המשך לשאלה

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

13/01/2014 | 22:57 | מאת: דן

אני דווקא אוכל את כל אבות המזון ודואג לאכול הרבה חלבון הגירעון הקלורי שלי בא בעיקר מספורט של שעה וחצי ביום(הליכה מהירה) וקיצוץ בחצי מהפחמימות. השאלה שלי היא כזאת-במידה ואני צורך את אבות המזון בצורה נורמלית אבל צורך גם סוכר(ועדיין בגירעון של 1000 קלוריות) לאורך היום האם הסוכר עצמו יבלום את שריפת השומן או שאמשיך לשרוף שומן למרות שסוכר נצרך במשך היום?

הגירעון הקלורי יגרום לירידה במשקל ושריפת שומן, אבל במידה פחותה ממצב שבו הדיאטה הייתה כוללת פחות סוכרים פשוטים באותו גירעון קלורי של 1000 קק"ל. הסיבה- סוכרים פשוטים מעודדים הפרשת יתר של אינסולין שבתורו מעודד מסלולים ביוכימיים לבניית חומצות שומן ואגירתן.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ