לחץ בעיניים בעת הרמת משקולות

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

07/12/2013 | 20:20 | מאת: שיר

שלום אני מתאמנת מזה שנים בחד"כ, עם מישקלים יחסית קבועים. לאחרונה בזמן אימון אני מרגישה לחץ כואב בעיניים, שממשיך גם לאחר האימון. יש לציין שאני לא מרימה משקלים גבוהים מדי, אלא משקלים שאני רגילה אליהםף ועושה כ 12 חזרות. מה יכולה להיות הסיבה והאם יש מקום לחשש מפני פגיעה בראיה?

שיר, יש חשיבות רבה למשקל ודרך האימון שלך ביחס לתגובה הפיזיולוגית ועלייה בלחץ תוך עיני. מחקרים מלמדים שפעילות גופנית אירובית ואנאירובית יכולה להוריד את הלחץ התוך עיני, אולם הרמת משקל כבד, תוך כדי עצירת נשימה וכיווץ חזק של שרירי הבטן (תמרון ולסלבה) יכלה לעלות את הלחץ התוך עיני ולעלות את הסיכון לגלוקומה. לסיכום הקפידי על נשימות בזמן האימון ותורידי משקלים.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ