פרפור פרוזדורים תמידי - רץ מרתון שמרגיש מצויין.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה בשיתוף בית-חולים אסותא

05/10/2008 | 15:59 | מאת: אילן

כל הכבוד על מהירות התגובה והתשובות המפורטות. כל הכבוד. אני מרגיש מצויין . מצויין. אני ספורטאי בן 48. בבדיקות ארגומטריה לפני 3 שנים גילו הפרעות קצב. הקרדיולוג זיהה פרפור פרוזדורים תמידי. עברתי היפוך לא מוצלח כי לא הבהירו לי כלל כי נידרשת תרופה לשימור הסינוס החדש. לפני כשבועיים עברתי אקו לב והולטר. הפרפור נימשך כל היום וכל הזמן. מהאקו: חדר שמאל אינו מורחב. דפנות תקינות. ההתכווצות הגלובלית מופחת במידה קלה. מקטע פליטה מוערך 45-50% ללא הפרעה אזורית בולטת בהתכווצות. עליות מורחבות 25 RA ממ . שורש אורטה תקין. וריד פוטלי מורחב 30ממ.אי ספיקה מיטרלית קלה. אי ספיקה טריקוספידלית קלה+.לא נימצא תפליט פריקרדיאלי. אני מרגיש מצויין ולא מרגיש מאומה ועושה ספורט מאומץ מאוד. הולטר עדכני: עליות קצב הלב עד 150 לדקה. הטיפול שהקרדיולוג המליץ: נרמאלול +קומאדין והיפוך חשמלי. שאלה: האם אני כשיר להמשיך לעסוק בספורט ? יש לי אישור מהקרדיולוג , אומנם טרום האקו לב . האם הטיפול מומלץ והכרחי? היית ממליץ על אותו טיפול כאשר אני מרגיש מצויין?(בעבר אמרה לי פרופ פוקס כי יתכן מאוד כי זו מעין תגבות איזון טבעית של הלב למאמצים שהיו עליו עקב הספורט ואף הוסיפה כי היפןך יכול לגרום לדופק עם בעיה הפוכה...חלש מידי שידרשו תרופות להעלותו. ...אם הבנתי אותה כראוי.) האם יש כדורים שמנטרלים הפרפור,מייצבים הדופק וחוסכים ההיפוך? תודה מקרב לב. אילן

לקריאה נוספת והעמקה
05/10/2008 | 22:16 | מאת:

פרפור פרוזדורים שכיח מעט יותר בקרב העוסקים בספורט ובעיקר בספורט דוגמת ריצות ארוכות. הנ"ל נובע כנראה מכך שיש עליה בקוטר העליות עם מתיחה שלהם, מצב שיכול להוביל להשריית פרפור פרוזדורים. העובדה שתפקוד החדר השמאלי אינו תקין (ירוד במידה קלה) מחייבת בירור. בשלב זה יש צורך להאיט את קצב הלב ולתכנן טיפול לב כ 3 שבועות לאחר שיחל דילול דם אפקטיבי עם הקומדין. ממליץ מאוד להמנע כעת מכל ספןרט מאומץ תודה