נפילת לחץ דם תנוחתית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה בשיתוף בית-חולים אסותא

28/03/2009 | 14:05 | מאת: אביב

שלום אני בן 18 וחצי ובמשך 3 השנים האחרונות אני סובל מסחרחורות בעת שינוי תנוחה: שכיבה - לעמידה ישיבה לעמידה וכ'ו, סחרחורות אלו מתבטאות בחוסר שיווי משקל, איבוד חלקי של הראיה (אני רואה הכל מסביבי שחור) כאב קל בראש ותחושת חום. לפני מספר חודשים עברתי בדיקת טילט טסט שחזרה חיובית והקרדיולוג שמטפל בי הסביר לי שלחץ הדם שלי צונח בעת שינוי תנוחה וכתוצאה מכך נגרמים כל התסמינים שתיארתי, כמו כן הוא אמר לי להתחיל טיפול בכדור בשם פינדן 5 (מ"ג) במינון של כדור ליום (חצי כדור בבוקר וחצי כדור בערב) במשך 3 חודשים וטען שזה עשוי להקל על התסמינים . התחלתי לקחת את הכדור והוא עבד כמו קסם במשך תקופה של בערך שבוע עד עשרה ימים לא קיבלתי כלל סחרחורות , אך לאחר מכן המצב החל לחזור לקדמותו והכדור לא מנע את הסחרחורות ולאט לאט הן התחזקו. במהלך שלושת החודשים היה מצב שבו לא נטלתי כדורים במשך שבוע בגלל שהם אזלו לי ואז הסחרחורות שלי התחזקו, כשחזרתי להשתמש בהם אז שוב במשך יום יומיים לא קיבלתי כלל סחרחורות ואז שוב הכדור כאילו הפסיק להשפיע. סיפרתי את כל הדברים הללו לקרדיולוג המטפל בי וזה אמר לי שלדעתו הכדורים משפיעים כי כשהפסקתי להשתמש בהם הסחרחורות התחזקו והוא גם אמר שהגוף אינו יכול להתרגל לכדור הזה. הרופא המטפל בי הוא רופא טוב אבל אני לא מסכים עם הדברים שהוא אמר התחושה שלי היא שהכדורים אינם משפיעים כלל , אני עדיין סובל מסחרחורות וכעת שיודעים בדיוק מה הבעיה אני רוצה לפתור אותה , אשמח אם תוכלו להגיד לי מה אני יכול לעשות בנידון (לא יודע אם המידע הזה חשוב או לא אבל אני גבוה מאוד 194 ס"מ) בתודה מראש אביב

20/05/2014 | 09:50 | מאת: טסטר

בדיקה נוספת

20/05/2014 | 09:52 | מאת: בדיקה נוספת

בדישדחלי