פענוח ארגומטריה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

12/10/2008 | 18:36 | מאת: צ

שלום, בבדיקת ארגומטריה תגובה קלינית צריבה אקג במנוחה מראה קצב סינוס עם שינויים לא ספציפיים של רהפילריזציה אקג במאמץ מראה סינוס טכיקרדיה, לא נצפו צניחות קטע ST משמעותיות בהתאוששות אקג עם צניחות קטע ST גבוליות ב- V3 לסיכום כושר גופני ירוד תגובה נורמטיבית למאמץ סבירות נמוכה לאיסכמיה במאמץ לא נצפו הפרעות קצב משמעותיות בזמן מאמץ לציין כי אני בת 38, די פעילה גופנית (הליכה של 3 פעמים בשבוע 50 דקות 6 ק"מ וכן פעמיים בשבוע שיעורי ספורט עיצוב). אלך לרופא רק ביום שישי ואני מאוד לחוצה לציין כי גם לפני הבדיקה הייתי מאוד מאוד לחוצה מה משמעות הבדיקה? האם זה משהו מסוכן? יש לי אקו בסוף החודש. תודה על תשובה מהירה

08/11/2008 | 13:12 | מאת:

מתנצל על האחור הרב בתשובה הבדיקה שבצעת תקינה מבחינת המדדים של אק"ג. מכיוון שחשת צרבת בזמן הבדיקה יהיה מקום לבצע בדיקה מדוייקת יותר כמו אקו במאמץ, מפוי במאמץ או הדמיית עורקי הלב ב CT. ההחלטה תלוייה גם באיך את מרגישה בזמן הפעילות הגופנית שאת עושה והאם יש לך כלל גורמי סיכון לבעיה בעורקי הלב (סכרת, שומנים גבוהים בד, עישון סיפור משפחתי עשיר של מחלת לב מוקדמת) תודה