דופק מהיר במנוחה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

18/11/2008 | 14:40 | מאת: דויד

שלום ד"ר: הנני בן 37 בריא ולא מעשן אך בעל עודף משקל של 12 ק"ג (בערך) מזה חודשיים אני רוכב על אופניים גם בפארק וגם בשבילי שטח וכו' לפני שהתחלתי (ממש לא מזמן) עשיתי ארגומטריה מבחן מאמץ של ריצה (עד 100%) אצל פרופסור קרדיולוג > תוצאות הבדיקה היו מעולות והוא אמר לי שהכל תקין לגמרי... הבעיה היא שאחרי שאני רוכב כשלוש או ארבע שעות רצוף חוזר הבייתה ונח הדופק נשאר על 100-110 הרבה זמן עד שיורד חזרה ל80 ,הוא יכול להישאר על 110 אפילו 4 שעות, לאור כך שמבחן המאמץ תקין לחלוטין כולל לחץ דם וכו' האם יכול להיות שהסיבה לכך היא כושר ירוד כרגע והעניין ילך וישתפר עם עליה ברמת הכושר, ברצוני לציין שהדופק שלי במנוחה כבר השתפר בהשוואה לתקופה שבה לא הייתי פעיל ספורטיבית כלל... והאם קיימת בעיה רצינית חלילה שבגינה הדופק מתעכב כך מלרדת האם לא היו רואים זאת בבדיקת המאמץ??? תודה דויד

13/12/2008 | 23:42 | מאת:

הדופק ישתפר עם השפור בכושר. חלק יכול להיות בטוי לחוסר שתייה מספקת וכן למאמץ הגדול מדי בשלב זה. כדאי לקצר את משך הרכיבה או לשלב מנוחות מתאימות ולהקפיד על שתייה תודה