נורמלול לספרטאי.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה בשיתוף בית-חולים אסותא

13/10/2008 | 09:57 | מאת: אילן

יש לי פרפור פרוזדורים כרוני. כל היום. מרגיש מצויין וכלל לא מרגיש אותו. בעקבות ההולטר קיבלתי נורמלול 25 מ"ג אני עוסק בריצה, אופניים שחייה- טריאתלון, מרתון וכ'. האם הנורמלול משפיע על היכולות הללו? יותר איטיות? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
08/11/2008 | 13:36 | מאת:

נורמלול מאט את קצב הלב שהוא התגובה החדרית לפרפור. חשוב לבצע מבחן מאמץ מקסימלי (לפי סמפטומים) ולהעריך את תגובת הדופק (עלייה וירידה בהתאם למאמץ) אפשר לבצע עם ובלי הנורמלול ולראות מה מידת נחיצותו (יתכן ואפשר להעריך כבר לפי תוצאות ההולטר המלאות). חשוב לבצע (באם לא נעשה) אקו לב ולהעריך קיום ל"ד גבוה וסכרת על מנת לקבל החלטה לגבי צורך בקומדין. במידה ותהייה התוויה לקומדין, צריך יהיה להעריך סיכון של רכיבת אופניים. כדאי לזכור שלעיתים יש קשר בין העיסוק בספורט תחרותי מהסוג אתה מבצע להתפתחות פרופור פרוזדורים. המצב זה כדאי לבצע הפסקה של מספר חודשים (למשמל לאחר גמר העונה) ולראות האפ הפרפור מעלם לסיכום - באם מדובר בפרפור פרוזדורים מבודד (ללא כל בעייה לבבית אחרת) ותגובת הדופק במבחן המאמץ תקינה, אין מניעה מהשתתפות בספורט תחרותי. במידת הצורך אשמח לעזור