ארגומטריה חיובית, גיל צעיר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה בשיתוף בית-חולים אסותא

15/10/2008 | 16:44 | מאת: מוטי קציר

שלום, אני בן שלושים, לא מעשן כחצי שנה ועם בעיה של כולסטרול וטריגליצרידים גבוהים ומטופלים בסימוביל ובזאפיברט. מישקל הגוף שלי גבוה - 25 ק''ג מעל המומלץ. לפני כחודש פניתי לרופא שלי בגלל כאבים בחזה. הוא הפנה אותי לבדיקת מאמץ, וחזר לפני כמה ימים עם תשובה חיובית. עכשיו הוא אומר שעלי להבדק באסותא (חבר מכבי), מיפוי לב עם תליום. היום אני קורא שמשרד הבריאות מזהיר מפני הבדיקה הזו. שאלותיי: מיפוי הלב אכן מסוכן? לאור גילי הצעיר יחסית, אני מוכרח לעבור אותה? או שיש תחליפים מסוכנים פחות? אם גם מיפוי הלב יהיה חיובי, אהיה מוכרח צנתור? אפשר להחלים מטרשת עורקים, או רק לעצור אותה? תודה על התשובה מוטי

לקריאה נוספת והעמקה
26/10/2008 | 08:52 | מאת: מוטי קציר

אין כאן שום מומחה? חבל.

08/11/2008 | 18:57 | מאת:

חשוב לראות את מבחן המאמץ על מנת להעריך מה היו בדיוק הממצאים. במידה ויש חשד לבעייה ניתן לשקול אקו במאמץ (ללא קרינה) שדיוקו מקביל לגמרי למפוי הלב. ניתן גם לשקול לבצע CT של עורקי הלב (שיש בו קרינה תודה