מערכת חיסון

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

28/01/2014 | 00:16 | מאת: זיו

ידוע שחשיפה ללכלוך ברמה מסויימת מיטיב עם מערכת החיסון ומפתח אותה. האם גם כאשר אנו נמצאים במקומות לא הכי מריחים טוב או ליד אנשים מסריחים ( יש כאלו מדי פעם) , אנו מחזקים את המערכת החיסון בכך? המלוקולות של הריח יוצרות אצלנו תחושה של הריח המסויים, אך גם אנו שואפים חלקיקים אלה היישר לגופינו במידה מסויימת. האם יש בכך לבנות מערכת חיסון טובה יותר??

זיו, לא מדויק, המערכת האולפקטורית (חוש הריח), יכול לקלוט חלקיקים גם בריכוז קטן מאוד, שלא מביא לתגובה חיסונית, הריח הוא תלוי גם בפרשנות- לדוגמה ריחות גוף, מאחלים או בסמים יקבלו פרשנות שונה בתרבויות שונות וריחות לא טובים של רעלים מסוימים כלל לא יביאו לתגובה חיסונית הולמת, כך שאולי חשיפה לריחות מסוימים תביא להסתגלות טשטוש חוש הריח אבל לא בהכרח לאפקט הגנה

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ