אספירין כמניעה במקרים של תעוקת חזה?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה בשיתוף בית-חולים אסותא

14/12/2008 | 01:07 | מאת: אבירן

שלום רב, לפני זמן מה פורסם בעיתון כתבה מקיפה, ובה המלצות על תרופות שמומלץ להחזיק בבית. בין היתר, הזכירו שם אספירין במינון של 300 מ"ג, שאותו יש ליטול במקרה של תעוקה בחזה, וזאת עד שיגיע צוות רפואי. לפי אותה המלצה יש למצוץ את טבלית האספירין. כשהייתי בבית מרקחת, קניתי אספירין במינון 325 מ"ג, אולם טבליות אלה נועדו לבליעה בלבד (עם כוס מים) השאלות שלי הם כדלקמן: 1.האם אכן כדאי ליטול כדור אספירין כזה, כאמור במקרה של תעוקה בחזה, ועד להגעת רופא, או שעדיף לא ליטול שום דבר, ולחכות לבדיקת הרופא? 2.האם ניתן למצוץ גם טבליות לבליעה במקרה חירום כמוזכר כאן, או שחייבים להצטייד בטבליות שנועדו למציצה/לעיסה? תודה רבה!

19/05/2014 | 18:54 | מאת: fsddf

בדיקה