ההבדל בין מתח לפולי עליון

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

22/11/2013 | 16:48 | מאת: אלי

http://www.shvoong.co.il/he-IL/328/15909/ זה מתוך סעיף 3 בקישור- "אחז ותחל בכיוונים מנוגדים בשני התרגילים: בתרגיל המתח לעומת תרגיל משיכת הפולי העליון כיוון הפעולה של מוצא השריר - תחל (Origin) לכיוון מקום היאחזות השריר – האחז (Insertion) – אינו זהה (הדבר מוכר גם כ- Revese Action). בתרגיל המתח הרי יש להביא את הגוף וחגורת הכתפיים אל המתח ואילו בתרגיל הפולי העליון הכיוון הנו הפוך. יש להביא את מוט הפולי אל כיוון חגורת הכתפיים (ראה תמונה). הדבר משפיע על היחידות המוטוריות המתגייסות בתחילת התנועה ועקב כך הקואורדינציה התוך שרירית הנדרשת אינה זהה. " עד כמה ניתן בכל אופן לבצע "העברה" של התיאום התוך שרירי מאימונים בפולי עליון לעליות מתח? האם אתה יכול לכמת לי באחוזים עד כמה שיפור בפולי עליון יוביל גם לשיפור באחוז מסויים בעליות מתח?? הרי לא ממש הגיוני שיושג חיזוק משמעותי בפולי עליון, אך שנבוא לבצע מתח במשקל גוף פתאום ניתקע לגמרי בגלל קורדנאציה תוך שרירית אחרת הנדרשת לתרגיל ... תודה !!

אלי, התשובה בגוף השאלה, התרגילים מאוד דומים,בעיקר בקבוצות השרירים העקריות שעובדות, אין לי אפשרות לכמת זאת באחוזים, אבל באמת יש שוני בין התרגילים בצד העצבי שרירי, העברת הכוחות- כבל עם גלגלת שלא קיים במתח וגם בהשתתפות ערה יותר של שרירים מקבעים במתח. לכן, באימון גופני קיים עקרון הספציפיות של האימון- צריך לבצע את התרגיל כדי לשפר אותו באופן ספציפי. יחד עם זאת , אדם שהתאמן בפולי, ויתחיל לבצע תרגילי מתח, יפתח תוך תקופה קצרה את ההתאמה השרירית עצבית לתרגיל, בעוד שאת חיזוק השרירים העיקריים כבר ביצע, כך שיהיה לו קל יותר.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ