הצרות קשה במסתם אורטלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

10/10/2008 | 19:15 | מאת: שירה

שלום פרופ פוקס אני בת 38 עם מסתם אורטלי ביקוספידלי0.74 ועם מפל מקסימלי של 100 וממוצע 80 ללא סמפטומים מיוחדים וללא התרחבות חדר שמאל, מבנה גופי קטן יחסית. אני עושה ספורט לא מאומץ כרגע.צעידות עד דופק 125 3 פעמים בשבוע ופעם בשבוע שעורי עצוב הגוף עם הרמת משקולות של קילו בכל יד. המליצו לי על נתוח בהקדם האפשרי והחלפה למסתם מכני אינני מעוניינת לקחת קומדין ואני רוצה שישימו לי מסתם ביולוגי ואולי עוד 10 שנים לכשיתקלקל יחליפו לי בצנתור אם הטכנולוגיה תתקדם:-) מהי דעתך על מסתם ביולוגי בגילי? ואיזה סוג מומלץ? האם אפשר בגילי להחליף לי את המסתם בצנתור? ואולי בחתך קטן? ומהי דעתך האם אני זקוקה לניתוח דחוף ומהם הסכונים אם אחכה עוד חצי שנה? והאם הספורט שאני עושה מסוכן לי? אודה לך על תשובך

08/11/2008 | 13:06 | מאת:

מתנצל על האיחור הרב בתשובתי לפני ההחלטה לגבי סוג המסתם חשוב לדעת האם אבי העורקים מורחב. הקרטריון להרחבה הדורשת ניתוח בנוכחות מסתם ביקסופידאלי הוא 5.0 ס"מ או שקצב ההרחבה כבוה מ 0.5 סמ לשנה נתון נוסף חשוב לגבי סוג המסתם תךוי גם בגודל המסתם שניתן להשתיל. הנ"ל תלוי בקור טבעת המסתם האאורטאלי. חשוב לקבל את הנתונים הללו לפני שנכנסים לדילמה של סוג המסתם כי נתונים אילו יכולים להתוות במה להשתמש. לגבי ההחלפת מסתם בצינתור בגילך - השימוש היום הוא במטופליםמבוגרים שנמצאים בסיכון גבוהלניתוח רגיל. בנוסף מכיוון שאין עדיין מעקב ארוך טווח במסתמים אילו ממליץ לעבור ניתוח רגיל לגבי ספורט - ממליץ לבצע מבחן מאמץ רגיל ועדיף אקו במאמץ כדי להעריך את היכולת ודרגת המאמץ המותרת. כמו כן, קורט אבי העורקים הוא מרכיב חשוב בהחלטה לגבי סוג ועצימות פעילות גופנית לגבי מועד הניתוח - יש לשקול גם את קצב התקדמות ההצרות ושאר הפרמטרים הנ"ל לגבי מועד הניתוח בברכה

14/11/2008 | 16:32 | מאת: שירה

עשיתי אקו לפני כשבוע וזה מה שכתוב:תפקוד היפרקנטי של חדר שמאל עם מפל לחצים של 117 על 70 ממכ".שטח מסתם לפי LVOT של 21 ממ" השטח שהתקבל 0.7 סמר". ללא התרחבות האורטה. החדר לא היפרטרופי והמסתם נראה מעוות ומסוייד בכבדות דו עלי. אסימפטומטית לדבריה עם הצרות קשה וגרדיאנטים גבוהים. מהי דעתך ד"ר האם אני צריכה להתנתח בקרוב? או לחכות לסמפטומים ממשיים שיגיעו? הפחידו אותי שתיתכן במצבי תמותה תוך שנתיים או במאמץ האם זה נכון??????