פורום פיזיולוגיה של המאמץ

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
הפיזיולוגיה של המאמץ עוסקת בתהליכים המתרחשים בגוף כפועל יוצא של מאמץ ופעילות גופנית. פורום פיזיולוגיה של המאמץ מיועד לאנשים בריאים וכן לחולים במחלות כרוניות, המעוניינים להביא לשינוי ולהתייעלות המערכות הגופניות שלהם, לשפר יכולות ספורטיביות מחד ולהתגבר על מגבלות בריאותיות מאידך. הפורום עוסק בביצוע של פעילות גופנית בהתאמה אישית מתוך הבנת הקשר שבין תמונת המצב הגופנית העכשווית לבקרה של מערכות הגוף השונות. הידע והמחקר הפיזיולוגי עוזרים לנו להתגבר על הגורמים המגבילים את התפקוד היומיומי שלנו בזמן מנוחה ובעת מאמץ גופני, ובכך לחזק את פעילות הלב, לטפל בסוכרת ויתר לחץ דם ולשפר את איכות ותוחלת החיים שלנו.
1314 הודעות
1221 תשובות מומחה

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ

22/02/2015 | 21:12 | מאת: אנה

בעבר שאלתי אותך האם קונטרס של מים חמים וקרים לאחר אימון אינטנסיבי יכול למנוע פציעות רשמת: אם השריר מתאושש טוב יותר הוא רגיש פחות לפציעות." תוכל להסביר בבקשה תודה

שריר שלא התאושש כראוי לאחר אימון, יהיה נוקשה (ריגידי) עם פיטול/חוסר סדר בחלבוני השריר, חסר איזון אלקטרוליטי (של יוני סידן, מגנזיום ואשלגן) וחסר אנרגיה. לכן רגיש יותר לקרעים ופציעות.

19/02/2015 | 22:43 | מאת: פזית

יש לי תופעה קצת מוזרה: כשאני עם הידיים מורמות מעל הכתפיים, למשל בספורט כלשהו שעושים תרגילים לזרועות, הידיים מרגישות אחרי קצת זמן תחושת נימלול מאוד לא נעימה. אפילו כואבת. וזה הרבה לפני שהשרירים מתעייפים. זה ככה כל החיים, לא תופעה חדשה. לא ראיתי כזה דבר אצל אנשים אחרים. זה מצב מוכר? יש פיתרון?

שלום פזית, בת כמה את ומה משקל גופך? תוך כמה זמן מתחיל הנימול, מרגע שאת מרימה את הידיים? האם שינוי התנוחה משפיעה? כאשר הזרוע ישרה לפנים, באיזה גובה מעל הכתף מתחיל הנימול?

לקריאה נוספת והעמקה
23/02/2015 | 23:31 | מאת: פזית

אני בת 36, גובה 1.75 והמשקל הרגיל הוא 68 (עכשיו יותר כי אני בהריון). הנימול מתחיל כמעט מייד אבל הופך ממש לא נעים אחרי בערך שתי דקות אם הידיים מורמות לגמרי למעלה בלי הפעלת כח. מהר יותר אם אני עושה תרגיל כלשהו. שינוי תנוחה לא עוזר כל עוד היד מעל גובה הכתף. מרגישה את זה כבר בזווית קטנה מעל הכתף. פעם חשבתי שאולי השרירים ממש חלשים, אבל לא נראה לי כי תרגילים לאותם השרירים כשהיד מתחת לגובה הכתף אין לי בעיה לעשות. אז אולי משהו לא טוב בזרימת הדם, או איזה עצב שנלחץ?

23/02/2015 | 23:33 | מאת: פזית

שמבחינת פיזור השומן בגוף יש לי זרועות יחסית שמנות. לא בצורה קיצונית אבל יותר שמנות ממה שהיה אפשר לצפות מבחורה במשקל ובמבנה הגוף שלי. אין לי מושג אם זה רלוונטי.

17/02/2015 | 11:05 | מאת: עוז

http://sym.doctors.co.il/ שלום בן 65, בריא ללא מחלות ,לא נוטל תרופות ,מתאמן במכון כשר 3-4 פעמים בשבוע. משקלים כבדים שאלתי:האם אני יכל לתסף בקראטין ע'פי פרוטוקול של 5.5.5. כמה,מתי?(תזמון) ואיך תודה עוז

ישנם פרוטוקולים שונים לשימוש בקראטין, בין היתר בתלות בגיל ובמטרות האימון. אני ממליץ לך לא להעמיס מעל 0.03 ג"ר לק"ג. ממליץ למדוד לחץ דם במהלך השימוש ולהשקל כדי לודא שאינך סופח נוזלים יתר על המידה.

16/02/2015 | 13:01 | מאת: ספיר

האם טסטוסטרון חוץ מהגדלת חתך השריר גורם להרמה של משקלים כבדים יותר קצת כמו הורמון ממריץ, כדורי קפאין, או קריאיטין שמעלה את הכוח בתחילה מבלי להגדיל את חתך השריר...??

יש לטוסטסטרון גם השפעות נוירומסקולריות בטווח הקצר, אולם חשוב להדגיש ששימוש בטוסטסטרון אסור! ויכול אף להסב חמור נזק לאורך זמן.

14/02/2015 | 18:01 | מאת: שניאור

שלווום, האם אימון מאומץ מאוד על גב, עם משקלים גבוהים והגעה לכשל, יפחית ממני את הכוח לחלק הבא של התוכנית, בין אם זה כתפיים, או אפילו רגליים ?? זה בגלל מה שאני קורא לו בשפתי "אנרגיה כללית מוגבלת"... מה טיבה של אנרגיה זו- פיזיולוגית בלבד, או גם בעלת אלמנט מנטאלי משמעותי מאוד?? רוב תויידות!!!

במידה ומדובר באימון כוח מרבי שכולל מעט חזרות ומבוסס על מקורות אנאירוביים פוספוגניים (ATP ןקראטין תוך שרירי) לא צריכה להיות השפעה פיזיולוגית (אולי רק פסיכולוגית). במידה ומדובר באימון ארוך הכולל סטים וחזרות מרובות, אז תעלה רמת חומצת החלב ותרד רמת הסוכר במזור הדם ומכאן השפעה גם על שרירים נוספים .

13/02/2015 | 13:05 | מאת: אשר

היי חורש, יש לי מתאמנת די מבוגרת בגיל 45 לערך שעברה כריתה של רקמת השד והשריר שמתחתיו בגלל סרטן והושתלה לה פרוטזה באיזור הזה.. היא בעצמה לא ממש יודעת כמה משריר החזה הוסר אך מרגישה חוסר נוחות באיזור הזה. האם לתת לה לעשות תרגילי חזה , ואם כן איזה? עשיתי לה גם בדיקה שהיא שכבה בשיפוע חיובי, ללא שיפוע, ובשיפוע שלילי וביקשתי ממנה לפרוש את הזרועות הצידה ולומר לי באיזה זויית הכי קל לה , ניסיתי לבדוק האם בשיפוע שלילי הרחב גבי יעזור לה לבצע את התנועה, או בשיפוע חיובי אם הסיבים העליונים של החזה תקינים... לא ממש הגעתי לאבחנה טובה. יש דרך נוספת לבדוק? אשמח לתשובה מפורטת, תודה!!

מותר ורצוי לבצע תרגילי חזה. צריך להביא בחשבון שיש פגיעה שרירית ועצבית במקום, הצטלקויות והדבקויות רבות. אני ממליץ להתחיל בלמידת התנועה לל משקל או עם משקל קל מאוד, לאחר מתיחות מבוקרות כדי ללמוד מה הטווח הפונקציונלי הנוח. אפשר לנסות לשאת משקלים לאט לאט באופן איזומטרי, או עם התנגדות מבוקר של זרועות המאמן ובהדרגה לחרוג מאזור הנוחות.

11/02/2015 | 01:35 | מאת: אשר

אפשר בבקשה לקבל הערכה של כמה משקל מופעל על שרירי החזה בשכיבות שמיכה?? אני שוקל 75 ק"ג ומעמיס עלי עוד 40 ק"ג בדיוק על שריר הטרפז... תודה!

תוכל למדוד זאת בקלות, אם תניח בזמן התרגיל את הזרועות על מוזני שקילה. העומס הוא הערך שתראה במוזניים. אצל אדם מבוגר במשקל ממוצע, בערך שליש ממשקל הגוף.

11/02/2015 | 01:18 | מאת: שלום

היי , מדוע קורה שדווקא הצד הדומיננטי ( כזה שלרוב הטכניקה בו יותר טובה) הוא פחות חזק ?? בין אם מדובר בתרגילים של כפיפת מרפקים, תרגיל פולי עליון, כתף ועוד...

אני בדרך כלל, דווקא הצד הדומיננטי חזק יותר. כלל ה 10% אומר שהצד הדומיננטי חזק יותר ב 10% מהצד הלא דומיננטי.

19/01/2015 | 16:01 | מאת: waseem

אני בן 40. שוקל 75 וגובה 184. מתאמן בממוצע פעמיים אימון פונקציונאלי-קרוספיט ופעמיים עד שלוש ריצות. כולל ריצה ארוכה של כ 20 ק"מ ואימון אינטרוואלים משתנה. אני מתאמץ לא מעט ורגיל לזה כבר. השאלה שלי נוגעת להתאוששות: ראיתי כל מיני אנשים שמשתמשים בשייקים המבוססים בעיקר על פרטרוזיליה וספירולינה. האם זה בריא ומומלץ ויכול לעזור לי? מה עם כל מיני תוספים כמו קריטין, כורכום למניעת דלקות וכו'. אני מרגיש די מאוזן עם התזונה שלי שכוללת לא מעט ירקות ופירות.

שלום, לתזונה ותוספים יש בהחלט חלק בתהליך התאוששות לאחר מאמצים גופניים. בהנחה שאתה מבצע פעילות גופנים עצימה ונפח אימונים גבוה, תוכל להנות משימוש בתוספים. 1. ספיר ולינה היא אצה, בעלת ריכוז גבוה של חומצות אמינו זמינות, מינרלים ונוגדי חימצון, שיכולים לסייע בתהליכי פרוק שרירי (גלוקוניאוגנזה) לאחר אימון אירובי עצים. 2. פטרוזיליה עשירה במיוחד בנוגדי חימצון ומלחים , מגנזיום ואשלגן שחיוניים לתפקוד השרירים ונמצאים בחובר כתוצאה לאחר הזעה מרובה. 3. לקריאטין חשיבות בתהליכי שחרור אנרגיה מהשריר וגם הוא נמצא בחוסר לאחר אימון אינטנסיבי. נוכחתי שהוא מקצר באופן משמעתי את זמן ההתאוששות. 5. לכורכום תכונות אנטי דלקתיות. אפשר להשתמש בו במקרה של דלקות בגלל עומס יתר. בהצלחה!

היי, הסתכלתי היום במראה כי הרגשתי כאילו משהו נכנס לי לעין, איזה שערה או משהו אך לא מצאתי כלום, אבל שמתי לב שהעפעף התחתון של עין שמאל מתכווץ ורועד באופן לא רצוני. זה מתגבר לאחר סגירה של העין ופתיחתה שוב ( מצמוץ) ... יש מצב שזה נובע מעייפות או חוסר במינרל כלשהו האחרי על כיווץ תקין של השרירים?? רק לציין אני לא מרגיש כאב או תחושת שריפה צריבה רק את זה... האם מסאג' באיזור המצח ומתחת לעין יכול לסייע??

בדרך כלל נובע מעייפות וסטרס. יכל לסייע שטיפה במים קרים ורגיעה.

17/01/2015 | 09:17 | מאת: ישראל

בן 65 מתאמן אימון משקולות עצים ואירובי3-4 פעמים בשבוע נוטל כל בוקר אצטיל Lקרנטין 500מל' (למוח) ולפני האימון 4גר' ארגנין. אני חושב לקחת Lקרנטין( בלי אצטיל)500מל' לפני האימון,בכמוסות ןלא בנוזל, לאחר קריאת המאמר של פרופ' סלע. שאלותי 1-מה תהיה תרומתו של Lקרניטן,והאם מומלץ לקחת 2-יחד עם האצטיל ל קרנטין יהיה גרם ליום(ידועות בעיות הספיגה) 3-המוצר שאני עומד לקחת הואexream של חברת דמטייז וההמלצה לקחת עם האוכל... כמה זמן לפני האימון? תודה מראש ישראל

האם אתה אדם בריא? רקע אישי? מה הסיבה שאתה נוטל את תוספי התזונה הנ"ל?

22/01/2015 | 08:06 | מאת: ישרא ל

אני אדם בריא,כושר טוב,ללא מחלות,אני נוטל התוספים למניעה אודה לך אם תתיחס לשאלה ישראל

ישראל, במאמר המדובר מתייחס הכותב לסקירת ספרות בנוגע לשימוש בתוסף שעשוי לסייע במצב של מחלת לב איסכמית פעילה. בנוסף ניתן למצוא בספרות, תועלת אפשרית לשיפור פתולוגיות נוספות הקשורות למערכת העצבים המרכזית וההיקפית. ההגיון המנגנוני שעומד מאחורי ההנחות הנ"ל מבוסס על תפקידו של הקרניטין בפעילות אינזימטית הקשורה לשיחרור אנרגיה וחימצון חומצות שומן במיטוכונדריה. אני נוטה להסכים הכותב, שיש מקום לבחון שימוש טיפולי בתוסף זה במצבים של מחלות שונות. יחד עם זאת העדיות עדיין לא מספיקות כדי להכניס להנחיות האיגודים הקרדיולוגיים. לגבי מינון נכון לצורך מניעתי לאדם בריא- לא מצאתי ממקורות מהימנים התומכים בכך.

16/01/2015 | 13:55 | מאת: יעל

שלום רב, יש לי מכר שמתאמן כ-3-4 פעמים בשבוע אימון של שעתיים על מכשיר אליפטי ולאחרונה הוסיף גם שחיה של חצי שעה לפעמים לאחר האליפטי.הוא בכושר מצויין,עושה זאת כבר כשנתיים.אם מרגיש עם זה טוב ולא כואב לו דבר בסוף אז זה בסדר או לא?

זה בסדר גמור!

13/01/2015 | 12:53 | מאת: ניסן

חורש שלום אשמח אם תוכל לתת מספר דגשים לאימון של חולי סרטן האם יש בעייה באירובי משקולות עצימות

פעילות גופנית היא בעלת חשיבת כחלק מהטיפול הנלווה לחולי סרטן, בשיפור החוסן הגופני הפיזי והרגשי כאחד. האימון צריך להיות מותאם, למצבו הגופני, השלב, סוג הסרטן והטיפול שמקבל החולה. לדוגמה אם המטופל נמצא בשלב שצקבל כימותרפיה או הקרנות, הוא יזדקק ליום- יומיים מנוחה לפני האימון. טיפולים ביולוגיים מהדור החדש, יכולים להיות בעלי תופעות לוואי שונות, לפגוע בכלי דם ובהתחדשות תאית, ולכן יש ליצור סביבה בטוחה, להמנע מגירוי יתר, מאמץ יתר, חיכוך או איריטציה של רקמות. אם החולה חלש לעבור לפעילות אירובית מתונה בלבד, עד לתנועתיות של מפרקים ותרגילי גמישות ונשימה בשלבים מסויימים. הכי חשוב להיות קשוב לחולה, לחזק ולהעצים אותו.

לקריאה נוספת והעמקה
11/01/2015 | 12:29 | מאת: קובי

בצילום נמצא אצלי היצרות מרווח קלה בין החוליות C3-4-5, עד כמה זה בעייתי להמשיך בשגרת אימוני כוח?? האם תרגיל של לחיצת כתפיים יהיה פחות מומלץ בגלל המשקל הרב אותו ניתן להרים הדוחס יותר את החוליות? תרגיל של הרחקת כתף יותר טוב?

קובי, באופן עקרוני ניתן ורצוי להמשיך עם אימוני התנגדות גם כאשר קיימת בעייה בעמוד שדרה צווארי. התאמת התרגילים תלוייה מאוד באזור ההיצרות, הבלט ומבנה עמוד השדרה. באופן גורף כדאי להמנע מהרמת משקלים כבדים (מעל RM 10- משקל מקסימלי שאתה יכל להרים 10 חזרות), להמנע מתנועתיות יתר והקשתה לאחור של הצוואר. אני לא מוצא שתרגיל פלייס יהי עדיף על דחיקת חזה, להיפך בדחיקה יש יותר שליטה.

04/01/2015 | 22:05 | מאת: עופר

היי חורש, מה שלומך? מה ההנחיות לגבי מתאמנת די חדשה ( כמה שבועות) בחדר כושר שכרגע בחודש הראשון של ההריון? יש תרגילים שמהם מומלץ להמנע לגמרי? מצד שני יש תרגילים דווקא מומלצים? עד איזה חודש מותר לה להתאמן? מחודש מסויים יש איסור להתאמן בחדר כושר? שאלה אחרונה בדבר כפיפות בטן- אלו מומלצות או שדווקא יכולים לגרום ללחץ מיותר ?? תודה רבה!!

ההריון הוא תהליך טבעי שמתרחש בגוף האישה ובאופן עקרוני, בהריון תקין מאפשר לאשה להנות מאורח חיים פעיל. על פי הנחיות ארגוני הבריאות, אשה שהתאמנה עד ההריון יכלה להמשיך עם תכנית הפעילות הרגילה שלה, תוך שמירה על עקרונות של מודעות, לרמת מאמץ שלא עולה על רמת המאמץ לה היא מורגלת (ניתן להגיע לתחושת מאמץ סובייקטיבית של 8 מ- 10) בסביבה בטוחה ואקלים ממוזג. מומלץ להימנע מתרגילים כמו סקווט מלא עם משקל, קפיצות, הפעלת כוחות גזירה ושינויי כיוון מהירים. לאשה שלא הייתה פעילה קודם ההריון, מומלץ להצחיל יותר בהדרגה עם רמת מאמץ סובייקטיבית 6-7 מ- 10 ולבצע בעיקר פעילות אירובית מתונה כמו הליכה, שחייה אפני כושר וכו. בזמן כפיפות בטן יש להימנע מיצירת אפקט שורפור עם לחץ על רצפת האגן, לכן מוטב לכווץ היטב סוגרים ולהגביל את תנועת הגב והאגן ל- 30 מעלות- ולא לשכוח נשימה.

04/01/2015 | 15:31 | מאת: דניאלה

שלום, שמי דניאלה בת 23 גובה 1.76 משקל 52. אני כרגע אוכלת על פי תפריט של דיאטת השמנה על מנת לעלות במשקל, כל חיי הייתי רזה זו גנטיקה במשפחתי, אך במקביל לא מוותרת על אהבתי וההרגל לפעילות גופנית. משלבת 2-3 אימונים אנרארוביים על מנת לעלות במסת שריר ובמשקל ואימונים אירוביים (ריצה,סקי,לקרוס). רציתי לדעת עד כמה ניתן להסתמך על הנתונים שמעניקים המכשירים בחדר כושר? כאשר אני עושה אירובי רק פעמיים בשבוע- אני משתדלת שזה יהיה אימון עוצמתי. כדי לשמור על סיבולת לב ריאה, הכושר שלי טוב. הדופק שלי באופן רגיל הוא 50-52 וכאשר אני מבצעת אימון אירובי בסקי בחדר כושר במשך כ-55 דק בדרגת מהירות 10-15 שזה בערך 9.5-10 קמ סך הכל, מראה לי בערך 800-820 קלוריות. האם זה הגיוני?? והאם זה באמת יעיל שילוב של אימונים אירוביים ואנארוביים או נכון ויעיל יותר להתמקד רק באחד?

דניאלה, סביר להניח שקיימת סטייה מסויימת בחישוב הקלורי, אני בספק אם נעשו מדידות קלורימטריות כדי להציב את האלגוריטמים שמחשבים את הקלוריות במכשירים השונים והרבה פעמים כמו במקרה שלך החישוב הקלורי נראה לי מוגזם כלפי מעלה. אכן, מומלץ לשלב אימונים אירוביים ואנאירוביים לספורטאים ובכלל. אולם כמי שרוצה לעלות במשקל אמליץ לך להפריד.

04/01/2015 | 14:07 | מאת: שימי

שלום, התוכנית שלי כוללת גם דדליפט וסקוואטים עם משקלים כבדים לפעמים וכבר פעמיים אחרי זה שמתי לב שיש לי דימום קל מפי הטבעת כשאני בשירותים. יכול להיות שזה מעלייה של הלחץ דם בתרגילים הללו, שגורמת לנימים באיזור פי הטבעת להתפוצץ? הרמת משקולות מאומצת יכולה לגרום לעצירות ולקושי ביציאות??

הרמת משקלים כבדים, ביחוד בתרגילים מורכבים, כמו סקווט ודד-ליפט, מגבירה את הלחץ של שרירי השלד על מערכת כלי הדם, העורקיים והורידיים כאחד. ביחוד בעת ששרירי הבטן מתכווצים כדי ליצב את הגוף הם לחצים במאוד על כלי הדם הספלנכיים אשר דוחקים את עתודות הדם לורידים החיצוניים באזור פי הטבעת והמעי הגס, מצב שמעודד היווצרות של טחורים ודימום.

31/12/2014 | 00:29 | מאת: ניסן

חורש שלום האם באימון מעל 90 אחוז מדופק מרבי יש סיכון ואסור ל הגיע לשם

ניסן, תלוי למי. אתלט צעיר ובריא בהחלט צריך להגיע לשם. אדם חולה או עם גורמי סיכון ידועים, לא צריך להגיע לשם.

27/12/2014 | 19:56 | מאת: אביחי

אהלן, יכול להיות שישנם כאבים בחזה ובצלעות מביצוע של תרגילים לבטן? או ייתכן שזה גם בגלל שאיפה של אוויר קר בבקרים המוקדמים ובשעות הלילה... ( אולי אמור כבר לקחת איתי צעיף מחמם לצוואר)

כאבים בחזה יכולים להיגרם ממכלול של סיבות: מחלה של שריר הלב, איסכמיה לבבית, דלקת של שרירי החזה או השרירים הבין הצלעות, כתוצאה ממאמץ יתר או גירוי, דלקת ריאות ועוד...כדאי לבחון את הנושא ולקבל אבחנה מבדלת, מגורם רפואי מוסמך, בגלל האזור האסארטגי.

לקריאה נוספת והעמקה
24/12/2014 | 23:52 | מאת: דניאל

שלום בן 40 כבר שנים רבות שסובל מכאבים בשוקיים בזמן הליכה מאומצת/ארוכה, מחמיר בעליות. לפני כשבע שנים פניתי לרופא לצורך בירור, בוצע מיפוי עצם שיצא תקין, בדיקת כלי דם יצאה תקינה בזמנו, הרושם היה שמדובר בתסמונת מדורים והוצע לי לעשות בדיקת לחצים. לא עשיתי מאחר והבנתי שהאופציה היחידה היא ניתוחית וחששתי מזה. לאחרונה ביצעתי בדיקת לחצים: "בבדיקה לאחר חצי שעה הליכה מאומצת נפיחות ונוקשות רבה מדורים קדמיים ולטראלי משמאל פחות מימין, לאחר חצי שעה המדורים נמושו רכים ופחות נפוחים בהתאמה לירידת הלחצים" בהמשך מפורט המספרים מסקנות: לאו הבדיקה ומדידת הלחצים רושם של תסמונת מדור ב 3 מדורים שנבדקו, במיוחד הקדמיים. יש לציים נפיחות כל השוק גם במדורים אחוריים שנוקשים יותר לאחר מאמץ ולא ניתן לשלול גם בהם תסמונת מדור. ברצוני לשאול א. האם תסמונת מדור זה בעיה מולדת או נרכשת? מה הסיבה שלאחר יש ולשני אין? ב. האם האופציה היחידה היא ניתוחית? ג. זה מצוי שיש לחצים בכל המדורים בשוקיים? האם היה צורך לבדוק עוד מדורים במסגרת הבדיקה? זה הגיוני לנתח את כל המדורים? ד. מה האופציות הניתוחיות שיש? האם ניתן לבצע את זה בצורה יעילה ובטוחה גם בשיטה לפרסקופית? ה. הבנתי שהניתוח זה בעצם לחתוך את הפסיה, זה לא משהו שנסגר לאחר מכן לבד כמו כל חתך שיש בגוף ונסגר באופן טבעי במשך הזמן? ובאם חותכים את הפסיה זה לא גורם לכך שהשריר יבלוט החוצה ותיגרם בעיה אסתטית? ושאלה אחרונה לסיום, האם ישנם סיבוכים וסיכונים מהותיים בניתוח כזה? אשמח מאוד להיענות על השאלות הנ"ל תודה ולילה טוב

1. תסמונת המדורים, היא בעייה אנטומית, אופיינית לשרירי השוקיים, אך יכולה להופיע גם באזורים נוספים.בזמן הליכה מתגברת הדרישה המטבולית וזרימת הדם לשרירי השוקיים, הללו לוחצים על רקמות החיבור, כלי הדם והעצבים במקום, מצב מכאיב ולא נעים שיכול להגביל מאוד בהליכה או ריצה. 2. קיימת נטייה תורשתית גנטית למבנה מדורים דחוס. 3.לא ידוע לי על טכניקות כירורגיות יחודיות, ולהערכתי אין בכך צורך, היות ואזור המנותח הוא בדרך כלל קרוב לרובד הגוף החיצוני. 4. אפשר ורצוי לבצע עיסוי רקמות עמוק וטכניקות פיזיותרפיות שונות לפני החלטה על ניתוח. ההצלחה תלוייה בחומרת הבעייה, כמה זמן אתה הולך עד שמתחיל להפריע לך? 5. הסיבוכים, כמו בכל ניתוח, במקרה זה בעיקר זיהומיים.

22/12/2014 | 22:20 | מאת: זיו

עושה מתח, מקבילים, שכיבות שמיכה... כן מרגיש את השרירים אך אין לי אפשרות להעלות משקלים. רציתי לברר אם למרות שהאימון שלי כל פעם אותו דבר אני מחזק את השרירים או שרק משמר את הקיים? האם אימון שוב ושוב באותו משקל מחזק גם את הרצועות של המפרק וזה שונה קצת מהשרירים או שגם פה אני נתקע??

אתה מבצע אימון כנגד משקל הגוף, שנשאר זהה ולכן יכל להגביר את העצימות של בעזרת שינוי בחזרות או בטכניקה איטית יותר. לרוב די בכך כדי להמשיך לשפר כוח ולהגדיל את מסת השריר. במידה ואתה מבצע מעבר ל-20 עד 30 חזרות רהוטות, תוכל תמיד לקשור לעצמך חגורת משקולות שתגביר את ההתנגדות.

21/12/2014 | 23:07 | מאת: דפנה

היי, אומרים לי תמיד שמתיחות משנות את המבנה המרחבי של השריר לאחר אימון משקולות, זה טוב? למה אימון משקולות גורם לשינוי מרחבי של השריר? ואם לא מבצעים מתיחות איך זה מתבטא כאשר המבנה המרחבי נשאר "מעוות" ?? טנקס!!

במהלך האימון, כתוצאה מעלייה במתח על בשריר, שינויים במאזן האלקטרוליטי וירידה ברמת ה- ATP (האנרגייה בשריר) נוצרים שינויים במבנה היחידות המתכווצות. תחת מקרוסקופ זה נראה כמעיין פיטול של הסיבים. תיאורטית, המתיחות מסייעות להביא לסידור מרחבי מחודש של היחידות המתכווצות, כך שיכלו להחליק אחת על גבי השנייה בקלות.

20/12/2014 | 19:26 | מאת: ציון

הגבת לפני כמה זמן לנדב בקשר לעומס בכתף דווקא במוט אולימפי- "בזמן לחיצת חזה עם מוט אולימפי, נוצר מתח רב על הראש הארוך של הביספס, אשר נמחץ בתוך התעלה שלו, שעוברת בשקע בראש עצם ההומרוס. כאשר אתה מבצע את אותו תרגיל עם דמבלס, יש לך אפשרות להוריד מהמתח שנוצר, על ידי רוטציה קלה פנימית בכתף וסופינציה קלה של כף היד שלא מתאפשרת עם מוט." לא ממש הבנתי מה זה רוטציה פנימית בכתף, האם זה ממש תוך כדי התנועה של קירוב אופקי, או שהזויות בין הזרוע לגוף צריכה להיות קטנה יותר כמו בלחיצת חזה בשיפוע שלילי??

אכן, מדובר בסיבוב קל בכתף שלא מתאפשר עם מוט

15/12/2014 | 16:40 | מאת: קובי

האם ביצוע של תרגיל לחיצת כתפיים הוא בעייתי כי הוא מתבצע מעל הראש וזוהי תנועה לא טבעית? זה נכון שבתרגיל הזה יש רבים שנפצעים במפרקי הכתף? האם ביצוע של תרגילי כתפיים כמו הרחקת כתף, כפיפת כתף או חתירה לצוואר בפולי תחתון אלו תרגילים בריאים יותר? אגב, זה משנה אם טווח התנועה בהם לא ממש מגיע עד למעלה בסוף לחזוק של הכתפיים??

נכון שביומכנית, בכפיפת הכתף מעבר לגובה הכתף, יש התרחקות של ראש הזרוע מהמפרק ולכן המנח האנטומי רגיש יותר. אולם לרוב האוכלוסייה אין בעיה עם תרגילי דחיקת כתף שמתבצע נכון ללא עומס יתר ואין לפסול מראש את התרגיל. תרגיל משיכה לסנטר עם מוט יכול להיות לא פחות בעייתי במקרים מסויימים, בגלל התנועה הסיבובית של הכתף. לכן אין תשובה גורפת, כי אם התאמה אישית. אין הכרח בטווח מלא לחיזוק שרירי הכתף, אבל ככל שהטווח גדול יותר, יותר סיבי שריר יהיו מעורבים בתרגיל.

12/12/2014 | 22:22 | מאת: זיו

מה הדרך הכי טובה להפטר מכתמים שחורים המופיעים לאחר ימים גשומים? זהו סימן לטחב והדירה לא שלי סהכ שוכר אותה... האם אוורור של החדר , חימום או דווקא קירור במאוורר יכול למנוע את הטחב?

להערכתי התבלבלת בפורום

11/12/2014 | 00:30 | מאת: נריה

שלום , אחרי כמה אימונים של לחיצת כתפיים במשקלים כבדים וקלים כאחד ( שיטת פירמידה) , ואימון לחזה בכבל קרוס הרגשתי כאבים בצוואר , לא כאבים ממש חזקים או חדים, אך מה שקרה כמה ימים לאחר מכן אני מרגיש כאילו הפנים והלחיים שלי רדומות. קצת כמו תחושה שלאחר זריקה אצל רופא שיניים. אני גם מרגיש שאני נוגע בפנים כאילו הם תפוחות , אך במראה הם לא נפוחות יותר מהרגיל. האם זה משהו עצבי שמוקרן מאיזור הצוואר? יש לי ממה לחשוש או שמנוחה תעביר את התופעה הזו? האם יש צורך לנוח טוטאלית או שעבודה בטווח של 10-20 חזרות לא תזיק לי ??

ידוע לך על בעיות צוואריות? אתה מתאר אלחוש שמתאים יותר לעצבים קרניאליים (בפנים) ולא ככל כך לבעיה צווארית. אני לא בטוח שקשור לאימון שלך. המשך בירור רפואי אצל רופא מטפל.

09/12/2014 | 17:39 | מאת: יעל

היי חורש, רכשתי נעלי ספורט שמאוד טובות לי של חברת אסיקס. אני מבצעת 4 פעמים בשבוע זומבה וריקוד אירובי ברמה של בינונים.(יש מידי פעם קפיצות). רציתי בבקשה לברר: אחרי כמה זמן מומלץ במקרה שלי לקנות נעלי ספורט חדשות? תודה מראש

ברגע שנראה שהנעל מאבדת את המבנה המקורי שלה: נראית קריסה או שחיקה משמעותי של הסוליות או של הנעל עצמה.

09/12/2014 | 07:46 | מאת: שבי

שלום מה שלומך, אם מבצעים אימון כדורגל של שעה וחצי, לאחר מכן מנוחה קצרה, ואז עוד אימון של שעה וחצי כדורגל רק בקצב מעט נמוך יותר. מה אנחנו משפרים? סבולת? סבולת אנרובי? צ"חמ? תודה רבה

סבולת אירובית

06/12/2014 | 16:51 | מאת: דור

זה לא ממש מגביל אולי אבל בתקופה אחרונה אני מרגיש מעין כאב בכיפוף של המרפק, ממש בוריד הבולט שממנו לוקחים בדיקות דם כשצריך... אם אני עושה חימום טוב זה לא מגביל אותי, למרות שגם במתח או בפולי באחיזה רחבה זה מציק וקצת יכול להגביל... מה זה יכול להיות? עומס יתר בבייספס?

נשמע כמו התחלה של דלקת כתוצאה מעומס יתר על הגיד של הביספס. ממליץ להוריד עומסים.

לקריאה נוספת והעמקה

היי חורש!! אשמח לדעת את דעתך בנושא כשאני לוחץ על לחיצה עם מוט אולימפי אני מרגיש הרבה יותר את הלחץ על מפרק הכתף,לעומת לחיצה עם 2 משקולות יד. הדבר מאוד שונה לי הרי הדרגת חופש עם 2 משקולות היא גדולה יותר אז איך זה קורה?? רב תודות

בזמן לחיצת חזה עם מוט אולימפי, נוצר מתח רב על הראש הארוך של הביספס, אשר נמחץ בתוך התעלה שלו, שעוברת בשקע בראש עצם ההומרוס. כאשר אתה מבצע את אותו תרגיל עם דמבלס, יש לך אפשרות להוריד מהמתח שנוצר, על ידי רוטציה קלה פנימית בכתף וסופינציה קלה של כף היד שלא מתאפשרת עם מוט.

30/11/2014 | 11:57 | מאת: מירי

שלום רב, אובחנתי כסובלת מפעימות מוקדמות בעיקר חדריות (295 ביממה - בעיקר בודדות אך גם בזוגות). וטכיקרדיה לפני כשנתיים. איני יודעת אם זה קשור לגילי (בת 44).לפני כשנה הפעימות המוקדמות לוו באירוע VT קצר שבעקבותיו הומלץ לי להתחיל טיפול בנורמלול - פעמיים ביום 25 מ"ג. הנורמלול בדרך כלל מסייע באירועי הדופק המהיר ולא היו אירועים חריגים, אך לא תמיד. לגבי הפעימות - יש ימים יותר רגועים ויש ימים בהן הפעימות רבות ומורגשות היטב על פני היממה. ביצעתי הולטרים וכן אקו לב- אקו לב תמיד תקין וההולטר הראה כאמור פעימות מוקדמות ברמה שציינתי פחות או יותר. כאמור לא תמיד הנורמלול מסייע ואני חוששת להתחיל טיפול תרופתי ממוקד להפרעות קצב עקב תופעות הלוואי. התופעות המלוות מפחיתות מאד את איכות חיי. שמעתי כי ישנן טכניקות לשליטה על קצב הלב והכונה טיפולית - גופנית בעניין זה. אשמח לדעת האם מצבי מתאים לשיטות אלו ואם כן האם אוכל להגיע אליך לייעוץ אישי? אם כן אשמח לקבל את דרכי ההתקשרות. תודה רבה !

שלום רב, אכן הפרעות קצב לב מהסוג המדובר פוגעות מאוד באיכות החיים ושיגרת החיים היומיומית. הסיבה להפרעות הקצב, לא תמיד ידועה אבל ולא תמיד מאפשרת פתרונות תרופתיים הולמים. מחקרים שביצענו בתחום הפרעות הקצב בהקשר של מאמץ גופני, הובילו למסקנות מרחיקות לכת, שלפעילות גופנית עשויי. להיות השפעה ממש מיטיבה ואף להכחיד במקרים מסויימים את הפרעות הקצב. אשמח לעזור גם באופן אישי: 025810810

02/12/2014 | 09:27 | מאת: תודה והוספה

תודה. תאמתי תור לייעוץ אצלכם.

25/11/2014 | 13:31 | מאת: ניסן

חורש שלום שריר ה transversus abdominis‬ לפי מיטב הבנתי הוא שריר שמופעל עי מערכת העצבים האוטונומית ואם כן האם יש דרכים לחזק אותו

מופעל על ידי עצבוב מוטורי כמו יתר שרירי השלד, אבל בתור שריר יציבתי ושריר המסייע גם בתהליך הנשימה, הוא מושפע גם מרפלקסים לא רצוניים של מערכות הנ"ל. כלומר ניתן לחזק ולהפעיל אתו באופן רצוני. תוכל לעשות כן בתרגילים המשלבים נשיפה חזקה עד כדי ריקון כל חלל החזה "והדבקת" הבטן פנימה, כמו לדוגמה בתרגיל מתיחת חתול או בתרגילים שמשלבים קיבוע של אזור הבטן עם כדור פיזיו, פיתה או בוסו.

19/11/2014 | 17:32 | מאת: פזית

אני בתחילת הריון, שבוע 11, וסובלת מאוד מבחילות ועייפות. לפני תחילת ההריון במשך כמה שנים הייתי מתאמנת בקביעות בסטודיו סי (עיצוב ואירובי), וגם עושה הליכות. מאז השבוע החמישי בערך, כשהתחילו הבחילות, אני לא מצליחה לעשות כלום. מלבד זאת יש לי ציסטה גדולה בשחלה, שהתחילה מ-8 ס"מ ונמצאת במגמת הקטנה, שנאמר לי שאסור לי לעשות פעילות גופנית עד שתרד מתחת לגודל של 4-5 ס"מ (אנחנו כבר כמעט שם). בהנחה שהבחילות יעברו והציסטה תקטן נגיד בשבועיים-חודש הקרובים (בתקווה), האם מותר לי לחזור להליכות ושיעורי עיצוב כמו שהיה לפני ההריון? או שבגלל ההפסקה היחסית ארוכה עדיף לעשות רק הליכות עד אחרי הלידה? אירובי בכל מקרה לא אחזור לעשות כי זה עם קפיצות ובדופק גבוה.

באופן עקרוני אפשר להמשיך עם פעילות גופנית במהלך ההריון, תוך הקפדה על כללי בטיחות בסיסיים: בעיקר לשמור מפגיעה ישירה באזור הבטני, לא לבצע מאמץ יתר, או ספורט תחרותי והימנע מכוחות גזירה על אזור הבטן. הקשיים שאת מתארת בתחילת ההריון בתוספת של ציסטה גדולה בשחלה, מצריכים להוריד מספר דרגות חופש נוספות מהפעילות: 1. ממליץ לחזור בהדרגה להליכות בהתאם להרגשה הפיזית שלך- ההליכה צריכה להיות מלווה בתחושה טובה לכל אורכה 2. ניתן לבצע גם תרגילי חיזוק, אבל אני ממליץ שהנ"ל יבוצעו באופן אינדבידואלי ומותאם ולא בקבוצה הטרוגנית.

כלומר מאילו תרגילים אני צריכה להמנע?

17/11/2014 | 15:41 | מאת: שניאור

היי חורש, פלאפונים, מיקרוגל, לפעמים גם טלוויזיה ומקרר פולטים קרינה בלתי מייננת כך לפי חלק מהמחקרים. אך יש מחקרים הולכים ומצטברים שהקרינה דווקא כן עשוייה להזיק, במיוחד בשימוש רב ובקרבה פיזית אליה. אחד מהנזקים זה נזק למבנה ה-DNA ויצירת גידולים סרטניים. רציתי לשאול האם במקרים נדירים של 1:10000... יווצר שינוי מוטציוני ב-DNA שאמנם הוא נחשב ל"פגם" אך יש בו מעין תהליך דומה לברירה טבעית באבולציה, בו השינוי הקטן הזה גנטית משפר את תפקוד הפרט בסביבתו?? ( למשל שינוי של מקטע ב-DNA שגורם להרס אנזים מסויים ולכן מאפשר ספיגה טובה יותר של רכיב תזונתי כזה או אחר וכו') ... כמובן שאין לראות בשאלה שלי המלצה לשבת כשהמקרר מאחורי ראשך, וביד ה-2 פלאפון כשאתה מחכה לנציג של HOT שעות על הקו :)

שניאור יקר, שאלתך מעניינת, אך היא חורגת מעט מדיון הפורום. בגדול יש טעות תפיסתית בהבנה שלך את את נושא ההתאמה לשינויים סביבתיים.

13/11/2014 | 07:04 | מאת: אושרת

חורש מה השוני ברכיבה בעמידה מול רכיבה בישיבה? האם רק העומס שונה ? והאם בעמידה העומס עולה על הברכיים? תודה

ברכיבה בעמידה כל משקל הגוף נופל על הרגליים ובשיבה משקל הגוף נישא על הכיסא, כך שרמת העומס על הברך באופן עקרוני היא בעמידה. מאידך, בעמידה משקל הגוף עוזר לנו לפדל, כך שרמת העומס על שרירי הרגליים מעט יורדת.

12/11/2014 | 18:26 | מאת: שרון

שלום חורש האם למתיחות סטטיות שלאחר אימון כח, יש השפעה של צורת השריר לטווח הארוך?למשל לאחר אימון חזה,מתיחה סטטית מקומית של החזה,תוכל להשפיע על החזה ולהאריך אותו?או שהמתיחה מיודעת רק לשחרור נטו? תודה!

המתיחה, מאפשרת סידור מרחבי טוב יותר של הגאומטריה השרירית לאחר האימון ויכולה להאריך את מעטפת השריר והרקמות הרכות סביב המפרק.

10/11/2014 | 21:54 | מאת: אודליה

שלום רב, אני מעוניינת לרדת במשקל ומתאמנת בחדר כושר. מה סדר הפעילויות שצריך להתאמן ועל איזה רמת דופק? שלושה מאמנים נתנו לי שלוש תשובות שונות וסותרות- אחד אמר להתחיל במשקולות ולעבור לאירובי. השני אמר להתחיל 10 דקות אירובי כחימום, לעבור למשקולות ולחזור ל 30 דקות אירובי. והמאמן האחרון אמר להתחיל באירובי כולו ואז לעבור למשקולות. גם כששאלתי על דופק מטרה היו תשובות שונות, אחד שאמר להתאמן בין 120-140 כי זה טווח שריפת שומנים ואחר שעשה חישוב מסובך עם הנוסחה והגיע לדפקים סביב 155. אני בת 38.. מה הנכון? איך זה שלשאלה פשוטה כל כך הרבה דיעות? אני אמא לשני ילדים קטנטנים ובימינו לא מתאפשר לי להתאמן יותר מפעמיים בשבוע, כשעה כל פעם. אשמח לעזרתך לעשות סדר בדברים

אכן גוף האדם זה לא עניין של שחור ולבן ויכולות להיות גישות ודעות שונות. הדבר החשוב ביותר הוא התאמה אישית וצריך לקחת גם פרמטרים כמו רמת הכושר הגופנית שלך. אם רמת כושרך טובה ואת מסוגלת להתמיד בפעילות גופנית לאורך זמן אני מציע לך להתחיל את האימון בחימום של כ 10 דק' להמשיך עם 20 דק' אימון התנגדות הכולל תרגילי סבולת כוח/ אימון מחזורי ולסיים עם 60 דק' של אימון אירובי. לגבי חישוב של דופק מטרה לחלק האירובי, אז בדרך כלל אני מעדיף לקבל תוצאות של בדיקת מאמץ ודופק מקסימלי. אבל במידה ואין כאלה. בהנחה שאת בכושר גופני סביר, אני ממליץ שדופק המטרה לירידה במשקל באימון רצף יהיה סביב הסף האנאירובי ותוכלי למצוא אותו על ידי ביצוע בדיקת מאמץ מדורגת שתבצעי באופן עצמאי. הציבי בהליכון קצב הליכה נוח- נניח 6 קמ"ש ותתחיל לעלות בהדרגה את השיפוע כל חצי דקה. במהלך הבדיקה תבצעי רישום של דופק ושל קצב נשימות לדקה. ברגע שתחושי שקצב הנשימה עולה באופן חד, שם נמצא הסף האנאירויבי. בדקי מה הדופק באותו רגע, הפחיתי לערך 10% - זה דופק המטרה שלך. הוא צריך להיות באזור של 140 עד 160 פעימות לדקה.

09/11/2014 | 22:19 | מאת: יעל

היי חורש, האם תוכל בבקשה בהערכה לומר לי מה יכול להיות מספר הקלוריות המינימלי שאני שורפת בשעה של פעילות גופנית? ברור לי שזה לא מדוייק ושיש בדיקות רציניות יותר... אבל רק כדי לדעת בערך ולקבל יותר מוטיבציה להשקיע בספורט בשביל ירידה במשקל. אז אני בת 31. 1.65 ושוקלת 72. דופק במנוחה 80 עושה שעה הליכה מהירה על הליכון במהירות 6 עם שיפוע. הדופק נע בין 160 ל ל 170 לפי שעון דופק פולאר. (דופק מממוצע 165). מסת שריר 24 אחוז(לפי משקל טניטה מיוחד). אשמח לדעת מהי הכמות המינימלית של קלוריות שאני אמורה לשרוף ב 60 דקות כאלה, בהתחשב בנתונים. המון תודה מראש :-)

350 קק"ל לערך על הליכון 400 קק"ל לערך בהליכה בחוץ

08/11/2014 | 22:57 | מאת: ניסן

חורש שלום: האם במקרה שלפני אימון ריצה אנו נעשה לשרירי הרגלים אימון סיבולת שריר אנו נראה עליה בצחמ לעומת אימון כח מרבי לרגלים שיבוצע לפני הריצה

לא, מדוע אתה מצפה לראות עלייה בצריכת החמצן המירבית?

08/11/2014 | 18:58 | מאת: דורון

היי, אני מתאמן בכל אימון על כל הגוף, מספר חזרות שנע בין 3-8, ורציתי לדעת מה המחקרים העדכנים אומרים בדבר הגעה לכשל בכל סט בתרגילים? למשל בלחיצת כתפיים אני עושה כ-4 חזרות, ואח"כ בגלל שאני לא מסוגל להניף שוב את המוט גבוה, אני תופס תנופה קלה ומניף אותו רק מעט איזה פעמיים , רק מבצע את תחילת התנועה. האם שימוש בטכניקה כזו תגרום לי לבנות כוח מירבי בצורה טובה ומהירה יותר? אשמח אם תפנה אותי לקישורים על מחקר בנושר, תודה!!

שיטת האימון שאתה מתאר אכן מתאימה לשיפור כוח מירבי, אולם היא דורשת מיומנות רמת אימון ונסיון רב, במיוחד כאשר אתה מבצע "cheating" תוכל למצוא חומר מדעי רלוונטי בלינק הבא: http://journals.lww.com/nsca-scj/Pages/collectiondetails.aspx?TopicalCollectionId=17

03/11/2014 | 19:39 | מאת: ענבר

חורש שלום, אני לקראת סיום תואר ראשון ב-Exercise Science בארצות הברית, ואני מתלבטת לגבי המשך הלימודים. היות ואני רוצה לחזור לארץ בסיום הלימודים, רציתי להתייעץ איתך לגבי תואר המשך. אני מתלבטת בין דוקטורט בפיזיותרפיה ובין תואר שני בפיזיולוגיה קלינית. במידה ואמשיך לפיזיולוגיה קלינית, מה האופציה בארץ מבחינת עבודה? יש ביקוש או שקשה למצוא עבודה בתחום? האם יש תפקיד שמשלב בין פיזיולוגיה קלינית ותזונה? אשמח לכל עזרה בתחום! תודה רבה, ענבר נאור

קבלי את דעתי עם הסתייגות, כי אני לא אובייקטיבי ומנסה לקדם את התחום ואת העוסקים המעטים בו בישראל. לעת עתה פיזיולוגיים עוסקים בישראל בעיקר במחקר ומעט בקליניקה הכוללת בעיקר שיקום לב. עבדכם הנאמן הוא הפיזיולוג המנהל מחלקה המסונפת לביה"ח בהדסה, רואה עתיד בהתפתחות הענף בארץ ובעולם ומיישם פרקטיקה ייחודית בתחומי רפואה ושיקום נוספים עם גישה אינטגרטיבית התאימה לאנשים במגוון רחב של תחומים: ספורט הישגי, טיפול בחולים במחלות כרוניות, שיקום נוירולוגי, טיפול בספרטאים ופציעות ספורט, קידום בריאות בקרב בעלי גורמי סיכון קרדיווסקולריים, טיפול בפגועי נפש, התפתחות הילד, איבחונים פיזיולוגיים ומטבוליים, התאמה של מרכיבי אימון ותזונה לצרכים ניהול צוות רב תחומי של, מאמנים רפואייים, פיזיותרפיסטים, רופראים, אחיות פסיכולוג ועוד. אני מגלה עניין רב בתחום העיסוק המדובר ומקווה למצוא פרטנרים נוספים שיש להם עניין להוביל למיסוד הפרופסיה.

02/11/2014 | 16:44 | מאת: יעל

שלום חורש, אשמח לקרוא את דעתך לגבי תוסף של פולי קפה ירוק. האם התרשמת שהתוסף הזה(במינון המתאים כפי שתואר במחקרים) יכול באמת לעזור ולהאיץ את קצב הירידה במשקל כאשר משלבים איתו דיאטה ופעילות גופנית? תודה מראש

קופאין יכול להאיץ פרוק חומצות שומן כמוקור אנרגיה במהלך פעילות גופנית. הוא לא מגביר את כמות הקלוריות שאנחנו שורפים, אבל יכל להגביר את הפרקציה השומנית. אני לא יודע לומר אם הקופאין בפולי קפה ירוק יעילים יותר ממקורות אחרים של קופאין, או אם יש רכיבים ארגוגניים נוסםים בקפה הירוק מעבר לקופאין.

31/10/2014 | 14:41 | מאת: שחר

שלום חורש אני קורא בספר תזונת ספורט כתוב כאן באיזה דלק הגוף משתמש לפי הסדר גליקוגן בשרירים,גליקוגן בכבד,גלוקוז בדם,רקמת שומן. השאלה שלי האם גלוקוז בדם הכוונה לאותו גלוקוז שמתפרק מהשרירים והכבד אל הדם? ורקמת שומן,הכוונה לגופי קטו? תודה!

גלוקוז הדם הוא הגלוקוז שמומס במחזור הדם וושפע מתהליכים מטבוליים הכוללים צריכת אנרגיה ושיחרורה, כמו גם מפרוק של גליקוגן ומהמזון שלנו.

29/10/2014 | 22:36 | מאת: yas

שלום רב. מקווה שתוכל לעזור לי. בדופק קבוע מסויים, לאורך זמן מסוים, האם ישנו הבדל בכמות הוצאת האנרגיה, אם מבצעים פעילויות שונות? כלומר- האם יש הבדל בין שחייה 5 דקות בדופק X לבין ריצה 5 דקות בדופק X, מבחינת הקלוריות. הרי גם כשמפחדים ממשהו, הדופק יכול לעלות לX למשך 5 הדקות. הוצאת האנרגיה היא זהה? יש משמעות לסוג הפעילות? כל המשתנים זהים, פרט לסוג הפעילות. מקווה שהבנת... תודה רבה בינתיים, yas

קצב הלב מושפע מהדרישה המטבולית של הגוף, כמו גם ממרכיבים פיזיולוגיים ורגשיים המבטאים שינויים הורמונליים ועצביים נוספים כתוצאה מאקטיבציה רגשית, שינויים בלחץ הדם טמפרטורה ועוד. נכון שעליית הדופק במאמץ עומדת בדרך כלל ביחס ישר לעלייה בתפוקת הלב והדרישה המטבולית, לכן יש נוסחאות לחישוב הוצאה אנרגטית בהתאם לשינויי בדופק, אבל צריך לזכור שכאשר עליית הדופק אינה מבטאת עלייה בעבודה, כמו במצב של עוררות רגשית, אז אי אפשר להשוות אותה מבחינה אנרגטית לעליית דופק כתוצאה ממאמץ. כמו כן, אין להקיש שההוצאה האנרגטית זהה באותה רמת דופק בענפי אימון שונים ואף באותו ענף במצבים שונים: לדוגמה אותו אדם רץ בקצב של 10 קמ"ש בטמ"פ של 20 מעלות יהיה נמוך יותר מאותו אדם שרץ בטמפרטורה של 30 מעלות צלזיוס. בעוד שהדופק יכול להיות גבוה ב 10%, ההוצאה האנרגטית תהיה גבוהה רק ב- 3%. כלומר עליית הדופק בריצה באקלים חם מבטאת במקרה זה גם שינויים בהתפלגות זרימת הדם לקליפת הגוף, לצורך ויסוט חום שמצריכה תפוקה לבבית גבוה יותר, עם צריכה אנרגטית קטנה יותר מזו של השריר בזמן הריצה.

09/11/2014 | 06:30 | מאת: yas

תודה רבה על התשובה המפורטת. האם אתה יכול לקשר אותי למאמרים בנושא? אשמח להרחיב את הלמידה.

29/10/2014 | 05:45 | מאת: ערן

הי חורש . ידוע שהתרגיל ירידת מדרגה בח.כ(מבצעים בעיקר אחרי פציעות ברך) הוא תרגיל קשה יותר מעליית מדרגה בגלל עבודת השרירים של הגפיים התחתונות כנגד כח הכובד. רציתי לדעת אם אימון ירידת מדרגה קשה לא פחות ואפילו יותר מעליית מדרגה אז למה לא מבצעים בחדר כושר תרגול ירידת מדרגה לחיזוק הרגליים אלא רק עליית מדרגה לחיזוק הישבן וה4 ראשים?? תודה

עליית מדרגה יוצרת "כיווץ קונצנטרי" כלומר כלומר השריר מתקצר בזמן הכיווץ, לעומת ירידת מדרגה שנחשב "לכיווץ אקצנטרי" שבו השריר מתארך במהלך ההתנגדות. בירידת מדרגה יש בקרה שונה של מערכת העצבים המוטורית, משתתפים בו יותר כוחות פאסיבים של השריר וחלוקת העומסים משתנה על המפרקים. ניתן לשלב תרגילי ירידת מדרגה בח.כ.

תשובה בהמשך

26/10/2014 | 23:25 | מאת: אסי

כשלמדנו באוניברסיטה על מרכיבי האינטלגנציה זכורה לי תאוריה שאומרת שיש לנו יכולת משכל כללית, ויכולות ספציפיות בתחומים שונים כמו מתמטיקה, יכולת מרחבית, מוסיקלית ועוד... האם בגוף שלנו זה אותו הדבר? אנרגיה כללית בגוף, וספציפית לכל תרגיל ותרגיל שעובד על קבוצת שרירים מסויימת... מה שאני עושה אני עובר מתרגיל לתרגיל בחדר כושר ורק אחרי נח. המחשבה שלי היא שזה מגדיל את סך הכוח הכללי של הגוף, להבדיל מעבודה ספציפית על שריר ואז מנוחה... לדוגמא אני עושה מתח באחיזה רחבה, אחכ מייד מקבילים, ובסוף לחיצת כתפיים... רק אחרי 3 התרגילים האלה ברצף אני נח , ואז נותן עוד כמה סבבים כאלה של 3 תרגילים ברצף... האם יש מחקר בנושא הזה? או שאולי על סמך נסיונך יש יתרון לשיטת אימון הזו?? במה היא טובה בעיקר בפיתוח סבולת שריר, או ש"הכוח הכללי" המשתפר גם עוזר מאוד בהפקת כוח מירבי ??

האנלוגיה בין המוח לשריר מעניינת. אימוני סופר סטים, אימונים מחזוריים וקרוס טריננינג המשלבים קבוצות שרירים וסטים חוזרים ללא מנוחה, צורכים אנרגיה רבה יותר מאימונים ממוקדים עם מנוחות ארוכות ולכן משפרים סבולת שרירית ואף יכולים לשפר סבולת לב ריאה. כמובן שאז ההוצאה האנרגטית גבוה יותר ואתה משפר את היכולת של גופך לעמוד במאמץ ממושך יותר.

20/10/2014 | 11:22 | מאת: אמיל

אהלן,לפני חודשיים אובחן אצלי ספונדילוליזיס עם ליסטיזיס קלה בL5 היו כאבים שהקרינו לישבן ולרגל,כרגע חודשיים אחרי לאחר פיזיוטרפיה ומנוחה מלאה. הכאב כמעט וחלף לחלוטין ורק לפעמים יש כאב בישבן שלא היה קודם הכאב בגב חלף. בנוסף אני מציין שאני רגיל לכאבים בגב התחתון החל מגיל 15 עד היום גיל 24 עקב 2 בלטי דיסק. השאלה העיקרית שלי הינה אילו תרגילי התנגדות בתכלית האיסור, מה מותר,איזו עצימות... אני טיפה אבוד עקב כך שלא מוצא מידע רלוונטי לגבי אימוני התנגדות וספונדו... תודה רבה.

בפרט, מומלץ לבחון את תוכנית אימון ההתנגדות והתאמתה לצרכים האורטופדיים בשיתוף עם הפיזיותרפיסט. ככלל, מומלץ להמנע מתרגילים שמשלבים הקשתת יתר ועומס ורטיקלי על הקשת המותנית. אם אפשר לבצע את התרגילים בשכיבה על הגב, עם רגליים מוגבהות ב- 90 מעלות, לשלב תרגילי חיזוק לבטן ומתיחה לגב תחתון ומותן כסל.

16/10/2014 | 22:07 | מאת: נדב

היי חורש האם לדעתך אדם צמחוני שמתעסק בפיתוח גוף שמקפיד להגיע לכמות החלבון,פחמימה,מאזן קלורי,ויטמינים,וכו יזדקק לתוספת קריאטין חיצונית,יותר מאשר אדם האוכל בשר??האם צמחונות יכולה לגרום למחסור בקריאטין?

קריאטין נמצא גם בצמחים, אך עשיר ממיוחד במזון מין החי. מחקר שערך השוואה ברמת הקריאטין בדם בין צימחונים לשאינם מצא שריכוז הקריאטין היה נמוך באופן מובהק בצימחונים ביחס לאכלי הבשר, אולם לאחר תיסוף של קריאטין או חומצות אמינו מהן הוא מורכב (מתיונין, ארגנין וליזין) השלימו את המחסור במידה שווה לאכלי הבשר, כך שהתיסף יכל לעזור לצימחונים.

15/10/2014 | 21:20 | מאת: מישהו

במידה ויש לי אי יצביות של הכתף כי אני פורק אותה מידי שנה שנתיים בגללתנועה לא נכונה הורדת ידים זה נחשב מסוכן בבחינתי אם אני עושה טכניקה נכונה?

הפריקה השכיחה של הכתף היא בתנועה של ישור בשילוב רוטציה חיצונית בעת ששרירי הכתף רפויים, בזמן שבהורדות ידיים הכתף עושה תנועה הפוכה, שרירי הכתף מכווצים והסיכון הוא יותר של פריקת מרפק. יחד עם זאת מדובר בעומס חריג ולא מדוד למפרק שעלול להביע לפציעות ומתיחת יתר של ה " Rotator Caff" כך שלא מומלץ.

15/10/2014 | 09:38 | מאת: פזית

אני בת 36, בשבוע 6 של הריון ראשון אחרי IVF (בגלל בעיית זרע). משקל תקין, אין בעיות בריאות. עד ה-IVF התאמנתי שלוש פעמים בשבוע בסטודיו סי (אירובי ועיצוב) ופעמיים בשבוע הליכות רגליות נמרצות. איך מומלץ להמשיך בתקופת ההריון? בתקופה הנוכחית אני מרגישה שאין לי מספיק אנרגיה לאימונים והקפאתי את המנוי. אני עושה 3-4 פעמים בשבוע הליכות של 4-5 ק"מ בקצב די איטי, ולפעמים צריכה לנוח באמצע. זה מספיק או ששווה להתאמץ ולעשות משהו מעבר? ובהנחה שהחולשה/עייפות/בחילות יפסיקו בעוד כמה שבועות, אפשר להמשיך עם מה שעשיתי לפני ההריון או שזה יותר מדי? והאם התשובות ישתנו אם מדובר על הריון של תאומים? הוחזרו שני עוברים בהפריה, ואולטרסאונד ראשון מתוכנן רק לעוד שבועיים כך שבינתיים אני לא יודעת מה הולך שם בפנים :-)

השליש הראשון של ההריון הוא השלב הפגיע ביותר שלו, באופן עקרוני במקרה של אשה בריאה המורגלת בפעילות גופנית, היא יכולה להמשיך עם הפעילות - פשוט להוריד מעט עומסים ולהמנע ממגע ולחץ ישיר על הבטן. אם קיימת תחושה של עייפות רבה, הריון בסיכון או הריון המלווה בהקאות וחולשה משמעותית, אמליץ בשלב זה להסתפק בהליכה קלה של 20-30 דק' בשלב הזה עד יעבור זעם.

1 ... < 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > ... 27