מצב סינוס - אספירין

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה בשיתוף בית-חולים אסותא

10/11/2008 | 14:36 | מאת: נורמן

בעקבות פרפור פרוזדורים - היפוך חשמלי מוצלח וטמבוקור 100X2 . לאחר חודשיים עם 3 פרפורים לחודש וחזרה ספונטנית לסינוס לאחר יום עד יומיים. ע"י שינוי לקיחת כדור בוקר נמצא במצב סינוס כבר למעלה מ - 7 חודשים. נאמר לי לקחת אספירין 100 מ"ג ליום. שאלתי : מכיוון שנמצא בסינוס תקופה ארוכה יחסית, מה התועלת בלקיחת אספירין. הרי אספירין עלול לגרום לדימומים ועם עליית לחץ דם (כמו במאמץ), לדעתי עלול לגרום במקרה קיצוני לשטף דם במוח. מכיוון שאין לי נטיה לקרישים , לדעתי אין תרומה לאספירין במקרה שלי אלא עלול להזיק. במידה ויהיה בעתיד ארוע פרפור - לדעתי עדיף לקחת קומדין עד לטיפול בבעיה או חזרה ספומטנית לסינוס. אודה לך מאוד לדעת מה דעתך לדברי.

לקריאה נוספת והעמקה
13/12/2008 | 23:20 | מאת:

למרות שאתה בקצב סינוס, פעמים רבות יש ארועי פרפור קצרים שלא חשים בהם. האספירין בא למנוע ארוע מוחי משני לתסחיף שיכול להווצר במצב של פרפור פרוזדורים, גם אם כזה שלא גורם לך סמפטומים. אספירין הוא שווה ערך לקומדין בקרב מטופלים בסיכון נמוך לארוע מוחי. יש לקחת קומדין כאשר הסיכון מוגבר, לפי קרטריוניםידועים. ממליץ להתייעץ עם הרופא המטפל תודה