יכולת גופנית

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

12/01/2014 | 06:58 | מאת: שבי

שבוע טוב אם שחקן כדורגל באמצע משחק מבצע לדוגמא מאמץ לכמה שניות כמו עלייה להתקפה, ספרינט להגנה ואז מהוא מתנשף ועייף למספר שניות. שחקן שכזה, צריך לשפר את היכולת האירובית? או את היכולת האנירובית? 2. האם בחוסר כושר שכזה יש מרכיב חשוב של סבולת כוח? תודה

כבר שנים רבות ידוע שגם לעוסקים בענפי ספורט שמרכיבי הכושר העיקריים שלהם, הם אירוביים, נדרשת גם יכולות בתחום האנאירובי. במקרה המדובר אני ממליץ על אימוני הפוגות וקצבים משתנים כדי לעלות את סף חומצץ חלב. סבולת כוח לא תזיק, אם תשתלב בקומפוזיציה של אימון על מחזורי עם אלמנטים אירוביים.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ