כושר גופני וכאבים בחזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

05/10/2008 | 17:06 | מאת: עדי ו

בס"דלפרופ' פוקס שלום רב ראשית תודה רבה על תשובותך המרגיעות . כמו כן שאני בת 27 בריאה למעט בעיות חרדה הקשורות ללב. היום עשיתי ריצה קלה במשך רבע שעה בערך לא הרגשתי שאני ממש ממש מתאמצת או כל בעיה למעט קצת קושי בנשימה כי לא עשיתי פיעילות גופנית כבר יותר מ 12 שנה לפחות. פעם אחת במהלך הריצה שעצרתי לרגע הרגשתי כאב חד מאוד בחזה שמואל מאו חד שעבר אחרי מס' שניות המשכתי לרוץ ריצה קלה ושהגעתי הביתה מדדתי דופק הוא היה 88 שכבתי בספה עם ביתי הקטנה ופתאום הרגשתי שוב את הכאב הזה שמתחיל מיד שמואל אל מתחת לבית השחי ומסביב לכל אזור החזה שמואל זה כאב חד וממש מפחיד עם קצת קושי בנשימה בואתו רגע של הכאב ואחרי מס' שניות זה עובר זה קרה כמה פעמים במשך שעתיים. עכשיו התיחל להופעיה גם כאב בצד ימין ממרכז החזה ימינה יותר בצד ימין כאב מקומי חד . שאלתי היא כזו האם זו תופעה ידועה לאדם כמוני שמעשן והמון זמן לא עשה פעילות גופנית??? או זה מצביע על בעיה ללבבית??? ומה עלי לעשות כדי לפתח סיבולת לב ריאה שלי האם אני יכולה להמשיך להתעמל? והיום קראתי כתבה על אנגינה פקטוריס האם זה תופעה כזו כמו שציינתי או שאין כל קשר רק לציין כפי שהתכתבתי עמך וציינתי שעשתי הולטר אקו אקג בעבר והיה תקין ברוך השם

05/10/2008 | 22:20 | מאת:

תמשיכי לעשות פעילות גופנית! תעלי בהדרגה בקצב ומשך הפעילות. תני לעצמך זמן להעלות את הכושר! כאבי דקירות שכיחים כאשר עושים מאמץ אירובי שלא רגילים אליו והוא נובע בד"כ מהתכווצות של הסרעפת (שהיא בעצם שריר). אין כל קשר בין מה שחשת לבין אנגינה פקטוריס. בכל מקרה, אם הדאגה לבריאות היא אמיתית אז עיקר המאמץ צריך להיות מכוון להפסקת העישון! תודה