גזים בבטן

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

08/01/2014 | 11:45 | מאת: זיו

האם יש איזה משהו שניתן לעשות בכדי למנוע גזים בבטן? סוג ספורט, אוכל כלשהו??

הצטברות של גזים בחללי מערכת העיכול היא בדרך כלל תוצר לוואי של פירוק סוכרים על ידי חידקים ובקטריות במערכת העיכול שלנו, או בליעת גזים. ידוע שיש מזונות שמשמשים מצע טוב יותר מאחרים כמו גם בתלות של האיזון בין סוגי החידקים במערכת העיקול. מספר טיפים כלליים מעבר לכך ממליץ להתייעץ עםדיאטנית: ישנם חומרים ממשפחת הפחמנים האורגניים שיכולים לספוח אליהם גזים, בולעים אותם ככדורים וניתן לרכוש בבתי מרקחת, יש אפשרות להשתמש באינזימים שמפרקים את התאית של הצמח, להפחית מוצרי מזון שמעודדים יצירת גזים כגון קיטניות, קרוב מבושל וכיו"צ, לשפר את האיזון של מערכת העיקול ולהגביר צריכת חיידקים "טובים" אפשר לקנות קפסולות עם חיידקים פרוביוטיים. אם כל זה לא עוזר לבדוק רגישיות או אי סבילות למוצרי מזון מסויימים. ככלל פעילות גופנית משפרת את התנועה הפריסטלטית של מערכת העיקול, מעודדת עיכול טוב יותר, מונעת עצירות וגזים.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ