שאלה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

30/10/2008 | 12:27 | מאת: אורחת

בס"ד לפרופסור שלום בת 27 בריאה בדרך כלל יש לי שאלה לגבי דופק היום מדדתי דופק כי הרגשתי כמו קרקקורים בלב אז מדדתי ובפעימה הראשונה היה לי דבר מוזר כאילו הפימה תפוסה והיא דןפקת לא סדיר ומהיר... כלומר אם אמור להיות פימה 1 היו 4 במקום כמו "שדיסק קופץ או נתקע" אני לא יודעת איך להסביר את זה בדיוק נגיד אני מודדת דןפק 1,2,3וכו אז בפעמיה מס/1 היו 4 פימות מהירות ואז אחרי הפיעמות המוזרות זה היה רגיל הדופק היה כרגיל סדייר ונבהלתי נוארה מזה אז מדדתי שוב ואז הכל היה רגיל הדופק היה 70 עכשיו לאחר כמה דקות יש לי תחושת פחד וקצת לחץ בחזה ... לפני כחודשיים עשו ברור של הולטר עקב דופק מהיר שאני מרגישה בלבד. והכל היה תקין.ברוך השם שאלתי היא האם זה מסוכן או מסכן חיים??? האם זה יכול להיות דופק לא סדיר או הפרעת קצת קלה ??? האם פימה כזו יכולה להיות מלחץ נפשי ??? האם יש דבר כזה הפרעת קצב בודדת שלא מסכנת חיים והאם זה קורה לכולנו?? ובכלל מה דעתך לגבי הנתונים תודה

08/11/2008 | 19:14 | מאת:

שאלתי היא האם זה מסוכן או מסכן חיים??? קרוב לוודאי שלא! האם זה יכול להיות דופק לא סדיר או הפרעת קצת קלה ??? כן! האם פעימה כזו יכולה להיות מלחץ נפשי ??? התחושה כן האם יש דבר כזה הפרעת קצב בודדת שלא מסכנת חיים והאם זה קורה לכולנו?? כן ובכלל מה דעתך לגבי הנתונים באם התחושות יחזרו ניתן לבצע ניתור ממושך במשך חודש ע"י מכשיר מתאים (למשל חב', מוניטור)