הולטר לחץ דם

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

03/12/2013 | 00:14 | מאת: מתן

ערב טוב אכן הניסיון הקודם לצרף את התוצאות לא צלח. הופניתי להולטר לח"ד עקב מדידות מוגברות ו/או גבוליות במרפאה. בן 39, לא מעשן. יש לציין שאני הולך לישון בשעות המאוחרות של הלילה, וקם בהתאם. מצ"ב סיכום הפענוח, אודה אם הרופא יוכל להסביר לי את הממצאים ומשמעותם. מעולם לא טופלתי, ואינני מקבל טיפול תרופתי ללח"ד. תוצאות ההולטר: נתוני_בדיקת_הולטר_לחץ_דם-סיכום_פענוח לחץ דם ממוצע ב-24 שעות- סיסטולי: 129.00 דיאסטולי : 82.00 דופק ממוצע ב-24 שעות : 73.00 לחץ דם ביום סיסטולי ממוצע: 132.00 דיאסטולי ממוצע: 85.00 דיאסטולי מעל 85: % 51.92 סיסטולי מעל 135:% 42.31 לחץ דם בלילה סיסטולי ממוצע: 118.00 דיאסטולי ממוצע: 69.00 דיאסטולי מעל 70: % 45.45 סיסטולי מעל 120:% 45.45 מסקנות.... DAY TIME ABNORMAL SYSTOLIC (42%>135) B.P AND ABNORMAL DIASTOLIC (52%>85) B.P NIGHT TIME ABNORMAL SYSTOLIC (45%>120) B.P AND ABNORMAL DIASTOLIC (45%>70) B.P DIPPER אחרי שעות הלילה לחץ דם תקין בין 06:25 ל- 11:53 תודה רבה

תוצאות ההולטר, מלמדות על מצב של קדם יתר לחץ דם (pre hypertensive) בשלב זה בדרך כלל כדאי לבדוק ולטפל ראשית בגורמי סיכון, כמו השמנת יתר, מתח נפשי, חוסר בפעילות גופנית וכושר גופני ירוד, קופאין, תזונה לקויה וכדומה. כמו כן, לעקוב אחרי לחץ הדם ביחד עם רופא המשפחה שלך. לציין שאני פזיולוג קליני, בוגר ביה"ס לרפואה אך איני רופא.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ