ייעוץ לפני קולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה בשיתוף בית-חולים אסותא

24/11/2008 | 13:42 | מאת: גילי אביב

שלום לפרופסור שמואל פוקס, תודה מראש. שאלה מורכבת!!! אני בת 67 , מזה כ-5 שנים סובלת מהפרעות קצב ,פירפור פרוזדורים( בעיקר פעימות מוקדמות) בעבר 2 ארועים מוחיים קלים וקצרים , טופלתי בריטמקס כעבור3 שנים נגרם לי בלוק (חסימה) לאחר אישפוז התחלתי קומדין וקרדילוג 1,25 .מאז עברו שוב 3 שנים ושוב הקרדילוג במנון הקטן השפיע והוריד את הדופק ל-40 -50 ,הופסק הקרדילוג ונשקלה אפשרות לקוצב לב! בנתיים בדיקת דופלר קרוטיס-50% גם ברגליים! הומלץ להתחבר ללופריקורדר,תוצאות: הפרעות פרוזדוריות פעימות מוקדמות,חדריות בודדות, עם מעט פירפור,ארועים בודדים של דופק עד 150 -200 לדקה,תמיד הסינוס חוזר לרגיל!!! בנתיים עברתי בדיקת קולונוסקופיה וירטואלית נמצא גוש פוליפ2,5 בכפף התחול,עכשיו מועמדת להוצאת הגוש בקולונוסקופיה אנדוסקופית,בהתיעצות עם קרדיולוג המליץ להפסיק קומדין שבוע לפני הקולונוסקופיה!!! המליץ לקחת טמבוקור,לשאלתי מה מה עלי לקבל במקום הקומדין? אמר שהטמבוקור ייסיע להפרעות שיש לי !!!בנתיים חזרתי לקבל קרדילוג לסרוגין לא באופן קבוע רק שהדופק מעל 75 . מה שבעצם מטריד אותי להפסיק הקומדין בלי תרופה חלופית!!! זה לא נשמע רציני לצערי,(אולי אני טועה?) גם לאור התאור שציינתי ייתכן שאצטרך לעבור הבדיקה במסגרת אישפוז .רופא משפחה המליץ לפנות לייעוץ קרדיולגי נוסף לשאלותיי! מתצלת על אורך ההודעה מבקשת סליחה. אודה על התיחסותך פרופסור נכבד . גילי.

לקריאה נוספת והעמקה
14/12/2008 | 00:12 | מאת:

ניתן להפסיק קומדין ללא לקיחת תחליף לקראת פרוצדורה או ניתוח בתנאי שהסיכון לאורע של קריש דם נמוך. במידה ולא היו ארועים כאלה בעבר, תפקוד הלב תקין ואין מסתם תותב , ניתן להפסיק (מספיק 5 ימים) ללא מתן תחליף.מתן טמבוקור אינו משפיע על השמוש בקומדין. מציע לא לשלב בשלב זה טמבוקור וקרדילוק יש כמובן להתייעץ עם הרופא המטפל המכיר אותך. תודה

16/12/2008 | 13:00 | מאת: גילי

פרופ' נכבד תודה על תשובתך לגבי,קומדין לפני קולונוסקופיה. שאלה נוספת ברשותך: האם מותר בעיקרון לקבל אומגה 3 כשמטופלים בקומדין?אשמח לקבל את תשובתך,תודה ויום טוב.גילי.