לחץ דם

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

12/01/2014 | 22:04 | מאת: ניסן

חורש שלום: 1. האם ישנו מצב שאם אדם ילך למשל כל יום שעה במהירות מסוימת אז הוורידים יתרגלו להתרחב ולהיות בקוטר מסוים ולחץ הדם יגיע לרמות נמוכות ומסוכנות 2.האם ישנו דופק במנוחה שממומלץ לאנשים לא להגיע אליו במילים אחרות האם ישנו מושג של רמת כושר גבוהה אך לא בריאה

ניסן, לחץ הדם תלוי בתגובת העורקים הפרפרים ולא במצב הורידים. מצבים של נפילת לחץ דם, יכולים להתרחש, ביוחד בהפוגה בתוך אימון או בסיום אימון, למספר שניות כאשר יש ירידה מהירה בתפוקת הלב והשהייה בזמן התגובה של כלי הדם. זה קורה במיוחד במצבים של חוסר איזון, מחלה, היפוגליקמיה או בהשפעת תרופות. אני לא בטוח שהבנתי את השאלה השנייה, אבל נכון שהתאמת הדופק היא פרטנית, בהתאם לקריטריונים פיזיולוגיים של גיל, רמת כשר גופני ומצב בריאותי. אמון בעצימות גבוהה מאוד מעבר לדופק הפיזיולוגי, אינו רצוי ויכל לסכן את בריאות הספורטאי.

13/01/2014 | 22:40 | מאת: ניסן

הבהרה זה שבזמן אימון יש דפקים שעדיף לא להגיע אליהם זה מוכר כוונתי היתה האם ישנו מצב של רמה נמוכה מדי לדופק במנוחה לי אישית יש 45 (הולטר לב) ושמעתי שיש כאלה שמגיעים גם ל35 במילים אחרות האם יש כושר גבוהה מדי שהוא לא בריא

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ