התאוששות אחרי ריצות ארוכות

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

15/12/2013 | 22:27 | מאת: אופק

שלום רב, אני עוסק בריצות מרתון. לאחר ריצה ארוכה כזאת, השרירים שלי ובעיקר שרירי הרגליים תפוסים בצורה בלתי רגילה ואני צריך לנוח כמה ימים כדי להתאושש. כדי להקל על הבעיה, הומלץ לי לקחת כדורי מגנזיום לאחר פעילות עצימה זאת. השאלה שלי אם ישנה השפעה של זה על המערכות הפנימיות ומה המינון המומלץ בברכה

באופן עקרוני, תופעות הלוואי של צריכה עודפת של מגנזיום הן מועטות - בעיקר שילשול, כי עודפי המגנזיום יספחו מים חזרה למעי ופשוט לא יספגו. צריכה מומלצת שלושה ימים לאחר מרתון היא בין 600 ל- 1000 מ"ג ביום מפוצל למנות של 200 מ"ג.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ