כדורי קפאין לכאבי ראש

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

11/01/2014 | 17:59 | מאת: אלי

היי , אני סובל ממגרנות כבר תקופה, וכרגע אני נמצא בסדרת בדיקות לגלות מהו המקור לכך. זה כאב ראש שמטריד ומציק אך שמתי לב שכאשר אני שותה קפה הכאב מופחת משמעותית. האם במקום כוס קפה ניתן לקחת כדורי קפאין המיועדים לספורטאים? זה יותר נוח לי כי לפעמים אין לי גישה להכנת כוס קפה של ממש. ישנו מינון המתאים לשליש כוס קפה ממוצע מבחינת כמות הקפאין? או שאולי ניתן לחצות כדורים?? המטרה שלי היא לחלק 2-3 כוסות קפה לכמה שיותר פעמים בכדי ליצור אפקט מתמשך ... איך בדיוק הקפאין גורם להפחתה בכאב, זה רק בגלל התרחבות של כלי הדם בראש? היכן ניתן לרכוש כדורי קפאין? צריך אישור מהרופא לכך?? תודה רבה !!

מנגנון התהוות של מיגרנה כולל שינויים חדים בכיווץ והרפייה של כלי דם גולגלתיים. הקפאין משפיע על כניסת יוני סידן לשריר החלק בדפנות כלי הדם ובכך משפיע על כיווץ כלי הדם והגברת לחץ הדם בגולגולת. יחד עם זאת, הקלה זו עלולה להיות רגעית בלבד ולאורך זמן אף להחמיר את המיגרנה. לכן אני ממליץ למצוא דרך את הדרך הפנימית של הגוף ללמוד לאזן את עצמו. נניח פעילות אירובית יומית קבועה, נסה להוריד את הראש מתחת לגובה הברך, ותבדוק אם זה מקל על כאבי הראש. כמובן שעליך להשלים את הבירור ולשלול מצבים אחרים (אנומלייה של כלי דם, בעייה צווארית ...)שעלולים לגרום לכאבי הראש. אם כל זה לא עוזר יש קבוצות של תרופות שיכולות להיות יעילות מאוד.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ