פלביקס

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה בשיתוף בית-חולים אסותא

25/10/2008 | 10:47 | מאת: גילה

שלום, אני בת 70, במקצועי אחות טיפול נמרץ. בכושר מצויין כל חיי, משקל תקין. בשנים האחרונות עודף משקל של כ 8 ק"ג. לפני 8 חודשים עברתי צינטור והוכנס סטנט מסוג XIENCE 1.75/15 . הצינטור הראה: SINGLE VESSEL CAD MID LAD 60%-70%. מאחר ואני נוטלת פלביקס ואספירין 100 מ"ג, כל נגיעה קטנה גורמת לי להמטומות וגם לדימום. להבנתי, השילוב בין שתי התרופות הוא הטוב ביותר ולכן, כיוון ואין אישור לפלביקס למעלה משנה, אני מוכנה לשלם ולהמשיך לקחת כל החיים. אם זאת, אני חוששת מדימום בעת ניתוח דחוף או מ CVA וכד'. 1. האם כדאי להפחית את מינון האספירין? 2. האם כדאי לבדוק תפקודי קרישה באופן קבוע? 3. האם יש הצדקה לקחת פלביקס לכל החיים? מה גדול יותר הסיכוי או הסיכון? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
08/11/2008 | 19:01 | מאת:

במידה ובשנה הראשונה אין כל ארוע לבבי אין צורך לקחת את הפלביקס מעבר לשנה. במהלך השנה הראשונה יש צורך להקפיד על לקיחת הפלביקס והאספירין באופן קבוע ולהתיעעץ עם הקרדיולוג המטפל במידה ויש צורך בפרוצדורה פולשנית תודה