בהמשך לתגובתך להצרות קשה במסתם אורטלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

14/11/2008 | 16:33 | מאת: שירה

עשיתי אקו לפני כשבוע וזה מה שכתוב:תפקוד היפרקנטי של חדר שמאל עם מפל לחצים של 117 על 70 ממכ".שטח מסתם לפי LVOT של 21 ממ" השטח שהתקבל 0.7 סמר". ללא התרחבות האורטה. החדר לא היפרטרופי והמסתם נראה מעוות ומסוייד בכבדות דו עלי. אסימפטומטית לדבריה עם הצרות קשה וגרדיאנטים גבוהים. מהי דעתך ד"ר האם אני צריכה להתנתח בקרוב? או לחכות לסמפטומים ממשיים שיגיעו? הפחידו אותי שתיתכן במצבי תמותה תוך שנתיים או במאמץ האם זה נכון??????

13/12/2008 | 23:34 | מאת:

על מנת להחליט 1. כדאי לבצע מבחן מאמץ 2. להשוות בדיקות אקוואם קצב התקדמות ההצרות מהיר - יש מקום לבצע את הניתוח תדוה