עזרה עם תזונה

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

05/01/2014 | 21:11 | מאת: שבי

שלום רב אם אני רוצה להכין משקה אנרגיה טוב. האם חצי ליטר מיץ תפוזים + חצי ליטר מים ורבע כפית מלח זה משקה אנרגיה מתאים? תפוזים זה טוב? כי הוא טעים 2.האם תוספת של שייק חלבון (עם התזונה הרגילה) לאחר אימוני כוח ואירובי יחד, מתחילים לעלות במשקל? שאלה שלישית בקשר לאגוזים ושקדים, אומרים שהם שומנים? אבל איפה השמן פה? 1.מתי מומלץ לצרוך את השומנים הבריאים האלה? 3 שעות לפני אימון חדר כושר? או בחלון ההזדמנויות שאחרי האימון? והאם השומנים האלה משמינים ? כי אני חייב להשמין!!!! תודה רבה ופורום שלמדתי ממנו בלי הפסקה .ועדין לומד

שלום שבי, 1. אכן כדי להגיע לריכוז מתאים של פחמימות לספיגה מהירה במערכת העיכול כדאי למהול מיצי פירות ביחס של 1:1, תוספת של רבע כפית מלח לליטר משקה תאפשר להגיע לריכוז מלחים מותאם לספיגה מיטבית של מערכת העיכול. כדי לשפר את הטעם, אפשר להוסיף ממתיק מלאכותי, אני לא ממליץ במקרה הזה על סוכרלוז, כי הוא יכל לעקב מעט את הספיגה. 2. שיק חלבון אכן, יכל למנוע תהליכי פרוק שרירי לאחר אימון. 3. אגוזים ושקדים מכילים ערב רב של חומצות שומן בריאות והם יכולים לשמש כמוקור אנרגיה מצויין גם לצורך דיאטת השמנה. 100 גרם יכילו לערך 600 קלוריות.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ