאים ומשמעותם. מעולם לא טופלתי, ואינני מקבל טיפול תרופתי ללח"ד. תוצאות ההולטר: נתוני_בדיקת_הולטר_לחץ_דם-סיכום_פענוח לחץ דם ממוצע ב-24 שעות- סיסטולי: 129.00 דיאסטולי : 82.00 דופק ממוצע ב-24 שעות : 73.00 לחץ דם ביום סיסטולי ממוצע: 132.00 דיאסטולי ממוצע: 85.00 דיאסטולי מעל 85: % 51.92 סיסטולי מעל 135:% 42.31 לחץ דם בלילה סיסטולי ממוצע: 118.00 דיאסטולי ממוצע: 69.00 דיאסטולי מעל 70: % 45.45 סיסטולי מעל 120:% 45.45 מסקנות.... DAY TIME ABNORMAL SYSTOLIC (42%>135) B.P AND ABNORMAL DIASTOLIC (52%>85) B.P NIGHT TIME ABNORMAL SYSTOLIC (45%>120) B.P AND ABNORMAL DIASTOLIC (45%>70) B.P DIPPER אחרי שעות הלילה לחץ דם תקין בין 06:25 ל- 11:53 תודה רבה

תוצאות ההולטר, מלמדות על מצב של קדם יתר לחץ דם (pre hypertensive) בשלב זה בדרך כלל כדאי לבדוק ולטפל ראשית בגורמי סיכון, כמו השמנת יתר, מתח נפשי, חוסר בפעילות גופנית וכושר גופני ירוד, קופאין, תזונה לקויה וכדומה. כמו כן, לעקוב אחרי לחץ הדם ביחד עם רופא המשפחה שלך. לציין שאני פזיולוג קליני, בוגר ביה"ס לרפואה אך איני רופא.

01/12/2013 | 17:56 | מאת: shira

אני בת 29, ועד לפני חודש וחצי הייתי מתאמנת במכון כושר - אימוני כח ואירובי. עכשיו אני בתחילת הדרך של אימוני ריצה מתונים ובעקבות זאת ירדתי במשקל. העניין הוא שלפני כשבוע התחלתי לעלות במשקל, יותר משלושה קילו ממה שהייתי לפני חודשים רבים. לפי הבנתי, זה לא שינוי במאזן הנוזלים, כי הבגדים לא עולים עליי. האם זה קשור להפסקת אימוני הכח? מבקשת עזרתך.

שירה שלום, כמה פעמים בשבוע את מתאמנת, מה הגובה והמשקל שלך,כמה ק"ג ירדת ובתוך כמה זמן? האם לא היה שום שינוי בתזונה? דרך כלל ירידה במשקל נעצרת כאשר ההוצאה האנרגטית היומית מתאזנת או יורדת מתחת לצריכה הקלורית היומית. שכיח מאוד שבתקופת דיאטה חזקה, יש ירידה ב- BMR (קצב חילוף החומרים הבסיסי) בגלל שילוב של גירעון קלורי חריף וירידה במסת הגוף וצריכת החמצן במנוחה.

01/12/2013 | 01:24 | מאת: עופר

אדם השוקל 80 ק"ג ומרים בלחיצת חזה 100 ק"ג ( 125% ממשקלו) שקול לאדם השוקל 100 ומרים 125 ק"ג ( וגם פה זה שווה ל-125% ממשקלו)?? האם לאדם ששוקל פחות יש יתרון למרות שהוא מרים באופן יחסי למשקל גופו בדומה לאדם ששוקל יותר ממנו? למי מהם אמור להיות יותר קל?? אני מתכוון לכך שהיחס של השרירים לאיברים הפנימיים אצל אדם קטן יותר במימדי גופו הוא גדול יותר מאדם גדול יותר... ככל שגוף גדול יותר "מעטפת" השרירים קטנה יחסית לשאר הגוף , האם זה נכון?

סליחה עופר, עדיין לא הבנתי- יתרון במה? ריצה? האבקות? שחמט? אתה מדבר מחד על יחס בין משקל גוף לכוח מרבי ומאידך נשיאת משקל הגוף לא לידי ביטוי בענפי כוח מרבי אלה בענפי סבולת, כך שלא ממש רלוונטי?

30/11/2013 | 15:57 | מאת: דוד

שלום לך חורש דור-חיים. רציתי לשאול אותך, מהי הדרך הנכונה לפיתוח סיבולת לב ריאה על ידי ריצות וכדומה? תודה רבה, דוד.

דוד שלום, אני מתאר לעצמי שאתה מעוניין לשפר את תפוקת הלב במאמץ, אבל לא ציינת לשם לאיזה ענף ספורט, או איזה מרחק של ריצה? תכנית כוללת ומאוזנת לשיפור סבולת לב ריאה לצרכי בריאות כללית, צריכה לקחת בחשבון, גיל, משקל, גובה, מצב בריאותי, כושרך הגופני וכו'. בהתחשב בכל הפרמטרים המדוברים, אני ממליץ לשלב אימוני רצף, בעצימות בינונית עם אימוני קצבים משתנים בעצמות גבוה עד בינונית, מומלץ מאוד לבצע הערכה של מדת המאמץ ביחס לכושר ההתחלתי שלך, לקבוע ערכי דופק מומלצים ולנטר אותו במהלך האימון.בי

30/11/2013 | 00:06 | מאת: עופר

אדם השוקל 80 ק"ג ומרים בלחיצת חזה 100 ק"ג ( 125% ממשקלו) שקול לאדם השוקל 100 ומרים 125 ק"ג ( וגם פה זה שווה ל-125% ממשקלו)?? האם לאדם ששוקל פחות יש יתרון למרות שהוא מרים באופן יחסי למשקל גופו בדומה לאדם ששוקל יותר ממנו? למי מהם אמור להיות יותר קל??

מצטער אבל לא הבנתי, יתרון במה?

28/11/2013 | 01:00 | מאת: ניסן

חורש שלום: 1.מי שלוקח כדורים נגד סטרס האם קיימת בעייה לעשות פעילות אירובית 2.הכדורים האלו גורמים להשמנה והאם פעילות אירובית יכולה לעזור או שחבל על הזמן 3. האם יש סיכוי שבסוף תפתחו באוניברסיטה העברית לימודי פיזיולוגיה של המאמץ ראיתי שיש לך מגעים איתם בנושא בתודה מראש ניסן

תרופות פסיכיאטריות אחדות יכולות להגביר את הנטייה להשמנה, בעיקר תרופות נגד ירדה ממשפחת הטריציקליים וכן תרופות הרגעה במצבים מסויימים ממשפחת הבנזודזיאפינים. פעילות גופנית סדירה היא הדרך הטובה ביותר, כדי לשמור על משקל תקין במצבים הנל. לגבי למודי פיזיולוגיה של המאמץ אני אופטימי...

22/11/2013 | 16:48 | מאת: אלי

http://www.shvoong.co.il/he-IL/328/15909/ זה מתוך סעיף 3 בקישור- "אחז ותחל בכיוונים מנוגדים בשני התרגילים: בתרגיל המתח לעומת תרגיל משיכת הפולי העליון כיוון הפעולה של מוצא השריר - תחל (Origin) לכיוון מקום היאחזות השריר – האחז (Insertion) – אינו זהה (הדבר מוכר גם כ- Revese Action). בתרגיל המתח הרי יש להביא את הגוף וחגורת הכתפיים אל המתח ואילו בתרגיל הפולי העליון הכיוון הנו הפוך. יש להביא את מוט הפולי אל כיוון חגורת הכתפיים (ראה תמונה). הדבר משפיע על היחידות המוטוריות המתגייסות בתחילת התנועה ועקב כך הקואורדינציה התוך שרירית הנדרשת אינה זהה. " עד כמה ניתן בכל אופן לבצע "העברה" של התיאום התוך שרירי מאימונים בפולי עליון לעליות מתח? האם אתה יכול לכמת לי באחוזים עד כמה שיפור בפולי עליון יוביל גם לשיפור באחוז מסויים בעליות מתח?? הרי לא ממש הגיוני שיושג חיזוק משמעותי בפולי עליון, אך שנבוא לבצע מתח במשקל גוף פתאום ניתקע לגמרי בגלל קורדנאציה תוך שרירית אחרת הנדרשת לתרגיל ... תודה !!

אלי, התשובה בגוף השאלה, התרגילים מאוד דומים,בעיקר בקבוצות השרירים העקריות שעובדות, אין לי אפשרות לכמת זאת באחוזים, אבל באמת יש שוני בין התרגילים בצד העצבי שרירי, העברת הכוחות- כבל עם גלגלת שלא קיים במתח וגם בהשתתפות ערה יותר של שרירים מקבעים במתח. לכן, באימון גופני קיים עקרון הספציפיות של האימון- צריך לבצע את התרגיל כדי לשפר אותו באופן ספציפי. יחד עם זאת , אדם שהתאמן בפולי, ויתחיל לבצע תרגילי מתח, יפתח תוך תקופה קצרה את ההתאמה השרירית עצבית לתרגיל, בעוד שאת חיזוק השרירים העיקריים כבר ביצע, כך שיהיה לו קל יותר.

19/11/2013 | 00:02 | מאת: אילן

שלום בן 38, במדידות לחץ דם במרפאה יש לי תוצאות מוגברות או גבוליות (לפעמים יורד). לאחרונה קראתי על הקשר בין אשלגן ללח"ד. שמתי לב שבבדיקות דם כלליות, רמת האשלגן שלי די קרובה לגבול התחתון של הנורמה. האם יש לזה משמעות/קשר? או רק מתי שזה מתחת לנורמה? והאם יש תועלת כלשהי על לחץ הדם בנטילת תוסף אשלג במצב שכזה? תודה רבה

24/11/2013 | 21:08 | מאת: חורש

אילן,ראשית בנוגע ליתר לחץ דם, כדי לקבל מושג לגבי ערכי לחץ הדם שלך, אני מציע לך לערוך מעקב עם רישום מסודר של לחץ דם םעמים עד שלוש ביום, לאחר מכן תוכל לנתח את התוצאות ביחד עם הרופא שלך. שנית, עליך להעריך את מכלול גורמי הסיכון אם ישנם נוספים, כמו: עישון, השמנת יתר, שומני דם, מתח נפשי האם אתה מנהל אורח חיים פעיל ובריא...? אם ישנם גורמי סיכון, אז רצוי מאוד שנתוני לחץ הדם הגבוליים ידליקו עבורך נורה אדומה! במקרה של אדם בריא וצעיר, תוסף אשלגן לא נחוץ, יש די אשלגן בפירות וירקות- תקפיד לצרוך 3 -4 מנות של ירקות ופירות בחמישה צבעים ביום ואתה מסודר.

15/11/2013 | 00:31 | מאת: אלדד

שלום א. מה כמות הנוזלים היומית המומלצת ? ב. האם חליטות צמחים (עלי זית/עוזרר/פסיפלורה וכדו') יכולים לשמש תחליף למים או שמעבר לחליטות יש חובה במים ? ג. ידוע לי שתה רגיל וקפה לא נחשבים לנוזלים כמו מים בגלל שגורמות להפריש את זה בשתן, מה בכל זאת זה שווה במאזן הנוזלים היומי הנדרש? ד. האם יש המלצה או שיטה כלשהי להעריך כמה נוזלים הגוף מאבד בפעילות אירובית ע"מ לדעת כמה יש להחזיר (מעבר לעניין הצמא שלא תמיד בא לידי ביטוי) ? תודה רבה

10 כוסות מים ביום היא הכמות הממוצעת המומלצת באופן רשמי לאדם בוגר, כמובן שהמספרים משתנים בהתאם לאורח חיים ומצב בריאותו של האדם. אני בדרך כלל ממליץ לכל כוח קפה או משקה משתן להוסיף עוד כוס וחצי מים, כדי למנוע התייבשות. הדרך המדויקת ביותר לוודא שאינך מיובש ושותה מספיק, היא בדיקת דם.

1 ... < 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > ... 27