פחות פחממות

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

30/01/2014 | 12:47 | מאת: ניסן

חורש שלום האם זה נכון לומר שאם אני נמצא בכושר גבוהה אז אחוז האנרגיה שמגיעה מהשומן גודל וגודל ואם כן אני פחות ירגיש רעב מאדם רגיל היות והסוכר לא מתבזבז ולכן אולי ניתן לאכול הרבה פחות פחממות בימים שאני לא מתאמן

ניסן, נכון באופן חלקי: אדם בכושר נמוך עם סינדרום מטבולי ומכאן רמות גבוהות של אנסולין בדם ישרוף אחוז ניכר של פחמימות במנוחה, בעוד שאדם בריא, בכושר סביר ישתמש במנוחה במיוחד באנרגיה שומנית. עלייה ברמת הכושר לא תביא במקרה של האדם הבריא יעילות אנרגטית טובה יותר ומעבר מאנרגיה פחמימתית לשומנית, בעוד שבמקרה הראשון כן. במהלך מאמץ, עלייה בכושר, תביא לניצול טוב יותר של אנרגיה שומנית כבר בשלבים מוקדמים יותר וגם במאמץ גדול יותר. מאידך במאמץ גבוה יותר תצטרך יותר פחמימות, כדי להשלים יותר גליקוגן (סוכר) כבדי ושרירי.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ