עיכוב באימוני כח

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

24/01/2014 | 13:42 | מאת: צביקה

הי דוקטור, בן 35. בשנה האחרונה, כמעט כל 3 שבועות, יש לי פציעה אורטופדית חדשה. אני בקיא ברזי האימון, מתאמן בצורה מדורגת אך בכל זאת שוב ושוב נפצע. פעם בכתף, פעם בירך, פעם בשרירי היד, וכו'. גרוע מכך, זמן ההתאוששות ארוך מברגיל. זה אף פעם לא קרה לי בעבר. לדוג', לפני חודש התאמנתי במשקולת, חיזוק הבייספס, מאז, במשך למעלה מחודש, אני עדיין סובל מכאבים באותו המקום בזמן פעילות, ולו הקלה ביותר (תנועת עשיית שריר). זה נע משריר הקיבורת, ועד לקטע שמחבר בין האמה לזרוע. עשיתי צילום אולטראסאונד במקום אך הכל תקין. כתף ימין אותו הדבר. אני נח כבר חודש מפעילות גופנית בגלל זה וללא שיפור ממשי. מה עוד ניתן לעשות? אשמח לקבל המלצה. תודה.

בהנחה שאתה אדם בריא אני ממליץ לבחון מחדש כל אחת מהסוגיות הבאות: 1. את תוכנית האימונים שלך ודרך הביצוע שלה 2. אם יש תסמינים חריגים נוספים כמו עייפות יתר, שינה לא טובה 3. הסתכלות וניתוח ביומכאני של יציבה, טווחי תנועה 4. תפריט תזונה 5. בדיקות דם עדכניות כולל ספירת גם מלא וביוכימיה כולל cpk, LDH ויטמינים B12 D. טיפ לסיום תיסוף מגנזיום ומעט קראטין יעודדו התאוששות שרירית וימנעו פציעות.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ