נוזלים

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

15/11/2013 | 00:31 | מאת: אלדד

שלום א. מה כמות הנוזלים היומית המומלצת ? ב. האם חליטות צמחים (עלי זית/עוזרר/פסיפלורה וכדו') יכולים לשמש תחליף למים או שמעבר לחליטות יש חובה במים ? ג. ידוע לי שתה רגיל וקפה לא נחשבים לנוזלים כמו מים בגלל שגורמות להפריש את זה בשתן, מה בכל זאת זה שווה במאזן הנוזלים היומי הנדרש? ד. האם יש המלצה או שיטה כלשהי להעריך כמה נוזלים הגוף מאבד בפעילות אירובית ע"מ לדעת כמה יש להחזיר (מעבר לעניין הצמא שלא תמיד בא לידי ביטוי) ? תודה רבה

10 כוסות מים ביום היא הכמות הממוצעת המומלצת באופן רשמי לאדם בוגר, כמובן שהמספרים משתנים בהתאם לאורח חיים ומצב בריאותו של האדם. אני בדרך כלל ממליץ לכל כוח קפה או משקה משתן להוסיף עוד כוס וחצי מים, כדי למנוע התייבשות. הדרך המדויקת ביותר לוודא שאינך מיובש ושותה מספיק, היא בדיקת דם.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ