סוכר

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

13/01/2014 | 03:12 | מאת: דן

נניח ויצרתי גירעון קלורי שלילי יומי בסיך 1000 קלוריות ליום,אבל במשך היום אני צורך סוכר קולה נסטי וכאלו אבל אני בגירעון שלילי של 1000 קלוריות האם זה נכון שאני ארד מסת שריר ולא שומן כי צריכת סוכר במיוחד שהיא מתפרסת על כל היום מעכבת שריפת שומן? או שאם אני בגירעון קלורי תמיד ישרף שומן למרות צריכת סוכר במשך היום?(כגון קולה) אשמח לפירוט.

בדיאטה, יש חשיבות כמובן לגירעון הקלורי, אך גם לתצרוכת מאוזנת של אבות המזון, כמו גם התפלגות שלהם ופיזורם במהלך היום. ככל שהגירעון הקלורי יהיה גדול יותר כמו גם הדיכוי התזונתי של אבות מזון חיוניים, חמצות אמינו חיוניות, ויטמינים חומצות שומן וכיוצ, כך יהיה פרוק מוגבר יותר של מסת גוף יבש ושריר. לכן במקרים הנל גם קצב הירידה במשקל יהיה מהיר יותר, בכלל פרוק מוגבר של שריר בנוסף לרקמה השומנית. לצערי דיאטות מהסוג הנל עדיין פופולריות בקרב ציבור רחב, בגלל הירידה המהירה שיוצרות במשקל, אולם הן מביאות לשחיקה של קצב חילוף החומרים הבסיסי ומכאן, שכמעט תמיד עולים חזרה במשקל ועוד מעבר למה שהיה לפני הדיאטה. לא מומלץ!

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ