שאלה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

13/11/2008 | 08:35 | מאת: עדי ו

בס"ד לפרופ' פוקס שלום רב אני בת 27 סובלת מחרדות כ15 שנה מטופלת בקלונק 0.5 התכתבנו מס' פעמים.. אני עכשיו קראתי קצת בפורום והייתה מישהי שכתבה על הפרעות קצב ושהיא מרגישה דופק מהיר בצוואר אני לפעמים בודקת דופק בצוואר בצד שמואל הדופק הוא נגיד 80 ובצד ימין של הצוואר הוא 82או 84האם זה מצביע עלהפרעת קצב או בעיה כל שהיא בלב ??? אני גם בודקת בפקר היד והוא גם נע בין 80 ל84 האם זה מצביעה על הפרעת קצב כאשר בצד ימין של הצוואר יש 2 או4 פעמימות יותר מאשר בצוואר בצד שמול??? אגב עשיתי לפני כ3 חודשים הולטר 48 שעות נמצא תקין ברוך השם. אז מה יכול להיות ההסבר ללחוסר דיוק בין צד שומאל לצד ימין של הצוואר?? האם זה בעית לב או הפרעת קצב מסוכנת ??מה זה יכול להיות? תודה מראש עדי

13/12/2008 | 23:23 | מאת:

הדופק (קצב הלב) שווה בכל המקומות! הבדלים קטנים נובעים מהיכולת לחוש את הדופק ןכן משנויים פזיולוגיים כגון נשימה תודה