עיכובים באימוני כח

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

15/01/2014 | 10:27 | מאת: צביקה

הי דוקטור, בן 35. בשנה האחרונה, כמעט כל 3 שבועות, יש לי פציעה אורטופדית חדשה. אני בקיא ברזי האימון, מתאמן בצורה מדורגת אך בכל זאת שוב ושוב נפצע. פעם בכתף, פעם בירך, פעם בשרירי היד, וכו'. גרוע מכך, זמן ההתאוששות ארוך מברגיל. זה אף פעם לא קרה לי בעבר. לדוג', לפני חודש התאמנתי במשקולת, חיזוק הבייספס, מאז, במשך למעלה מחודש, אני עדיין סובל מכאבים באותו המקום בזמן פעילות, ולו הקלה ביותר (תנועת עשיית שריר). זה נע משריר הקיבורת, ועד לקטע שמחבר בין האמה לזרוע. עשיתי צילום אולטראסאונד במקום אך הכל תקין. כתף ימין אותו הדבר. אני נח כבר חודש מפעילות גופנית בגלל זה וללא שיפור ממשי. מה עוד ניתן לעשות? אשמח לקבל המלצה. תודה.

17/01/2014 | 05:03 | מאת: שניאור

תראה , אני גם כמוך בחור חזק מאוד אך הגוף שלי לעיתים מגיב בכאבים או נוקשות לתרגילים מסויימים. כמה עצות לי אליך- דבר ראשון לעשות חימום טוב, הרמת משקולות ללא חימום יעיל יכול להוות קרקע פורייה לפציעות. שמתי לב שדווקא במכונות בהם דפוס התנועה מוגבל הסיכוי לפציעה גדול יותר כיוון שהרבה פעמים מבנה הגוף או הגמישות אינה תואמת את תנועת המכונה. דבר נוסף לגוון בתרגילים ולבחור אותם באופן מושכל, למשל מדי פעם להחליף את התרגילים לכתפיים מלחיצת כתפיים להרחקת כתף או חתירה לצוואר. במצב כזה שריר המטרה נשאר זהה, אך פחות עומס קבוע מופעל על שרירים מסייעים ובעיקר על המפרק ( זה כי התנועה היא שונה בכל תרגיל ותרגיל). אתה גם יכול לבצע בעיקר תרגילים מורכבים, בהם העומס נופל על שרירים רבים, והתנועה טבעית יותר. פשיטות רבות מדי של הזרוע לשריר הטרייספס יכול לעורר אצת רבים דלקות במרפק או סתם כאבים. אותו דבר תרגיל הפרפר במכונה אף עליו היו לי מתאמנים רבים שדווחו על כאבים במפרק הכתף לאחר שימוש בו. אגב, אחת מהסיבות שאני לא מסתובב עם תוכנית אימון בחדר כושר היא בגלל הסיבה שלעיתים אני משנה לפי ראות עיני. גם הזמן בו אני נח בין אימון לאימון משתנה אצלי לפי ההרגשה. אם יש לך זכרון מינמלי אתה אמור לזכור בגדול מה המשקלי עבודה שלך, ועל מה עבדתץ באימון הקודם ומה עליך לבצע באימון הנוכחי. כך שהיצמדות אובססיבית לתוכנית מקובעת היא קצת בעוכרינו . בהצלחה !!!

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ