פורום קרדיולוגיה בשיתוף בית-חולים אסותא

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - קרדיולוגיה וצנתורים
3188 הודעות
2787 תשובות מומחה
12/04/2009 | 13:39 | מאת: נמרוד

שלום, אובחם אצלי סינוס בריקרדיה 41 אנמנזה: בן 20 , חולה אסתמה, סינוס בריקרדיה 41 לפי cpr . אסימפטוטי עשיתי בדיקת הולטר שבה יצא: שקצב לב מינמלי היה 38 ב3:40 בבוקר. ומקסימלי 103. בצהריים בזמן מנוחה בעקרון אומרים שיש לי דופק 41. SVT : לא נצפתה . Pacs בודדות : רובן , סה''כ היו 4. לאחר מכן עשיתי בדיקת מאמץ שבה נרשם. הגיעה עד שלב 6ללא תלונות. ללא ישנויים למנהם . לסיכום מבחן מאמץ: שלילי. הרופא לב אמר לי שלאור התוצאות האלה. כנראה ככה זה יש לי לב בריא, וזה קורה בגוף של בן אדם צעיר שיש לו דופק נמוך כזה. אני לא ממש סומך על ההחלטה שלו, אז השאלות שלי הם: 1 . מה זה סינוס בריקרדיה 41? 2. יכול להיות שאני עושה ריצות פעם בשבוע ויהיה לי כזה דופק נמוך? 3. איזה בדיוקת ניתן עוד לעשות? 4. יש מצב שהלב שלי פשוט עובד ככה ? בדופק נמוך כזה? בלי שום בעיה בלב? תודה על התשובות !

19/05/2014 | 18:56 | מאת: sdkj

בדיקה

19/05/2014 | 18:57 | מאת: sdfsd

בדיקהכ

20/05/2014 | 09:45 | מאת: בדיקה

בדיקה של בדיקה

28/03/2009 | 14:05 | מאת: אביב

שלום אני בן 18 וחצי ובמשך 3 השנים האחרונות אני סובל מסחרחורות בעת שינוי תנוחה: שכיבה - לעמידה ישיבה לעמידה וכ'ו, סחרחורות אלו מתבטאות בחוסר שיווי משקל, איבוד חלקי של הראיה (אני רואה הכל מסביבי שחור) כאב קל בראש ותחושת חום. לפני מספר חודשים עברתי בדיקת טילט טסט שחזרה חיובית והקרדיולוג שמטפל בי הסביר לי שלחץ הדם שלי צונח בעת שינוי תנוחה וכתוצאה מכך נגרמים כל התסמינים שתיארתי, כמו כן הוא אמר לי להתחיל טיפול בכדור בשם פינדן 5 (מ"ג) במינון של כדור ליום (חצי כדור בבוקר וחצי כדור בערב) במשך 3 חודשים וטען שזה עשוי להקל על התסמינים . התחלתי לקחת את הכדור והוא עבד כמו קסם במשך תקופה של בערך שבוע עד עשרה ימים לא קיבלתי כלל סחרחורות , אך לאחר מכן המצב החל לחזור לקדמותו והכדור לא מנע את הסחרחורות ולאט לאט הן התחזקו. במהלך שלושת החודשים היה מצב שבו לא נטלתי כדורים במשך שבוע בגלל שהם אזלו לי ואז הסחרחורות שלי התחזקו, כשחזרתי להשתמש בהם אז שוב במשך יום יומיים לא קיבלתי כלל סחרחורות ואז שוב הכדור כאילו הפסיק להשפיע. סיפרתי את כל הדברים הללו לקרדיולוג המטפל בי וזה אמר לי שלדעתו הכדורים משפיעים כי כשהפסקתי להשתמש בהם הסחרחורות התחזקו והוא גם אמר שהגוף אינו יכול להתרגל לכדור הזה. הרופא המטפל בי הוא רופא טוב אבל אני לא מסכים עם הדברים שהוא אמר התחושה שלי היא שהכדורים אינם משפיעים כלל , אני עדיין סובל מסחרחורות וכעת שיודעים בדיוק מה הבעיה אני רוצה לפתור אותה , אשמח אם תוכלו להגיד לי מה אני יכול לעשות בנידון (לא יודע אם המידע הזה חשוב או לא אבל אני גבוה מאוד 194 ס"מ) בתודה מראש אביב

20/05/2014 | 09:50 | מאת: טסטר

בדיקה נוספת

20/05/2014 | 09:52 | מאת: בדיקה נוספת

בדישדחלי

28/03/2009 | 14:02 | מאת: אביב

שלום אני בן 18 וחצי ובמשך 3 השנים האחרונות אני סובל מסחרחורות בעת שינוי תנוחה: שכיבה - לעמידה ישיבה לעמידה וכ'ו, סחרחורות אלו מתבטאות בחוסר שיווי משקל, איבוד חלקי של הראיה (אני רואה הכל מסביבי שחור) כאב קל בראש ותחושת חום. לפני מספר חודשים עברתי בדיקת טילט טסט שחזרה חיובית והקרדיולוג שמטפל בי הסביר לי שלחץ הדם שלי צונח בעת שינוי תנוחה וכתוצאה מכך נגרמים כל התסמינים שתיארתי, כמו כן הוא אמר לי להתחיל טיפול בכדור בשם פינדן 5 (מ"ג) במינון של כדור ליום (חצי כדור בבוקר וחצי כדור בערב) במשך 3 חודשים וטען שזה עשוי להקל על התסמינים . התחלתי לקחת את הכדור והוא עבד כמו קסם במשך תקופה של בערך שבוע עד עשרה ימים לא קיבלתי כלל סחרחורות , אך לאחר מכן המצב החל לחזור לקדמותו והכדור לא מנע את הסחרחורות ולאט לאט הן התחזקו. במהלך שלושת החודשים היה מצב שבו לא נטלתי כדורים במשך שבוע בגלל שהם אזלו לי ואז הסחרחורות שלי התחזקו, כשחזרתי להשתמש בהם אז שוב במשך יום יומיים לא קיבלתי כלל סחרחורות ואז שוב הכדור כאילו הפסיק להשפיע. סיפרתי את כל הדברים הללו לקרדיולוג המטפל בי וזה אמר לי שלדעתו הכדורים משפיעים כי כשהפסקתי להשתמש בהם הסחרחורות התחזקו והוא גם אמר שהגוף אינו יכול להתרגל לכדור הזה. הרופא המטפל בי הוא רופא טוב אבל אני לא מסכים עם הדברים שהוא אמר התחושה שלי היא שהכדורים אינם משפיעים כלל , אני עדיין סובל מסחרחורות וכעת שיודעים בדיוק מה הבעיה אני רוצה לפתור אותה , אשמח אם תוכלו להגיד לי מה אני יכול לעשות בנידון (לא יודע אם המידע הזה חשוב או לא אבל אני גבוה מאוד 194 ס"מ) בתודה מראש אביב

19/05/2014 | 18:50 | מאת: גדכ

בדיקה

20/05/2014 | 10:03 | מאת: sdf

sdffsdsdf

26/03/2009 | 20:03 | מאת: זאב

שלום אני בן 37 בזמן האחרון אני קצת בלחץ בגלל כל מיני דברים שקרו במשפחה רשמו שחדר שמאלי תקין גלובלית 60% LVEF אין לראות דיספונקציה אזורית הCS מורחב יכול להתאים Persistent lt SVC התרחבות של הסינוסים האאורטליים כדי 4.2 סמ,אאורטה עולה מ2.9 סמ קוטר האאורטה 2.9 סמ וממדים ותפקוד של חדר ימין תקינים אני אחשיו יותר בלחץ בגלל התשובה,האם אני צריך לדאוג,רופא המשפחה אמר לי ללכת לקרדיולוג האם עלי לדאוג תודה

22/03/2009 | 20:06 | מאת: ניקול

שלום אני בת 26.יש לי VSD(חור קטן בלב) זה משהו שנולדתי איתו ואני חיה איתו ללא בעיה זה לא משפיע עלי אין לי מגבלות ואני לא לוקחת תרופות קבועות או משהו כזה בשביל זה.רציתי לדעת-אם אני עוברת טיפול פוטותרפי או טיפול פוטודינמי אם זה מסוכן ללב או משהו? אשמח לתשובות

20/03/2009 | 12:38 | מאת: חקמ

בסיכום בדיקת אקו שערכתי נכתב: חדר שמאלי בגודל תקין, דפנותיו אינן מעובות תפקודו הסיסטולי תקין והרפייתו לקויה. חדר ימין בגודל ותפקוד תקין. פרוזדורים בגודל תקין, אם כי השמאלי גבולי. מבנה המסתמים תקין, פתיחתם תקינה. זרימותת תקינה ע"פ המסתמים, ללא עדות לדלף דרכם. לחץ דם ריאתי נמדד תקין, (27 ממ"כ כולל RAP). אודה לך באם תוכל להסביר את משמעות הסיכום. כיצד ניתן לרפא זאת?

20/03/2009 | 12:07 | מאת: חקמ

בסיכום בדיקת אקו שערכתי נכתב: חדר שמאלי בגודל תקין, דפנותיו אינן מעובות תפקודו הסיסטולי תקין והרפייתו לקויה. חדר ימין בגודל ותפקוד תקין. פרוזדורים בגודל תקין, אם כי השמאלי גבולי. מבנה המסתמים תקין, פתיחתם תקינה. זרימותת תקינה ע"פ המסתמים, ללא עדות לדלף דרכם. לחץ דם ריאתי נמדד תקין, (27 ממ"כ כולל RAP). אודה לך באם תוכל להסביר את משמעות הסיכום. כיצד ניתן לרפא זאת?

שלום רב, הנני בת 39 מאמנת כושר, לשעבר (לא עוסקת בתחום מזה 4 שנים) גרה בחו"ל יש לי שני ילדים. לאחרונה חזרתי להתאמן לאחר תקופה ארוכה שלא התאמנתי בכלל.אציין רק שבמקום בו אני גרה אנו הולכים די הרבה ברגל כך שזה לא שהפסקתי פעילות לחלוטין. לאחר כשבועיים של אימונים כ4 פעמים בשבוע מתונים ( מאמץ אירובי 65-70%) התחלתי להרגיש תופעה מוזרה( שהייתה לי בעבר אך לא ייחסו לה חשיבות אפיל קראו לזה בשם שאני לא זוכרת ), דופק או פעימה "נוספת" היא אינה גורמת לדופק מהיר רק פעימה מוזרה כזאת שיכולה להיות כך כמה פעמים במשך היום. השבוע לא התאמנתי והתופעה הזו נעלמה. (הערה - בתקופה של האימונים היה לי כנראה זיהום במעיים לא רציני אך גרם לשילשולים ,הקפדתי על תזונה המכילה פוטסיום ונוזלים.) מה זה יכול להיות ? זה די מלחיץ אותי אני אפילו חוששת לחזור להתאמן :( אשמח לקבל את עצתך המשך יום נפלא נ.ב קבעתי תור לקרדיולוג כך שאין צורך לענות לי להגיע לרופא :))

dfsdfdsd

04/01/2009 | 21:41 | מאת: מיכל

לפני כ שלוש שנים עברתי ניתוח לתיקון המסתם האורטאלי. לאחרונה הרגשתי מעין קוצר נשימה. עברתי אקג ואין שינוי מפעמיםם אחרונות. מה זה אומר הקוצר נשימה והאם עליי להבדק באופן אחר? כמו כן האם אפשרי לקחת Q10? תודה

29/12/2008 | 01:30 | מאת: רוני

שלום, במהלך גיוסי לצבא התגלה אצלי רשרוש בלב נשלחתי פעמיים לבדיקות מאמץ שיצאו תקינות וגם הפרופיל שלי נשאר 97, אציין שזה היה לפניי 20 לערך. מאז לא נבדקתי בנושא,שאלתי היא האם עליי לבצע בדיקות /מעקב צמוד יותר מאדם "רגיל" או שאין מה להתרגש מכך יש לציין שלא עברתי בדיקה מאז.

25/12/2008 | 07:13 | מאת: מישל

שלום לך פרופ" פוקס שמי מישל ואני בן 28 מזה שנה וחצי אני סובל מדפיקות לב חזקות ומהירות במיוחד בשינה ועוד דבר שמציק לי זה שאני מסתכל על החזה החזה קופץ וזה מפחיד לפני 8 חודשים עשיתי בדיקות 1.בדיקות דם תקינות פרט לויטמין בי 12 קצת נמוך 2.בלוטת התריס תקינה 3.הולטר לחץ דם-ממצא ל"ד קצת גבוה נוטל כדור לופרסור-אורוס 95 אחת ליום 1.מה הממצאים בבדיקה זו (אקו-דופלר) אאורטה עולה: 26 ממ שורש האאורטה: 25 ממ פרוזדור שמאלי-M-MODE : ממ 37 חדר ימני: 24 ממ רוחב חדר שמאלי בזמן סיסטולה: 30 ממ רוחב חדר שמאלי בזמן דיאסטולה: 44 ממ עובי המחיצה הבין-חדריות: 10 ממ עובי דופן אחורית: 10 ממ המסתם המיטרלי: תקין המסתם האאורטלי: תקין פתיחת המסתם האאורטלי: 19 ממ מסתם טריקווספידלי: תקין מסתם פולמונרי: תקין תוצאות בדיקת דופלר: CALCULATED PEAK VELOCITY ACROSS THE AORTIC VALVE 1.5 m/sec מה אומר המשפט הזה? לסכום:בדיקת אקו-דופלר-קרדיוגרפיה הראתה: NORMAL SYSTOLIC LVF NORMAL SIZE OF CARDIAC CHAMBERS NORMAL PAP תוצאות הולטר: NSR, AVERAGH H-86 BPM , MAX HR-152 BPM , MIN HR-54 BPM. VERY RARE SINGLE APB's. VERY RARE SINGLE MULTIFOCAL VPB's NO BLOCKS האם זה תקין? תוצאות בדיקת מאמץ: תקין-פרט לכושר ירוד אבקש ממך לעזור לי בפיענוח הבדיקות ולמרות התוצאות הללו אני עדיין מרגיש את דפיקות הלב החזקות מהירות הדפיקות ירדה קצת עקב הטיפול בלופרסור האם לאור הזמן שעבר צריך לחזור על בדיקות אלו? כי אנני יודע מה לעשות הדופק מציק וזה לא נותן לי לחיות בשקט בבקשה ממך תן לי את עזרתך בתודה מראש מישל ושיהיה לך חג שמח

24/12/2008 | 13:32 | מאת: ל.י

לא להחמיץ - דיווח ב-11 בבוקר בתכנית הבריאות יום טוב

20/05/2014 | 09:56 | מאת: בדיקה נוספת

בלדגחדגל

23/12/2008 | 16:39 | מאת: nicola

היסטוריה רפואית בקצרה. ב-12.08.06 אוטם בשריר הלב ובעקבותיו ניתוח של שלושה מעקפים. כעבור ארבעה חודשים אישפוז מחשד לדיסקציה אאורטלית . בסי.טי נשללה דיסקציה, נמצא טרומבוס מוראלי קטן. כעבור ארבעה חודשים בוצא סי.טי אנג'יו - קרדיאק גייטינג בו הטרומבוס נמצא שטוח וככל הנראה מאורגן . כל בדיקות הארגומטריה, מיפוי לב, אקו לב מאז ועד היום היו תקינים . אני סובל ממחלת כלי דם פריפריים (היתה לי בשנת 2001 סתימה עורקית ברגל שמאל ) סכרת ,כולסטרול, מחלת בכטרב . מטופל בקרטיה, קרדילוק(חצי כדור- 1.25 ) טריטייס 1.25 , סימוביל (אשר ישונה בקרוב לליפיטור) לוסק , וגלוקופאז' .אני מאוזן פחות או יותר מבחינת בדיקות דם . ל.ד.ל בממוצע 85 בדיקת המוגלובין מסוכרר בין 5.9 ל- 6.8 . שאלתי היא : לאחר כשנתיים וחצי אחרי הניתוח , איזו בדיקה כדי לעשות באופן פרטי או האם קיים מכון עם סי.טי משוכלל יותר מהקיים דרך קופות החולים. אני מודע לזה שהקופות נותות לחסוך בבדיקות. היות ואין לי בעיה של תשלום בדיקות באופן פרטי אשמח אם תמליץ לי על בדיקה משופרת לבחינת מצב העורקים כיום . אני פונה אליך היות ואני לא שוכח שבשנת 2001 היה לי את האירוע ברגל ולמרות שהתחלתי לשמור מכל הבחינות ,זה לא מנה את אוטם השריר והניתוח בעקבותיו .זו הסיבה שאני חושש למצבי אפילו אם בדיקותי תקינות .אשמח לתשובתך .

23/12/2008 | 10:38 | מאת: אמיר

שלום פרופ' פוקס, שמיר אמיר זיו וביקרתי אצלך בקליניקהלפני כחודש לצורך התייעצות אחרי שהיו לי מספר פעמים התקפים של דופק מהיר ( בסביבות 150) במנוחה ובלי שום סיבה נראית לעין. הגעתי אליך אחרי שעשיתי מספר בדיקות כגון: אקו, בדיקת מאמץ, אקו אחרי בדיקת מאמץ והולטר. לא היו ממצאים בבדיקות והוסבר לי שיכול להיות שחוויתי התקפי חרדה, מאז אני בחרדה מתמדת לעליה בדופק ופוחד להתאמן, בשיחת ייעוץ בינינו עיינת בבדיקות והמלצת לי לחזור להתאמן בהדרגתיות ולפנות לייעוץ פסיכולוגי ללא צורך בטיפול תרופתי. היום סוף סוף חזרתי בחששות מרובים למכון כושר. הבעיה היא שבגלל שאני חרד אני מתחיל את האימון בדופק 120 וכבר לאחר מספר דקות על ההליכון במהירות של 4.5 קמ"ש אני בדופק 150, לאחר כ-10 דקות במהירות 5 קמ"ש אני בדופק 165-170 ואז אני עוצר בגלל שאני חושש להמשיך. עלי לציין שחוץ מהדופק המהיר והפחדים הרגשתי הפיזית טובה. האם יש חשש מהמשך אימון כאשר התחלת הדופק שלי גבוהה ועליתו מהירה, אני מאוד רוצה לחזור להתאמן אך מאוד חושש.

22/12/2008 | 21:22 | מאת: אישה

בת 55, בחודשים האחרונים היו לי הפרעת קצב- פעימות מוקדמות (ראו גם בהולטר לב), קיבלתי דרלין 5 מ"ג פעמיים ביום חודש ימים. למרבה הפלא נרגעו הרוחות, אני כבר לא מרגישה את הקפיצות האלו בלב. יש מן רוגע, ולעיתים רחוקות מאד מאז, מרגישה פעימות מוקדמות חלשות. האם יתכן שיכולים לראות בהולטר חוזר עדיין הפרעות קצב למרות שאני לא מרגישה אותן ??, האם הדרלין שלקחתי ריפא לי לחלוטין אל ההפרעות קצב ויותר זה לא יחזור??. הקרדיולוג ביקש שאחזור על הולטר לב וארגומטריה בעוד חודש ימים. מה דעתך ותודה רבה.

21/12/2008 | 17:50 | מאת: גאיה

שלום ד"ר , אני בת 42 ,ברקע MVP פלוס MR קל. כשאני הולכת על ההליכון הביתי אני מתחילה בדופק 70 במהירות של 3 ק"מש לפי המד אני ב188 דופק כשאני יורדת מיד ובודקת במד לחץ דם ביתי הדופק שמופיע 90 . בבדיקה ידנית הדופק זהה למדל"ד . כשבעלי עולה על ההליכון המדדים שלו תקינים לחלוטין. האם תרחיש כזה יכול להיות ? האם יש מצב שהליכון מרגיש אותי ואותו אחרת. האם אלו סימנים של הפרעות קצב? במד לחץ הדם מופיע לחץ דם תקין לפעילות 140/90 יש מצב של דופק 188 בלחץ דם כזה? בקיצור אני בהיסטריה...כי אני יודעת שאני לא בכושר ואין לי סיבולת לב ריאה אבל עד כדי כך? אגב הדופק שלי במנוחה תמיד תקין. תודה

16/12/2008 | 11:30 | מאת: אילנה

אני צריכה לבצע מחר את הצנתור מזה מספר ימים אני מצוננת עם גודש באף ללא חום האם לדעתך יבצעו את זה במצב זה תודה .

20/05/2014 | 10:02 | מאת: באאד

Test only

16/12/2008 | 10:02 | מאת: אלכס

שלום רב .אני בן 48 קיבלתי תוצאות הולטר: קצב בסיסי:סינוס שנע בין 53 ל-125 לדקה-ממוצע 76 הפרעות קצב חדרתיות VPB,S לא שכיחים ממוקד אחדף,ממוצע ל שעה-10,מקסימום-42 מעט בצורת BIGEMINY,TRIGEMINY COUPLETS VPB,S-2 הפרעות קצב על חדריות APB,S בודדים-6 מה זה אומר?מה מומלץ לעשות? תודה מראש

15/12/2008 | 16:02 | מאת: אמא

שלום, בני בן 17 ביצע בדיקת הולטר, אשמח להסברים לגבי הבדיקה: - משך הבדיקה 24 שעות, ברקע COMPLETE AV BLOCK. קצב סינוס, מהירות מינימלית 33, מהירות מקסימלית 88, מהירות ממוצעת 46. הפרעות קצב חדריות - נצפו סה"כ 6 VPC'S במשך הבדיקה. הפרעות קצב חדריות APC'S לא נצפו הפרעות הולכה: נצפה קצב COMPLETE A-V BLOCK עם מרווחי TOR עד 3.3 שניות. ה-IDIONODAL RHYTHM מהירותו סביב 30-40 לדקה, אך נעשית בעת מאמץ עד 100 לדקה. שינויים משמעותיים בקטע ST: נצפו היפוכי גלי T. מה משמעות הממצאים האלו? תודה!

14/12/2008 | 20:49 | מאת: טלי

שלום, אני בת 27 ולאחרונה אובחנתי עם מחלת האשימוטו (מסתבר שכבר סבלתי מזה שנים ללא ידיעתי).ה TSH שלי היה 14 וה T3/T4 תקינים. התחילו אותי עם מינון של 50/25מ"ג אלטרוקסין לסירוגין וה TSH ירד ל 3. הבעיה שהלב שלי התחיל ממש להפריע וזה רק החמיר (למרות שה TSH לא ירד לנמוך מידי--3!) לכן עשיתי הפסקה לשבועיים ואז התחלתי מינון קטן מאוד של 25 מ"ג כל יומיים (יום 25 ויום כלום) אך מהר מאוד הלב שלי חזר לפירפורים ודפיקות מהירות. מה אפשר לעשות במקרה כזה שגם מינון מאוד נמוך של אלטרוקסין לא טוב לי למרוטת שה TSH לא נמוך מידי עם מינון זה..?

14/12/2008 | 18:57 | מאת: מיכאל

פי ב עניבבנוח הולטר לב ניצפוvpc s משני מוקדים ניצפו קטעי ביגמניה ניצפו 43 apcs

14/12/2008 | 16:07 | מאת: רועי

אני בן 28 בחור בריא עד לא מזמן לפחות ככה אני חושב הייתי משחק כדורגל באופן חצי מקצועי זאת אומרת עסקתי הרבה בספורט עד לפני שנה התחיל לי תופעה של פעימות מוקדמות קראתי על זה וקראתי על זה אני יכול להיות קרדיולוג כבר מרוב פורומים אבל עדיין מעולם לא שאלתי כי התשובות על זה הרגיעו אותי עד שנישברתי כי לדעתי זה מעבר לזה כבר אני מרגיש בין 15 לעשרים פעימות מוקדמות רצופות שמלוות בכאב ראש וזרם קל באזור הלב ממש קל אני רציני כתוצאה מכך שמנתי ומאוד כי הפסקתי לעסוק בספורט מהפחד אני עומד להיתחתן ובמקום שהחתונה תהיה בראש מעייני אני חושב כל היום על זה יש לציין בדיקת ארגומטריה יצאה תקינה אבל תקינה בלי ניצפו ובלי ירידות פשוט תקינה לחלוטין אקג פעמיים תקינים לחלוטין אבל הבעיה שהפעימות המוקדמות תמיד לא הופיעו לי במהלך הבדיקה אני חושש מאוד ומפחד אני אומר לך שהייתי ספורטי גולש משחק כדוגל שוחה כדורסל מה לאאאא עכשיו כלום הייתי שוקל 73 וכיום אני 89 אני אובד עצות תעזור לי בבקשה אני מיואש כבר ולא יודע מה לעשות

14/12/2008 | 15:39 | מאת: עדי ו

בס"ד ללא פלפרופ פוקס שלום רב אני בת 27 בראיה בדרך כלל כפי שציינתי בשאלותי הקודמות סובלת מחרדות מטופלת בקלונקס כתבתי לך בעברך על דופק מהיר מאוד והיום הייתה לי תופעה מלחיצה מאוד ישבתי בספה וקמתי מהר מאוד כדי להרים משהו שנפל אז הרגשתי דופק מאוד מהיר לא רגיל אז עשיתי את הפעולה הזו שוב אז מדדתי דופק היה מהיר מאוד מאוד 176 סדיר וא ישבתי ומדדתי היה 100 ובעמידה היה 120 בגלל שראיתי את הדופק המהיר הזה שלעולם לא היה לי כזה מהיר נחנסתי ללחץ וחרדה הגוף שלי רעד ואני מרגישה קצת סחרחורות ואני יודעת שזה מהלחץ יש לציין שאני עושה לפחות פעמיים בשבוע הליכה מהיר כשעה וחצי ומודדת דופק בסיום הפעילות הוא 100 לפעמים 120 לא יותר במנוחה עכשיו הדופק שלי הוא 96 ויש לי קצת כאבי ראש . יש עוד דבר לציין שבהריון לפני כשנה וחצי סבלתי מפלפיטציות דופק במנוחה 147 ובמר"מ התגלה PR קצר פעמיים ואחרי שעה במיון לא נמצא כל PRקצר עשיתי לפני כשנה וחצי גם הולטר אקג 24 ש' וגם אקו לב תקין ברוך השם כלתקין ועשיתי לפני 3 חודשים הולטר 48 ש' לתענתי דופק 140 ונאמר לי שהוא תקין.ללא כל בעיה. שאלתי היא כזו מה יכול להיות הגורם לדופק 176 בפעילות גופנית ממש קטנה מלהתקופף???? אחרי מס' דקות מדדתי היה לי 140 שעשיתי את אותה הפעילות שוב . האם דופק כזה מסכן חייים יכול לגרום לדום לב ???? מה זה יכול לעשות???? האם זה בעית לב ??? כפי שציינתי הדופק היה 176 אבל סדיר. בתודה עדי

שלום רב, לפני זמן מה פורסם בעיתון כתבה מקיפה, ובה המלצות על תרופות שמומלץ להחזיק בבית. בין היתר, הזכירו שם אספירין במינון של 300 מ"ג, שאותו יש ליטול במקרה של תעוקה בחזה, וזאת עד שיגיע צוות רפואי. לפי אותה המלצה יש למצוץ את טבלית האספירין. כשהייתי בבית מרקחת, קניתי אספירין במינון 325 מ"ג, אולם טבליות אלה נועדו לבליעה בלבד (עם כוס מים) השאלות שלי הם כדלקמן: 1.האם אכן כדאי ליטול כדור אספירין כזה, כאמור במקרה של תעוקה בחזה, ועד להגעת רופא, או שעדיף לא ליטול שום דבר, ולחכות לבדיקת הרופא? 2.האם ניתן למצוץ גם טבליות לבליעה במקרה חירום כמוזכר כאן, או שחייבים להצטייד בטבליות שנועדו למציצה/לעיסה? תודה רבה!

בדיקה

גמישות עורקים וקרישי דם סימנים מניעה ובדיקה כלכמה זמן אקו לאדם בריא 1. איך בודקים רמת גמישות עורקים ורמת ההסתידות בהם ? בדיקות דם? אולטרה סאונד? באופן עקיף דרך מבחני מאמץ? 2. אולי אותה שאלה: איך בודקים אם יש קריש דם שמסתובב לו במערכת כלי הדם והאם ניתן לעשות משהו בענין? 3. לאדם בריא בן 62 -- כל כמה זמן מומלץ לעשות אקו? אני שואל את השאלות הללו כי חבר שלי בן 60 רזה ספורטאי ומקפיד על מזונו ( כמוני) הרגיש לחץ בחזה ובבדיקות מצאו לו חסימות בצינורות דם ועשו לו צינתור. בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

יש מספר בדיקות שנועדו להעריך את הסכוי שאחד או יותר מעורקי הלב מכיל הצרות משמעותית. הבדיקה הראונה היא מבחן מאמץ. במידה ויש חשד ניתן לבצע בדיקות נוספות כגות מפוי לב. הדמייה של עורקי הלב ניתן לבצע גם ב CT ספציפי. על מנת לייעץ לך כדאי לפנות לרופא מטפל ולהעריך את הסיכון שלך באופן כללי ולהנחות אותך לגבי בדיקות תודה

20/05/2014 | 10:04 | מאת: sdfsdf

sdffsdsdf

11/12/2008 | 09:15 | מאת: איזה מין פורום זה???

08/12/2008 | 14:27 | מאת: אייל

שלום . בן 36 בריא ספורטאי (5 אימוני אירובי מגוונים ריצה אופניים ואימוני כח ) משקל 87 גובה 184 ס"מ לוקח כדור להורדת כולסטרול 20 מ"ג. ובנוסף אומגה 3 פעמיים ביום. בבדיקות רמת ולסטרול נעה סביב 175-195MG HDL . HDL -53 LDL -101 . רמות טריגלצרידים נעות סביב 80-120 בד"כ. סוכר 87. בבדיקה האחרונה עלו רמת הטריגלצרידים ל 202 והכוסטרול 195. מה משמעות הדבר? כיצד ניתן להסביר שינויי זה בטריגלצרידים? האם רמות הכולסטרול עם הכדור הם בגדר הנורמה ? תודה.

הכדור אותות אתה נוטל אינו משפיע על רמת הטריגליצרידים. הוא מוריד רמת LDL ויכול לעיתים לעלות במעט רמת HDL הורדת טריגליצרידים יכולה להעשות בצורה יעילה ע"י שנוי דיאטטי תודה

07/12/2008 | 07:18 | מאת: רונן

שלום לך, אני לא רופא אלא "פציינט" . למיטב ידיעתי הדלה , לחץ דם עלול להיות סימן לכך שצנרת הדם שלך או צרה או שיש עליה בנייה כזו או אחרת. לפיכך קיימת סכנת סתימה יותר מסיבית שתגרום להתקף לב או פגיעה במקום אחר. לכן , ההגיון הפשוט שלי אומר שעלייך להמשיך בקרטייה ולא להפסיק על דעת עצמך. ואני לא מבין מה האסון הגדול לקחת קרטייה. בברכה, רונן

03/12/2008 | 22:03 | מאת: לאה

אני בת 60 נוטלת מזה שנה כדור קרטייה ליום וליפיטור 40 מ"ג . יש לציין כי אני סובלת מלחץ דם ואין לי רקע של בעיות בלב . שאלתי: 1. לשם מה אני צריכה לקחת קרטייה והאם אפשר להפסיק ? 2,האם התרופה מסוכנת ו\או יש השלכות ? 3, למי ניתנת התרופה ,אני חוששת שאין לי צורך בה ? אני לא יודעת מה עליי לעשות ??? מחכה לתשובה תודה לאה

ההתוויה ללקיחת אספירין במטופל שלא עבר ארוע לבבי ושלא ידוע על בעיית כלי דם תלוייה בסיכון לארוע כזה.ניתן לחשב את הסיכון לפי גורמי סיכון כגון יל"ד והיפרליפידמיה (על פי הערכים שיש). כמו כן יש להעריך האם יש סיכון מוגבר לדמם והאם יש בעייה. באם אין לך התוויות נגד יש מקוםלהמשך הטיפול תודה

02/12/2008 | 19:08 | מאת: עופר

בבדיקה אקו מהיום ההממצאים כלדכמן: ממצאים עיקריים באקו במנוחה גודל ותפקוד תקינים של חדרי הלב 39/23 LV עדות להיפרטרופיה גבולי 12/11 מ"מ מבנה ותפקוד המסתמים ללא ההפרעה משמעותית הודגמה מסה גדולה בתוך העליה הימנית שטחה 21 סמ"ר המסה אינה מובילית עם מספר מוקדים מסוידים המסה גורמת למפל לחצים מוגבר על פי המסתם התרוקוספידלי 17/5.5 ממ"ק כמו כן בהמשכיות למסה רקמה החוסמת כמעט לחלוטין IVC רוחבו 37 מ"מ הודגמא מיימת תפליט פריקדרלי קטנה לסיכום ככל הנראה גידול החודר לתוך IVO עליה ימנית מיכוון שנושא נפל עלינו כרעם ביום בהיר אשמח לקבל תשובה טיפה יותר מופשטת עם המלצות לאן להמשיך דרכי טיפול ואפשרויות החלמה דחוף ביותר

לקריאה נוספת והעמקה

המידע אינו רב...כדאי לפנות בדחיפות לרופא המטפל ולבצע CT של החזה והבטן. לעיתים גידול כזה מקורו בכליה ואז הטפול מרוכז ע"י האורולוגים תודה

בהמשך לתכנית ששודרה בערוץ 10 http://polydna.co.il/media1.htm ? ? ?

לא צפיתי בתוכנית כל שאיני יודע במה מדובר תודה

29/11/2008 | 17:40 | מאת: אלי

שלום ותודה מראש, מבקש לדעת האם תרופת קלונקס (להרגעה) עלולה להשפיעה על אנשים עם פגיעה אורגנית בצורה הפוכה? כוונתי לחוסר רגיעה,התפרצויות זעם!!! חשוב לי לדעת . תודה אלי

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי להתיעעץ עם הרופא לגבי הפסקת התרופה או הוספת כדור אחר תודה

29/11/2008 | 16:06 | מאת: לימור

בת 33, בחודשים האחרונים אני מרגישה שכשאני עולה במדרגות (אני גרה קומה 3 ללא מעלית) אני מתשנפת מאד, הנשימה מאד כבדה וקשה לי לנשום נשימות עמוקות.(הנשימות קצרות מאד ואני לא מסוגלת לנשום נשימה ארוכה מבלי להתנשף) . בימים האחרונים הדבר קורה לי גם בהליכה של מס' דק במישור. אני די מודאגת שכן שני הוריי חולי לב. אמי לקתה לראשונה בהתקף לב בגיל 30... לציין כי במידה ואני הולכת במישור מס' דק' ומדברת בנייד אני מתקשה מאד בנישמה שלא נדבר על עליה במדרגות ודיבור בטלפון.. לצערי אני לא עושה ספורט כלל, וחשבתי שייתכן כי מדובר בסיבולת לב חלשה.. חשבתי להתחיל לעשות הליכות על מנת לשפר את סיבולת לב ריאה שלי, האם לנסות לבצע הליכות למרות שאני מתשנפת או עליי לבדוק קודם שאין חלילה בעיה כלשהי בלב? אילו בדיקות כדאי לעבור? תודה

28/11/2008 | 11:58 | מאת: דויד

ד"ר שלום רב: הנני בן 37 בריא, עשיתי היום בדיקת אקו לב עקב כך שלאחר פעילות גופנית של כמה שעות לוקח ללב שלי לחזור לדופק 80 גם כן 3 או 4 שעות... לפני כחודש ימים עשיתי גם בדיקת מאמץ (ארגומטריה) שתוצאותיה היו תקינות לחלוטין. כמו כן בדיקת האקו לב שעשיתי היום יצאה תקינה לחלוטין כולל הגדלים של כל האיברים שנבדקים בבדיקה זו כגון חדרים עליות וכו'... הרופא גם ציין בפניי שתוצאות הבדיקה הם הכי טובות שיכולות להיות (כך הוא התבטא)... אך כאשר באתי הבייתה ראיתי שליד המילה "דופלר" של מסתם מיטרלי ו\או אאורטלי רשום: "הודגמה אי ספיקה מזערית (פיזיולוגית)", ברצוני לדעת מה זה אומר כי כאמור הרופא אמר שהבדיקה יצאה תקינה לחלוטין... תודה, דויד

26/11/2008 | 12:30 | מאת: מרגלית

רצתי לדעת אם מותר לקחת פלויקס במשך 8 שנים רצופות

25/11/2008 | 22:09 | מאת: עמוס

שלום לרופאים, האם ריתמקס משפיע על הדופק? אני בן 74, מקבל טיפול תרופתי לוויסות לחץ הדם וקצב הלב, כבר מספר שנים. בעקבות פרפור שלישי, לפני שנה, קבע לי הקארדיולוג שימוש בריתמקס 300 מ"ג ליום. לאחר מעקב בהולטר לב, העלה הקארדיולוג את מינון הריתמקס ל-450 מ"ג(לפני 6 חדשים). לעיתים רחוקות יורד הדופק שלי בערב לערכים של 47, 48. רופא המשפחה הציע להפחית את מינון הריתמקס ל- 300 מ"ג. מה דעתכם? האם זה אמור להעלות קצת את הדופק? התרופות שאני נוטל כיום הן: בבוקר 300 מ"ג ריתמקס, 50 מ"ג לוטן, 325 מ"ג אספירין. בערב: 5 מ"ג אמלו, 150 מ"ג ריתמקס. לפי עצת רופא המשפחה אני אמור להפחית את מינון הריתמקס בבוקר ל-150 מ"ג. בתודה ובברכה, עמוס

24/11/2008 | 13:42 | מאת: גילי אביב

שלום לפרופסור שמואל פוקס, תודה מראש. שאלה מורכבת!!! אני בת 67 , מזה כ-5 שנים סובלת מהפרעות קצב ,פירפור פרוזדורים( בעיקר פעימות מוקדמות) בעבר 2 ארועים מוחיים קלים וקצרים , טופלתי בריטמקס כעבור3 שנים נגרם לי בלוק (חסימה) לאחר אישפוז התחלתי קומדין וקרדילוג 1,25 .מאז עברו שוב 3 שנים ושוב הקרדילוג במנון הקטן השפיע והוריד את הדופק ל-40 -50 ,הופסק הקרדילוג ונשקלה אפשרות לקוצב לב! בנתיים בדיקת דופלר קרוטיס-50% גם ברגליים! הומלץ להתחבר ללופריקורדר,תוצאות: הפרעות פרוזדוריות פעימות מוקדמות,חדריות בודדות, עם מעט פירפור,ארועים בודדים של דופק עד 150 -200 לדקה,תמיד הסינוס חוזר לרגיל!!! בנתיים עברתי בדיקת קולונוסקופיה וירטואלית נמצא גוש פוליפ2,5 בכפף התחול,עכשיו מועמדת להוצאת הגוש בקולונוסקופיה אנדוסקופית,בהתיעצות עם קרדיולוג המליץ להפסיק קומדין שבוע לפני הקולונוסקופיה!!! המליץ לקחת טמבוקור,לשאלתי מה מה עלי לקבל במקום הקומדין? אמר שהטמבוקור ייסיע להפרעות שיש לי !!!בנתיים חזרתי לקבל קרדילוג לסרוגין לא באופן קבוע רק שהדופק מעל 75 . מה שבעצם מטריד אותי להפסיק הקומדין בלי תרופה חלופית!!! זה לא נשמע רציני לצערי,(אולי אני טועה?) גם לאור התאור שציינתי ייתכן שאצטרך לעבור הבדיקה במסגרת אישפוז .רופא משפחה המליץ לפנות לייעוץ קרדיולגי נוסף לשאלותיי! מתצלת על אורך ההודעה מבקשת סליחה. אודה על התיחסותך פרופסור נכבד . גילי.

לקריאה נוספת והעמקה

ניתן להפסיק קומדין ללא לקיחת תחליף לקראת פרוצדורה או ניתוח בתנאי שהסיכון לאורע של קריש דם נמוך. במידה ולא היו ארועים כאלה בעבר, תפקוד הלב תקין ואין מסתם תותב , ניתן להפסיק (מספיק 5 ימים) ללא מתן תחליף.מתן טמבוקור אינו משפיע על השמוש בקומדין. מציע לא לשלב בשלב זה טמבוקור וקרדילוק יש כמובן להתייעץ עם הרופא המטפל המכיר אותך. תודה

16/12/2008 | 13:00 | מאת: גילי

פרופ' נכבד תודה על תשובתך לגבי,קומדין לפני קולונוסקופיה. שאלה נוספת ברשותך: האם מותר בעיקרון לקבל אומגה 3 כשמטופלים בקומדין?אשמח לקבל את תשובתך,תודה ויום טוב.גילי.

24/11/2008 | 12:46 | מאת: ...

http://www.articles.co.il/article/28840/%D7%9E%D7%94%20%D7%91%D7%90%D7%9E%D7%AA%20%D7%92%D7%95%D7%A8%D7%9D%20%D7%9C%D7%9E%D7%A8%D7%91%D7%99%D7%AA%20%D7%9E%D7%99%D7%A7%D7%A8%D7%99%20%D7%94%D7%A1%D7%A8%D7%98%D7%9F

23/11/2008 | 11:35 | מאת: yyves

אני אחרי ניתוח 3 מעקפים (לפני שנתיים ורבע) במצב תקין . סובל גם מטרשת עורקים, כולסטרול גבוה וסכרת (בין 145- 160 ומסוכרר בין 5.9 ל-6.4 ) לא לוקח תרופה לסכרת בעצת הקרדיולוגים שלי . נותל תרופות כדלקמן: קרטיה , לוסק , טריטייס 1.25 , סימוביל 40 וקרדילוק (חצי כדור 1.25 ) . ביומיים האחרונים מרגיש מעין הרגשת נמלים בכפות הרגליים (יותר) הידיים (פחות) וקצה הלשון . בדיקת ל"ד שעשיתי בעצמי בבית, תקין . מה זה יכול להיות ?

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי לגשת לבדיקה היות ויש לשיבות לממצאים בהערכה ישירה - סכל מקרה סכרת יכולה לתרום לחלק מהתחושות (אבל יש לבצע בדיקות מתאימות כדי לאשר או לשלול זאת) תודה

20/11/2008 | 01:49 | מאת: אלי

הנני בן 25, ועוסק בסופרט. לאחרונה, החלטתי לשפר קצת את שרירי הירכיים שלי, ולכן החלטתי שכל פעם שאני עולה את המדרגות בביתי - אעלה שלוש מדרגות בכל רגל בכל דריכה. הרגל זה באמת מחזק שרירים אלו, אך שמתי לב שכאשר אני עושה זאת - קצב הלב קופץ לקצב גבוה (כפי שנדרש עבר שרירים גדולים אלו). שאלתי - האם הרגל זה לא בריא ללב? כלומר האם זה מזיק ללב שפתאום סתם באמצע דופק רגיל הדופק יקפוץ לקצב גבוה מאוד? אני עולה במדרגות בביתי פעם בשעה בערך, בערך 13 פעמים ביום... תודה כי בשביל כזאת שאלה זה לא רציני לקבוע פגישה עם רופא ועלך כן אני כאן. (הדופק שלי 50 וקצת בגלל שאני ספורטאי)

עליית הדופק בטפוס מדרגות היא מהירה...כדאי שתתחיל לעלות בקצב מתון ותגביר בהמשך כדי לאשפר לשרירים להתחמם, הנ"ל ימנע קפיצת דופק מהירה ויאפשר עלייה הדרגתית תודה

18/11/2008 | 14:40 | מאת: דויד

שלום ד"ר: הנני בן 37 בריא ולא מעשן אך בעל עודף משקל של 12 ק"ג (בערך) מזה חודשיים אני רוכב על אופניים גם בפארק וגם בשבילי שטח וכו' לפני שהתחלתי (ממש לא מזמן) עשיתי ארגומטריה מבחן מאמץ של ריצה (עד 100%) אצל פרופסור קרדיולוג > תוצאות הבדיקה היו מעולות והוא אמר לי שהכל תקין לגמרי... הבעיה היא שאחרי שאני רוכב כשלוש או ארבע שעות רצוף חוזר הבייתה ונח הדופק נשאר על 100-110 הרבה זמן עד שיורד חזרה ל80 ,הוא יכול להישאר על 110 אפילו 4 שעות, לאור כך שמבחן המאמץ תקין לחלוטין כולל לחץ דם וכו' האם יכול להיות שהסיבה לכך היא כושר ירוד כרגע והעניין ילך וישתפר עם עליה ברמת הכושר, ברצוני לציין שהדופק שלי במנוחה כבר השתפר בהשוואה לתקופה שבה לא הייתי פעיל ספורטיבית כלל... והאם קיימת בעיה רצינית חלילה שבגינה הדופק מתעכב כך מלרדת האם לא היו רואים זאת בבדיקת המאמץ??? תודה דויד

הדופק ישתפר עם השפור בכושר. חלק יכול להיות בטוי לחוסר שתייה מספקת וכן למאמץ הגדול מדי בשלב זה. כדאי לקצר את משך הרכיבה או לשלב מנוחות מתאימות ולהקפיד על שתייה תודה

17/11/2008 | 20:27 | מאת: יפעת

היי גילו לבעלי את המחלה בשריר הלב אמרו לי מה השלכותיה ורציתי לשמוע יותר פרטים לגבי תרופות וספורט יש כל כך הרבה רופאים טוביםמי מומחה למחלה למבוגרים ויכולו ןלתת יעוץ?

לקריאה נוספת והעמקה

זוהי מחלה מולדת, נדירה מאוד בגיל המבוגר,היא ובד"כ מתגלית בתינוקות והדיווחים על מבוגרים הסובלית ממנה נדירים ממליץ לפנות למרפאה של קרדיומיופתיות באחד מבתי החולים הגדולים תודה

17/11/2008 | 20:27 | מאת: יפעת

היי גילו לבעלי את המחלה בשריר הלב אמרו לי מה השלכותיה ורציתי לשמוע יותר פרטים לגבי תרופות וספורט יש כל כך הרבה רופאים טוביםמי מומחה למחלה למבוגרים ויכולו ןלתת יעוץ?

עשיתי אקו לפני כשבוע וזה מה שכתוב:תפקוד היפרקנטי של חדר שמאל עם מפל לחצים של 117 על 70 ממכ".שטח מסתם לפי LVOT של 21 ממ" השטח שהתקבל 0.7 סמר". ללא התרחבות האורטה. החדר לא היפרטרופי והמסתם נראה מעוות ומסוייד בכבדות דו עלי. אסימפטומטית לדבריה עם הצרות קשה וגרדיאנטים גבוהים. מהי דעתך ד"ר האם אני צריכה להתנתח בקרוב? או לחכות לסמפטומים ממשיים שיגיעו? הפחידו אותי שתיתכן במצבי תמותה תוך שנתיים או במאמץ האם זה נכון??????

על מנת להחליט 1. כדאי לבצע מבחן מאמץ 2. להשוות בדיקות אקוואם קצב התקדמות ההצרות מהיר - יש מקום לבצע את הניתוח תדוה

13/11/2008 | 18:48 | מאת: שחר

שלום , אני בת 35 מזה כמה חודשים סובלת מלחצים חזקים בחזה , שמלווים בדקירות לגב , ולסת (סובלת מבעיה נורולוגית בלסתות) לחץ בחזה כמו כדור שנתפס ולא משתחרר , שמלווה בגרד ובתחושת גוש בגרון וועיתים בחילה תחושה זו באה בהתקפים ולעיתים ימים שלמים כך . עשיתי כמה בדיקות : צינטור וירטואלי - תקין , אקו לב - תקין , הולטר - תקין , ארגומטריה -תקין בירור גסטרו דלקת קלה ביותר באנטרום . יש לציין שבבדיקות א.ק.ג. באופן קבוע יש לי צניחות st ב v1-v3 שהקרדיולוג אמר שזוהי כנראה תבנית קבועה אצלי. אני חסרת אונים לא יודעת לאן להמשיך וסובלתמכאבים וחוסר ודאיות . 1. רציתי לשאול האם להמשיך בברור לבבי או לבדוק משהו אחר 2. האם בגלל הצניחות אני בסיכון .\ 3. הבנתי שבהולטר לא תמיד רואים הפרעות קצב , האם כדאי לעשות שוב . תודה רבה , שחר

לקריאה נוספת והעמקה

הבדיקות שעשית תקינות לגמרי והן מדויקות יותר מאשר תרשים האק"ג. אי לכך אין צורך בהמשך ברור לבבי תודה

13/11/2008 | 11:28 | מאת: זאב

שלום אני בן 37 אני נמצע בבית כבר חודשיים כי אני מחלים משבר בעקב ואני קצת בלחץ כי אני לא יוצא הרבה מהבית אתמול בלילה הרגשתי כאבים בצעד שמאל של החזה והיו לי גם קצת כאבים בבטן התחתונה,היום קמתי חלש עשיתי לפני כמה חודשים בדיקות לב במעמץ והם היו- אבחנות פענוח : קצב ציר - RYTHM * SINUS TACHYCARDIA קצב ציר - NORMAL / VARIANT * ECG WITHIN NORMAL LIMITS רציתי לדעת האם התוצאות בסדר ואיך אוכל לדעת אם עברתי חס וחלילה התקף לב או פשוט רק לחץ נפשי

לקריאה נוספת והעמקה

האק"ג תקין באם הסמפטומים ימשכו כדאי לפנות לרופא המטפל תודה

13/11/2008 | 08:35 | מאת: עדי ו

בס"ד לפרופ' פוקס שלום רב אני בת 27 סובלת מחרדות כ15 שנה מטופלת בקלונק 0.5 התכתבנו מס' פעמים.. אני עכשיו קראתי קצת בפורום והייתה מישהי שכתבה על הפרעות קצב ושהיא מרגישה דופק מהיר בצוואר אני לפעמים בודקת דופק בצוואר בצד שמואל הדופק הוא נגיד 80 ובצד ימין של הצוואר הוא 82או 84האם זה מצביע עלהפרעת קצב או בעיה כל שהיא בלב ??? אני גם בודקת בפקר היד והוא גם נע בין 80 ל84 האם זה מצביעה על הפרעת קצב כאשר בצד ימין של הצוואר יש 2 או4 פעמימות יותר מאשר בצוואר בצד שמול??? אגב עשיתי לפני כ3 חודשים הולטר 48 שעות נמצא תקין ברוך השם. אז מה יכול להיות ההסבר ללחוסר דיוק בין צד שומאל לצד ימין של הצוואר?? האם זה בעית לב או הפרעת קצב מסוכנת ??מה זה יכול להיות? תודה מראש עדי

הדופק (קצב הלב) שווה בכל המקומות! הבדלים קטנים נובעים מהיכולת לחוש את הדופק ןכן משנויים פזיולוגיים כגון נשימה תודה

10/11/2008 | 18:33 | מאת: יעל

שלום, בני בן 16.5 נולד עם compleat a-v block. הוא נער פעיל, ללא הגבלות, וללא התערבות רפואית כירורגית, זולת מעקב אצל קרדיולוג ילדים כל חצי שנה. בשנה האחרונה, אולי בשל גיל ההתבגרות, הוא מודע יותר לבעיה הרפואית. בבדיקת לחץ דם שיגרתית לפני חצי שנה היה לו לחץ דם של 140/70. האחות אמרה שיכול להיות שהוא מתרגש. מאז בכל בדיקת לחץ דם, כולל במכשיר ביתי, התוצאה היא פחות או יותר בסביבות 140/70. שאלתי - האם יש קשר בין הבעיה הקרדיולוגית ללחץ דם הגבוה? ושאלה נוספת - מה אנחנו צריכים לעשות? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

אין קשר בין הבעיות כדאי לבצע ניטור ל"ד של 24 שעות כדי להעריך האם ל"ד באמת גבוה או משקף לחץ בזמן הבדיקה תודה

10/11/2008 | 14:36 | מאת: נורמן

בעקבות פרפור פרוזדורים - היפוך חשמלי מוצלח וטמבוקור 100X2 . לאחר חודשיים עם 3 פרפורים לחודש וחזרה ספונטנית לסינוס לאחר יום עד יומיים. ע"י שינוי לקיחת כדור בוקר נמצא במצב סינוס כבר למעלה מ - 7 חודשים. נאמר לי לקחת אספירין 100 מ"ג ליום. שאלתי : מכיוון שנמצא בסינוס תקופה ארוכה יחסית, מה התועלת בלקיחת אספירין. הרי אספירין עלול לגרום לדימומים ועם עליית לחץ דם (כמו במאמץ), לדעתי עלול לגרום במקרה קיצוני לשטף דם במוח. מכיוון שאין לי נטיה לקרישים , לדעתי אין תרומה לאספירין במקרה שלי אלא עלול להזיק. במידה ויהיה בעתיד ארוע פרפור - לדעתי עדיף לקחת קומדין עד לטיפול בבעיה או חזרה ספומטנית לסינוס. אודה לך מאוד לדעת מה דעתך לדברי.

לקריאה נוספת והעמקה

למרות שאתה בקצב סינוס, פעמים רבות יש ארועי פרפור קצרים שלא חשים בהם. האספירין בא למנוע ארוע מוחי משני לתסחיף שיכול להווצר במצב של פרפור פרוזדורים, גם אם כזה שלא גורם לך סמפטומים. אספירין הוא שווה ערך לקומדין בקרב מטופלים בסיכון נמוך לארוע מוחי. יש לקחת קומדין כאשר הסיכון מוגבר, לפי קרטריוניםידועים. ממליץ להתייעץ עם הרופא המטפל תודה

09/11/2008 | 21:01 | מאת: דנה

שלום רב, בעלי בן 31. לפני כחצי שנה ארע לו "התקף" של דפיקות לב חזקות (150),ו צרבת שאירע באופן פתאומי.(האירוע הופיע כשלושה חודשים לאחר שנכח בהתקף לב של חמו שכמובן סבל מתסמינים דומים.) לאחר שהמקרה חזר על עצמו כמה פעמים אושפז בסורוקה למשך כמה ימים לבדיקות: בדיקת מאמץ + אקו לב + בדיקות דם ובלוטת התריס + הולטר שבו נצפה סינוס טכיקרדיה. שוחרר מאישפוז ללא ממצאים וללא המלצות. מאז השחרור המקרה חזר על עצמו כ 3-4 פעמים, בכל פעם הדופק חזר לעצמו לאחר 30-60 דקות. עבר אקו לב במאמץ יצא תקין. היינו רוצים להפגש לייעוץ ומעבר על תוצאות הבדיקות. אילו עוד בדיקות ניתן לעשות על מנת לשלול בעייה בלב, לפני שעוברים לייעוץ פסיכולוגי? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

מתנצל על הדילוג....הבדיקות סה"כ מרגיעו!. יש צורך בשיחה והערכה לפני שמחליטים על בדיקות נוספות. אנא התקשרי ל 0508366049 תודה