עלייה במשקל

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

01/12/2013 | 17:56 | מאת: shira

אני בת 29, ועד לפני חודש וחצי הייתי מתאמנת במכון כושר - אימוני כח ואירובי. עכשיו אני בתחילת הדרך של אימוני ריצה מתונים ובעקבות זאת ירדתי במשקל. העניין הוא שלפני כשבוע התחלתי לעלות במשקל, יותר משלושה קילו ממה שהייתי לפני חודשים רבים. לפי הבנתי, זה לא שינוי במאזן הנוזלים, כי הבגדים לא עולים עליי. האם זה קשור להפסקת אימוני הכח? מבקשת עזרתך.

שירה שלום, כמה פעמים בשבוע את מתאמנת, מה הגובה והמשקל שלך,כמה ק"ג ירדת ובתוך כמה זמן? האם לא היה שום שינוי בתזונה? דרך כלל ירידה במשקל נעצרת כאשר ההוצאה האנרגטית היומית מתאזנת או יורדת מתחת לצריכה הקלורית היומית. שכיח מאוד שבתקופת דיאטה חזקה, יש ירידה ב- BMR (קצב חילוף החומרים הבסיסי) בגלל שילוב של גירעון קלורי חריף וירידה במסת הגוף וצריכת החמצן במנוחה.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ