כושר גופני ונורמיטן

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה בשיתוף בית-חולים אסותא

09/10/2008 | 19:47 | מאת: ישראל

שלום! אני בן 56, לאחר צינתור לפני שנתיים, עורק אחד חסום ב 100 אחוז אך פיתח קולטרלים טובים, ואחר שהיה חסום ב 99 נפתח בצינתור והוכנס סטנט סייפר. כאמור - לפני שנתיים. הבדיקות מאז תקינות וההרגשה מעולה. אני לוקח (בין היתר) נורמיטן 12.5 מ"ג. הדופק במנוחה בסביבות ה- 50 . מאז הצינתור התחלתי לעסוק בפעילות גופנית. כל יום אני מבצע אחד מהשלושה: הליכה נמרצת במשך כחצי שעה, שחיה (חתירה וגב) במשך כחצי שעה, או רכיבה על אופניים במשך כשעה וחצי (ברוטו). ההרגשה כאמור מעולה, וממצב בו לא יכולתי ללכת 100 מטר בעליה מבלי לעצור ולסבול כאבי תופת בחזה לפני הצינתור, הגעתי להרגשה של "מנוע חדש" לאחריו, אומנם עם כאבים קלים בשעת מאמץ, ועתה, לאחר התמדה בת שנתיים, אני מבצע את הפעילות בכיף ובהרגשה מעולה. הבעיה עליה אני מחפש תשובה (ולא מצליח לקבל גם לא מהקרדיולוג): ההנחה הבסיסית שלי הייתה שהדופק הנמוך במנוחה הוא בגלל הנורמיטן, והתרופה הזו תשפיע גם במאמץ. ואולם, אם אני מעט "מגזים" בפעילות, (רוכב בעליה לא תלולה, שוחה יותר מבריכה אחת בחתירה ללא מנוחה של מספר שניות, או רץ ריצה קלה במשך מספר שניות, הדופק מזנק לסביבות 140-150 ואני נתקף בכאבים בחזה, וחייב לעצור למספר שניות. החזרה לדופק איטי די מהירה, ואני יכול להמשיך בפעילות. התשובה המתבקשת היא: אין לי מספיק כושר. או קיי... אבל אחרי התמדה במשך שנתיים!?!? האם יתכן שהתשובה אחרת?? איך אני יכול לשפר את המצב המתסכל הזה? סליחה על אורך השאלה... את השאלה הזו שמתי גם בפורום "שיקום ומניעת מחלות לב, כושר גופני" ואחר כך גיליתי את הפורום הזה, ונראה לי מתאים יותר... תודה

לקריאה נוספת והעמקה
30/10/2008 | 23:51 | מאת:

נורמיטן ודומיו מורידים לאיטים את הדופק במנוחה כבר במינון נמוך. מינו זה אינו מספיק למנוע עליית דופק (הנצםית בד"כ במנויי נורמיטן גבוהים יותר). לגבי הכושר הגופני שלך והמיחושים בחזה בזמן עליית דופק, ממליץ לבצע מבחן מאמץ תחת הנורמיטן על מנת להאריך יכולת גופנית וסף איסכמיה בצורה מבוקרת. תודה