חיסון RSVלתינוקת עם מום לבבי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה בשיתוף בית-חולים אסותא

03/10/2008 | 22:28 | מאת: liora

שלום שוב, ביתי בת חודשיים וחצי בעלת מום לבבי primum Asd, היא לא עומדת בקריטריונים של הקופה לקבלת חיסון rsv ושאלתי היא האם מומלץ לדעתך לחסנה באופן פרטי? עד כמה הוירוס הנ"ל יכול לסכנה במידה ותחשף אליו? לקטנה יש אח תאום ועוד 2 אחיות גדולות והיא אינה מקבלת תרופות. להלן כל הפרטים לגביה (מסיכום הטיפול של הקרדיולוג) - בבדיקה גופנית: ללא סימני איס"ל ASD PRIMUM+MITRAL CLEFT+LV+RA JET ללא VSD איוושה סיסטולית 4/6 - 3 ב LSD HIGH PITCHED HOLOSYSTOLIC באקו לב: SITUS SOLITUS CONCORDANT A - V/V -A CONNECTION תפקוד טוב של החדרים, אין הרחבה משמעותית של החדרים, PRIMUM TYPE ASD 4 MM יש זרימה טורבולנתית בתוכו בכוון חפוף - מוזר וגם L-R בכוון RA MITRAL VALVE CLEFT+MODERATE MR LV - RA JET MODERATE מפל 110 ממ"כ NO VSD- PERIMEMBRANOUS ASNEURYSM PFO קטן 2-3 מ"מ עם דלף L>R ללא PS ללא AS ללא PDA. קשת אאורטה תקינה, מוצא עורקי הלב תקינים, ורידים ועורקים הגדולים תקינים ללא נוזל פריקרדיאלי LA 1.3, LVEDD 2, LVESD 1.2, IVSD 0.6, AO ROOT 1.2 אודה לך אם לאור כל הפירוט תוכל להסביר לי במילים מובנות יותר מה מצבה הבריאותי ומתי להערכתך היא תזדקק לניתוח במידה ולא תהיה החמרה כמובן. מה הסיכוי לכך שעד הניתוח המום לא יבוא אצלה לידי ביטוי (אי ספיקת לב וכו'...)? תודה ושנה טובה

לקריאה נוספת והעמקה
03/10/2008 | 23:16 | מאת:

מציע לפנות לפורום של קרדיולוגיית ילדים תודה