אימונים בימי החורף הקרים

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

10/12/2013 | 16:59 | מאת: ספיר

האם תחושה של חוסר אנרגיה להתאמן בחורף רווחת מאוד? מדוע זה קורה מבחינה פיזיולוגית? כיצד בכל זאת ניתן להתגבר על כך ? תודה !!!

מיעוט שעות אור מוריד מרמת הממסרים העצביים במוח שיוצרים תחושה טובה והנעה לפעולה (ירידה ברמת הסרוטונין, אנקפלינים ונוירואפיניפרין) מכאן שאנשים רבים סובלים מדיכאון חורף, באופן פרדוקסלי דווקא פעילות גופנית סדירה, בעיקר פעילות אירובית שמערבת קבוצות שרירים גבדולות תחזיר אותם לנורמה. הפתרון הוא להקפיד על רצף של פעילות יומיומית, כדי לא לאפשר לתגובה הכימית לרדת יתר על המידה, למצוא מוטיבטורים חיצוניים, כמו חבר לפעילות, פעילות בקבוצה או מאמן אישי.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ