סיבולת לב ריאה.

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

30/11/2013 | 15:57 | מאת: דוד

שלום לך חורש דור-חיים. רציתי לשאול אותך, מהי הדרך הנכונה לפיתוח סיבולת לב ריאה על ידי ריצות וכדומה? תודה רבה, דוד.

דוד שלום, אני מתאר לעצמי שאתה מעוניין לשפר את תפוקת הלב במאמץ, אבל לא ציינת לשם לאיזה ענף ספורט, או איזה מרחק של ריצה? תכנית כוללת ומאוזנת לשיפור סבולת לב ריאה לצרכי בריאות כללית, צריכה לקחת בחשבון, גיל, משקל, גובה, מצב בריאותי, כושרך הגופני וכו'. בהתחשב בכל הפרמטרים המדוברים, אני ממליץ לשלב אימוני רצף, בעצימות בינונית עם אימוני קצבים משתנים בעצמות גבוה עד בינונית, מומלץ מאוד לבצע הערכה של מדת המאמץ ביחס לכושר ההתחלתי שלך, לקבוע ערכי דופק מומלצים ולנטר אותו במהלך האימון.בי

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ