שאלה

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

07/01/2014 | 21:45 | מאת: מישהו

אני כרגע נמצא בתקופת חיטוב(הורדת אחזו השומן) אני עשיתי תוכנית למשך 60 ימים כל יום הליכה מהירה שעה אחת. אחרי 20 יום מעלה לשעה ו 20 דקות ואחרי 20 יום מוריד פחמימות מארוחה אחת ביום. אנהי ממשיך לאכול כרגיל בתקופת החיטוב חץ ממתוקים שקיצצתי בצורה משמעותית. השאלה שלי היא כזאת: אני הבנתי שאפר לרדת רק חצי קילו שומן בשבוע נטו האם זה נכון? או שבמידה שאתה מקצץ עוד יותר בקלוריות ועושה עוד יותר ספורט אתה יכול לשרוף גם יותר מחצי קילו שומן בשבוע? הבנתי שאם אתה יורד יותר מזה אז זה נוזלים של הגוף ושרירים או שיש לך דרך לתת לי טיפ כיצד לזרז מעט את תהליך ההרזיה כדי שאוכל לרדת קילו שומן בשבוע. אני השמנתי ב -8 קילו בן 23 ואני פשוט עושה חיטוב לפני שאני נרשם למכון כושר(יש לי כבר רקע באימונים) פשוט השמנתי בשנתיים שלא התאמנתי בכלל. יש לך טיפ או יותר נכון האם זה שאני יאיץ את הגירעון הקלורי(על ידי ספורט) אני ישרוף יותר שומן נגיד קילו בשבוע?(רק שומן)? לדוגמא: במקום ללכת שעה ו 20 דקות ביום אני אחרי זה נגיד בערב אליך עוד שעה נוספת?

באופן עקרוני, ככל שהגירעון הקלורי גדול יותר, כך נאבד גם אחוז גדול יותר של מסת גוף יבש (שריר). ניתן להשיל גם יותר מחצי קילו של שומן בשבוע במהלך דיאטה, אבל זה נכון שאז יהיה קשה יותר לשמור על המסה השרירית. הדרך הטובה ביותר למנוע זאת היא להתאים את הצריכה הקלורית לערך חילוף החומרים היומי הבסיסי (BMR) וליצור גירעון קלורי כתוצאה מפעילות. אני ממליץ לשלב כבר בשלב הזה גם אימוני התנגדות, כדי לעודד תהליכי בנייה ולדכא את הפרוק של השריר.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ