בת 55

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה בשיתוף בית-חולים אסותא

12/10/2008 | 20:26 | מאת: בת 55

שלום רב, בעקבות כאבי שרירים פניתי לרופא המשפחה שלי לאחר שלקחתי כדור להורדת כולסטרול ששמו ליפיטור 80 מ"ג + בזפיברט 400. רופא המשפחה הוריד את המינון לכך שליפיטור אני אקח 40 מ"ג + norlip 200 במקום בזפיברט 400. בהמשך השיחה שלי עם רופא המשפחה שאלתי אותו לגבי כדור בשם איזטרול והוא ענה לי בתשובה כי הוא מעדיף שאני אמשיך לקחת את הליפיטור מאחר והכדור הזה שייך למשפחת הכדורים המורידים כולסטרול והמגנים על הלב, לעומת זאת האיזטרול הוא כדור חדש שמוריד את הכולסרטול מבחינת המספרים, אך אין לו תועלת מבחינת הגנה על הלב כמו לליפיטור. הרופא ביקש לקחת במשך חודש ימים את המינונים החדשים ולאחר מכן לעשות בדיקות דם. שאלותי הן: האם האיזטרול באמת לא מגן על הלב וככה לוותר עליו למרות שקבלתי המלצה חמה? האם הורדת המינונים של הליפיטור + norlip באמת יפיסקו לי את כאבי השרירים? האם בזפיברט וליפיטור זה שילוב שעלול לגרום לכאבי שרירים? אודה על התשובה!

לקריאה נוספת והעמקה
08/11/2008 | 13:19 | מאת:

כדי להתאים את וסוג התרופות יש צורך לדעת מהו פרופיל שומנים שיש לך. למשל, טרילצרידים ניתן להוריד פעמים רבות ע"י שנוי תזונתי מתאים וכך להמנע מבזפיבראט ודומיו. יש לזכור שנורליפ 200 מ"ג יש לקחת 3 פעמים ביום. באם תחת הטיפול החדש ערכי השומנים בדם יהיו תקינים ולך לא יהיו כאבי שרירים הרי השילוב מוצדק. באם רמת ה LDL תעלה (כצפוי מירידה במינון הליפיטור) יהיה מקום להוסיף אזטרול. המחקר המדובר לגבי שילוב של אזטרול עם סטטינים (ליפיטור ודומיו) עסק בהשפעה לגבי עובי טרשת בעורקי התרדמה וההשלכות שלו לגבי השפעה על אירועים קליניים לא נחקרה ולכן יש מקום לשימוש בתרופה בשלב זה תודה