מנסח שוב את שאלתי

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

01/12/2013 | 01:24 | מאת: עופר

אדם השוקל 80 ק"ג ומרים בלחיצת חזה 100 ק"ג ( 125% ממשקלו) שקול לאדם השוקל 100 ומרים 125 ק"ג ( וגם פה זה שווה ל-125% ממשקלו)?? האם לאדם ששוקל פחות יש יתרון למרות שהוא מרים באופן יחסי למשקל גופו בדומה לאדם ששוקל יותר ממנו? למי מהם אמור להיות יותר קל?? אני מתכוון לכך שהיחס של השרירים לאיברים הפנימיים אצל אדם קטן יותר במימדי גופו הוא גדול יותר מאדם גדול יותר... ככל שגוף גדול יותר "מעטפת" השרירים קטנה יחסית לשאר הגוף , האם זה נכון?

סליחה עופר, עדיין לא הבנתי- יתרון במה? ריצה? האבקות? שחמט? אתה מדבר מחד על יחס בין משקל גוף לכוח מרבי ומאידך נשיאת משקל הגוף לא לידי ביטוי בענפי כוח מרבי אלה בענפי סבולת, כך שלא ממש רלוונטי?

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ