יותר גדולים וחזקים

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

14/01/2014 | 21:41 | מאת: ערן

שלום חורש היה לנו היום משחק כדורגל נגד קבוצה מקצועית מרוסיה. כל שחקן בקבוצה הרוסית מעל מטר 80 לפחות, כל אחד יותר גבוה מהשני וכל אחד יותר חזק מהשני. זה היה נראה כמו משחק נוער נגד משחק בוגרים. האם הצוות המקצועי בוחר את השחקנים לפי הגודל והגובה? או שפשוט השחקנים הרוסים יותר גבוהים מהישראלים? תודה

לרוסים מסורת רבת שנים של סלקציה של אתלטיים ובעלי כישורי גופניים גבוהים. הם בוחרים בצורה זו דורות של ספורטאים בענפי ספורט מגוונים בהתאמה למה שתופסים כיתרון בתחום ספורט מדובר, כך שמתעמלות יהיו בעלות מבנה קל, חזק וגמיש, מרימי משקולות יהיו נמוכים ומוצקים וכיו"צ. כנראה שהם תופסים בגובה יתרון בכדורגל, מה שנכון, כל עוד שזה לא בא על חשבון זריזות וקואורדינציה, שברוב המקרים נפגעת במצבים כאלה.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ