קארדילוק

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה בשיתוף בית-חולים אסותא

02/11/2008 | 10:25 | מאת: דניאל

פרופ' שלום בת 45 עם יתר לחץ דם נוטלת טריטייס קומפ 5+נורמיטן 12.5 מג לחץ דם עולה בערב לערכים 145/94 בממוצע הרופא הוסיף לי טריטייס רגיל 2.5 מג בערב והחליף לי את הנורמיטן לקארדילוק 2.5 מג בבוקר ( לפעמים יש לי פעימות מוקדמות) מה זה הכדור הזה אני מאוד פוחדת מהקארדילוק זה פועל על הלב ובמרשם כתוב שזה לאי ספיקת לב האם הכדור הזה טוב? האם הוא יוריד לי את הלחץ דם יותר מהנורמיטן?

לקריאה נוספת והעמקה
08/11/2008 | 19:19 | מאת:

קרדילוק שייך לאותה קבוצה של נורמיטן ומולץ להתשמש בו במידה ויש גם פעימות מקדימות. לאיזון יל"ד יש תרופות רבות אחרות ונורמיטן ודומיו הן לא בקו הראשון של הטיפול בלחץ דם גבוה (אלא אם יש בעיות לב אחרות המצדיקות את הטיפול בהן) תודה